İtiraf Ediyorum [Ehliyetsiz Araba Kullanıyorum]

Rom.

Rektör
Emektar
Reaksiyon puanı
177
Aslında her an ehliyet alabilirim ama maddi kriz yüzünden ehliyete yatırılacak para bulamıyorum, o güne kadar yakalanmadan ehliyetsiz sürüşe devam :blushing:
Sizden isteğim ehliyetsiz olarak polise yakalanıldığında edilecek dualar ve söylenebilecek cevapları paylaşmanız :rolleyes:

AliA

Ordinaryüs
Emektar
Reaksiyon puanı
530
İnşallah polis seni yakaladığında güzel bir ceza verir.

sci3

Profesör
Reaksiyon puanı
1
861 TL , 3 gün bağlama. %xx faizli. ve ceza puanı (anan baban arab kımın ustuneyse veya yetkılı velin).. Ehliyetsiz araç kullanmanın sonucu :) bende 6 yıl kullandım araba ehliyetsiz :D ama şükür artık 2.yılım ehliyetli ... Geçmiş olsun Rooommm :D

Rom.

Rektör
Emektar
Reaksiyon puanı
177
861 TL , 3 gün bağlama. %xx faizli. ve ceza puanı (anan baban arab kımın ustuneyse veya yetkılı velin).. Ehliyetsiz araç kullanmanın sonucu :) bende 6 yıl kullandım araba ehliyetsiz :D ama şükür artık 2.yılım ehliyetli ... Geçmiş olsun Rooommm :D
Ceza puanını kim alıyor ? :mellow:
Edit:Babamın puanlar gitti o zaman :S :D

ZorhaK

Rektör
Reaksiyon puanı
259
Tamam arabayı kullanan ehliyet değil şoför..Ama Allah göstermesin üzücü bir durum oldumu sen yüzde yüz haklı bile olsan gazetelerin 3. sayfalarında''Ehliyetsiz sürücü ........'' diye başlayan haberlere konu olursun.Ve maalesef çok ah alırsın..

En kısa sürede ehliyet alman dileğiyle:)

LaWa

Profesör
Reaksiyon puanı
47
İsmail bence bu işe pek bulaşma.Ne olacağı belli olmaz.Çünkü yakalanırsan polis affetmez.
Geçen sene bir tadığımız yeni araba almıştı,çocuğu da gizlice anahtarı almış.ufak bir tur atayım diye.O da senin yaşlarda işte...ve o ufak tur Sonrasında polise yakalanıyor.750 tl ceza verilmişti o zaman:(
Tabi ailesiyle yaşadığı çatışmalar da cabası.

Rom.

Rektör
Emektar
Reaksiyon puanı
177
Tamam arabayı kullanan ehliyet değil şoför..Ama Allah göstermesin üzücü bir durum oldumu sen yüzde yüz haklı bile olsan gazetelerin 3. sayfalarında''Ehliyetsiz sürücü ........'' diye başlayan haberlere konu olursun.Ve maalesef çok ah alırsın..

En kısa sürede ehliyet alman dileğiyle:)
İnşallah üzücü bir durum olmaz :unsure:
Staja bi başlasam ilk maaşımla sürücü kursuna yazılacağım zaten İnşallah :rolleyes:

İsmail bence bu işe pek bulaşma.Ne olacağı belli olmaz.Çünkü yakalanırsan polis affetmez.
Geçen sene bir tadığımız yeni araba almıştı,çocuğu da gizlice anahtarı almış.ufak bir tur atayım diye.O da senin yaşlarda işte...ve o ufak tur Sonrasında polise yakalanıyor.750 tl ceza verilmişti o zaman:(
Tabi ailesiyle yaşadığı çatışmalar da cabası.

Yanımda çoğunlukla ehliyetli birisi oluyor zaten :)
Polisi gördüğüm yerde arka koltuğa atlarım artık :D

sci3

Profesör
Reaksiyon puanı
1
evet ehliyet gerçekten gereksiz.. ama resmi mana da vazgeçilmez.. aynı arabayı kullanıyoruz babamla 17 yıldır şoför sık sık ufak tefek te olsa baya baya kaza yapar :D ehliyetsiz 6 yıl kullandım, hiç biyere dokunmadı çizilmedi bile..
Ama maddi açıdan sorun yaşamamak ve daha büyük dertlere yol açmamak için ehliyet yaş geldiğinde şart :)

ahky

Profesör
Reaksiyon puanı
65
En ufak bir kazada %100 haklı da olsan %100 suçlu olur bütün hasarı karşılar çıkarsın.Bi şekilde al o ehliyeti.Astarı yüzünden pahalıya gelir sonra...

