İtiraf ediyorum. Aramızda uzaylılar var.

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan Fantoma
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Fantoma

Profesör
Reaksiyon puanı
27
Ufo fikrine şiddetle karşı çıkanlardan biriyim. Öyle ya, sen milyonlarca ışık yılı uzaktan gel, bir, iki fotoğraf çektir gazla gezegenine dön.
Sadece komik.
Aslına bakarsanız efsanelerdeki ejderhalar bunlardan daha mantıklı.
En azından eski çağlardan kalma ve yok olmamış bir iki dinazoru görüp, yazar fantazisiyle ağzından ateş fışkırtabilirsin. Olur sana ejderha.
Mamafih iş bazen o raddeye geliyor ki, uzaylılar konusunda artık acaba diyorum.
Eskiden erkekler kabaydı, kadınlar daha naifti. (naif, yani, ince, hassas, narin)
Yolda yürürken dirsek atan kadınları, hoyratça ayağıma basan ve bir şey demeden, mal gibi suratıma bakanlarını gördükçe, acaba diyorum, bunlar uzaylı filan mı?
Benzer bazı durumlarda erkek muhataplarıma "-Yuh, önüne bak ayı." terimini kullanırken ayılara hakaret ettiğim için oldukça üzüldüm.
Bunlar ayı olamazlar, ama insan da olamazlar.
O zaman neden hayvanları yakıştırayım.
Bunlar resmen uzaylı.
İnsanlara bazı gerçeklerin azar azar verildiği gerçeğe yakın (yani fantastik olmayan) bilim kurgu öykülerinde ki, ilk Star Trek (Uzay Yolu) dizinde ta 1966 yılında Atılgan mürettebatının kullandığı el telsizinin günümüz, özellikle kayan kapaklı cep telefonlarını ne derece andırdığını hatırlarsanız, zamanla yönetmen John Carpenter'in They Live (Yaşıyorlar) filminde, içimize sızmış insan benzeri uzaylıları ve verdikleri gizli mesajları da hatırlarsınız.
İnsanlığı bom boş şeylere yönlendiren günümüz medyası da o filmdeki uzaylı yöntemini anımsatmıyor mu?
Özetle, gerçekten bu uzaylı olaylarında oldukça ikileme düştüm.

berinark

Asistan
Reaksiyon puanı
1
Güzel yazmışsın. Karşılaştığımız bazı durumlar insana böyle şeyler düşündürtebiliyor... Geçenlerde bir olay yaşadım. Karşımdakine ne desem bilememiştim. Uzaylı iyimiş :)

mustang

Dekan
Reaksiyon puanı
34
İşin kötüsü bu uzaylıların gidecek başka gezegenleride yok ki,gitselerde kurtulsak.
Yok bunlar uzaylı muzaylı değil,bunlara insanlıktan nasibini alamamış zavallılar desek daha doğru olur.

Mai Nai

Guru
Emektar
Reaksiyon puanı
157
Ciddi anlamda buraları olmayanlar var aramızda.Mesela sdnde 2 tane var:D
Uzaylı mevzusuda özellikle bizde fıkra vari yaklaşımın önüne geçemez bu kadar net :)
Uzaylılar gelse biz şu gezegenden geliyoruz dese onlara koca bir "hadi be oradan" diyecek çok kişi vardır eminim.O haddeye geldik.

Uzaylı mevzusu daha çok uzar gider, gerçekten görür müyüz sanmıyorum.

[MENTION=38898]Fantoma[/MENTION] hazır konusu açılmışken, yanılmıyorsam 1990-2000 yapımı, (hatta 2002-3 de olabilir pek emin değilim) arası bir uzaylı filmi vardı.
Filmin sonunda 2 yada 3 astronot kalıyordu, bunlar uzaylıları buluyorlar , biri (erkek olanıydı sanırım) uzaylılarla kalmayı tercih ediyordu ve suda boğulmuyordu filan.Aklımda kalan yeri orası filmin. Bu filmi küçükken tvde izlemiştim.Ama adını hatırlayamadım

Fantoma

Profesör
Reaksiyon puanı
27
Ciddi anlamda buraları olmayanlar var aramızda.Mesela sdnde 2 tane var:D
Uzaylı mevzusuda özellikle bizde fıkra vari yaklaşımın önüne geçemez bu kadar net :)
Uzaylılar gelse biz şu gezegenden geliyoruz dese onlara koca bir "hadi be oradan" diyecek çok kişi vardır eminim.O haddeye geldik.

Uzaylı mevzusu daha çok uzar gider, gerçekten görür müyüz sanmıyorum.

@Fantoma hazır konusu açılmışken, yanılmıyorsam 1990-2000 yapımı, (hatta 2002-3 de olabilir pek emin değilim) arası bir uzaylı filmi vardı.
Filmin sonunda 2 yada 3 astronot kalıyordu, bunlar uzaylıları buluyorlar , biri (erkek olanıydı sanırım) uzaylılarla kalmayı tercih ediyordu ve suda boğulmuyordu filan.Aklımda kalan yeri orası filmin. Bu filmi küçükken tvde izlemiştim.Ama adını hatırlayamadım

Sevgili Mai Nai.
Ben 1970'lerde kalmışım diye bir başlık açmıştım yine İtiraflar adlı foruma.
İnan olsun yeni filmleri izleyemiyorum.
Çok nadiren bir, iki adet.
Bahsettiğin filmi bilemiyorum.
Bizim devirlerde bir Burt Lancester vardı, bir Tony Curtis vardı, bir Sam Packinpah vardı, vb, anlarsın.
Afişe bakıp, oyuncudan, yönetmenden film seçerdik.
Şimdilerde ne bir artist, ne bir yönetmen tanıyorum.
Daha az önce, akşam üstü 2000 küsur yapımı bir Scherlock Holmes izleyeyim dedim, tip alakasız, tutmuşler eline Çinlilerin mamçatka mı, kamçatka mı, ne haltsa, zincirli, iki sopalı aletini vermişler, daha baştan filmden koptum.
İzlemekten vazgeçtim.
Gerçekten o gri insalara inanmıyorum ama gri, küçük değilde bizim kalıbımızda olduklarından şüpheleniyorum.
Gözlemlediğim kadarıyla insanlığın naturasına aykırı işler oluyor.

Reaksiyon puanı
189
Hepimiz uzaylıyız :) Biz insanlar uzaylı üst sınıfın alt ırkı olan insan sınıfıyız :) Ve bu evrende yalnız olduğumuzu düşünmek ancak insanlar gibi kendinin başka bir alt sınıfı olmayan zavallı ve egosu yüksek sınıf bireylerinin düşüncesi olmaktan öteye gidemez. Öznitelikler her ne kadar zaman içinde değişmiş ve yeni bir yapı ortaya çıkarmış olsa bile maalesef hepimiz aynı sınıfın üyeleriyiz. Yapacak bir şey yok. Zamana ayak uydurmaktan başka...

aruchan.blog

Profesör
Reaksiyon puanı
56
Aha ben bir tane uzaylıyı yakaladım size getirdim:D

[video=youtube;k2XDOk1KxeY]http://www.youtube.com/watch?v=k2XDOk1KxeY[/video]

xyz1234

Profesör
Reaksiyon puanı
13
Ufo fikrine şiddetle karşı çıkanlardan biriyim. Öyle ya, sen milyonlarca ışık yılı uzaktan gel, bir, iki fotoğraf çektir gazla gezegenine dön.
Sadece komik.
En azından eski çağlardan kalma ve yok olmamış bir iki dinazoru görüp, yazar fantazisiyle ağzından ateş fışkırtabilirsin. Olur sana ejderha.
Eskiden erkekler kabaydı, kadınlar daha naifti. (naif, yani, ince, hassas, narin)
Yolda yürürken dirsek atan kadınları, hoyratça ayağıma basan ve bir şey demeden, mal gibi suratıma bakanlarını gördükçe, acaba diyorum, bunlar uzaylı filan mı?
Benzer bazı durumlarda erkek muhataplarıma "-Yuh, önüne bak ayı." terimini kullanırken ayılara hakaret ettiğim için oldukça üzüldüm.
Bunlar resmen uzaylı.
İnsanlara bazı gerçeklerin azar azar verildiği gerçeğe yakın (yani fantastik olmayan) bilim kurgu öykülerinde ki, ilk Star Trek (Uzay Yolu) dizinde ta 1966 yılında Atılgan mürettebatının kullandığı el telsizinin günümüz, özellikle kayan kapaklı cep telefonlarını ne derece andırdığını hatırlarsanız, zamanla yönetmen John Carpenter'in They Live (Yaşıyorlar) filminde, içimize sızmış insan benzeri uzaylıları ve verdikleri gizli mesajları da hatırlarsınız.
İnsanlığı bom boş şeylere yönlendiren günümüz medyası da o filmdeki uzaylı yöntemini anımsatmıyor mu?

Harika bir tespit.

Mai Nai

Guru
Emektar
Reaksiyon puanı
157
Sevgili Mai Nai.
Ben 1970'lerde kalmışım diye bir başlık açmıştım yine İtiraflar adlı foruma.
İnan olsun yeni filmleri izleyemiyorum.
Çok nadiren bir, iki adet.
Bahsettiğin filmi bilemiyorum.
Bizim devirlerde bir Burt Lancester vardı, bir Tony Curtis vardı, bir Sam Packinpah vardı, vb, anlarsın.
Afişe bakıp, oyuncudan, yönetmenden film seçerdik.
Şimdilerde ne bir artist, ne bir yönetmen tanıyorum.
Daha az önce, akşam üstü 2000 küsur yapımı bir Scherlock Holmes izleyeyim dedim, tip alakasız, tutmuşler eline Çinlilerin mamçatka mı, kamçatka mı, ne haltsa, zincirli, iki sopalı aletini vermişler, daha baştan filmden koptum.
İzlemekten vazgeçtim.
Gerçekten o gri insalara inanmıyorum ama gri, küçük değilde bizim kalıbımızda olduklarından şüpheleniyorum.
Gözlemlediğim kadarıyla insanlığın naturasına aykırı işler oluyor.
Peki teşekkür ediyorum Fantoma :)

HeLLqu4Rd

Asistan
Reaksiyon puanı
1
Aha ben bir tane uzaylıyı yakaladım size getirdim:D

[video=youtube;k2XDOk1KxeY]http://www.youtube.com/watch?v=k2XDOk1KxeY[/video]

Uzaylımıdır artık kafasımı güzeldir onu bilmem yakaldıgın için tşkler insanlara büyük bi iyilik yaptıgın kesin :D

nevuser

Profesör
Reaksiyon puanı
2
Sadece komik.
Bunlar resmen uzaylı.

Gerçekten Güzel Bir Yazı Olmuş Elinize Sağlık...

S

SDN Okuru

SDN Okuru
Bak arkadaşım onların görünüp gitmelerinin sebepleri biziz daha hazır değiliz onlarla karşılaşmak için. Olumlu tepki verilmiyo , insanlık buna hazır değil. :wink::closedeyes:

vasooo

Doçent
Reaksiyon puanı
1
-komutan logar bir cisim yaklaşıyor efendim.
-kimsiiin seeeeennn..
-ben davulcu vedat ya çarşıdan.
-çık dışarı çıııkk :D