Neanderthal

Profesör
Reaksiyon puanı
18
Birine çarparsan kaç sene yer artık araba kimin üstüneyse.

Alptekin46

Doçent
Reaksiyon puanı
14
sen yine de alsan iyi olur. Geçen de forumda bir arkadaş ehliyetsiz motor kullanmaktan ceza aldım babama nasıl diyeceğim diyordu:( o gündür bu gündür haber yok garibimden:D:D

kavrak

Profesör
Reaksiyon puanı
12
artık polislerde eskisi kadar tolerans göstermiyolar. sen bir an önce ehliyet almaya, mümkünse de ehliyetsiz araba kullanmamaya bak.

adas12

Doçent
Reaksiyon puanı
4
ehliyeti almadan önce nerede polis görsen tırsarsın.
aslında tırsmaya gerek yok çünkü kurallara uyuyorsan emniyet kemerin takılıysa polis durdurmaz...
ama ehliyetliysen emniyet müdürlüğünün önündeki yolda hız sınırı 60 olduğu halde 100 yapabilirsin...

Abdurahman

Profesör
Reaksiyon puanı
8
Süper beddua ediyosun :laugh:
beddua değil.. bu.. hem İsmail abim için hemde başka vatandaşlarımızın açısından yaptığı hiç etik bişi değil Allah korusun bi kaza vs. yapsa Hem kendi hapı yutar hemde çarptığı kişi hapı yutar :D

yengec

Doçent
Reaksiyon puanı
0
Konunun tam zamanı dün bizim 16 yaşında ki komşu yakalanadı 1.000liraya yakın ceza+mahkeme+park Bu paraya 2 tane ehliyet alınır

FY2005

Profesör
Reaksiyon puanı
8
Aynısını bende yapıyorum :D Geçen yakalandım da. Saat gece 2 falandı. Bu saatte polisler durdurmaz dedim ama bir yokuşu tırmandım ki polisler hemen karşımda. Geleni çekiyor sağa. Kaçacak yer aradım ama bulamadım. Neyse çektim bendim sağa. Allah'tan ehliyet sormadılar. Arabayı ve üstümü arayıp kimliğimi kontrol edip yolladılar.

Ben ehliyet sınavlarını geçtim de dosyamı teslim etmedim emniyet müdürlüğüne. 270 lira istiyorlarmış. Kardeşiminki de eklenince 540 lira. Biraz beklesin dedi babam. Ehliyetsiz sayılırmıyım ki??

an80x86

Asistan
Reaksiyon puanı
1
tebrik ederim bende ehliyet varken kullanacak cesaret yok :)

Rapchy

Rektör
Emektar
Reaksiyon puanı
119
Benim bi arkadaşta ehliyetsiz kullanmaktan 1.000liranın üzerinde ceza ödemişti sabret romantic ehliyet aldıktan sonra kullan bence değmez .

sci3

Profesör
Reaksiyon puanı
1
Artık ehliyet sormuyolar.. Tc kimlik sorup onla kontrol ediliyor.. Eğer trafik durdurmuşsa ehliyetide kontorl ediyor Tc'den.. Ama asayiş gibi diğer polisler durduysa sadece kaçak olup olmadığına bakıyorlar arabanın ve senin :)

globy7

Asistan
Reaksiyon puanı
0
ehliyet kontrolü olursa araya bi 50lik sıkıştırıp ver ruhsatı hiç bişi olmaz :P :Pama kaza gibi ters bi durum olursa işe polisi karıştırmadan halletmeye bak yoksa işin zor :mrgreen:

spybot

Guru
Emektar
Reaksiyon puanı
630
ehliyet kontrolü olursa araya bi 50lik sıkıştırıp ver ruhsatı hiç bişi olmaz :P :Pama kaza gibi ters bi durum olursa işe polisi karıştırmadan halletmeye bak yoksa işin zor :mrgreen:

Sonra polis ismaile girişmesin rüşvetmi veriyon utanmaz adam diye...:mrgreen::mrgreen:

ExCeLLeNT

Dekan
Reaksiyon puanı
17
Bende ehliyetsiz kullanıyorum babam geçiyor yanıma mesela uzun yolda olum radar var diyo yer değiştiriyoz sonra hayda ben oturuyom direksiyonun başına.:DEmniyet kemeri de öyle polis falan varken takıyoruz anında uzaktan polisten uzaklaşınca çıkarıyoruz:D

0mrdr5

Profesör
Reaksiyon puanı
11
arkadaşım kaşınıyorsunuz bari foruma yazmayın böyle şeyleri:D:D:D:D:D siz siz olun ehliyetsiz araba kullanmayın