İşten ayrılmalı mıyım ?

KaTaRaN

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
2,515
Bilenler bilir kuryelik yapıyorum. 12 saat çalışıyorum. Sigorta yok. Asgari ücret alıyorum.
Çiğ köftecide çalışıyorum. Öğlen 1 gece 1 çalışma düzeni var. Gün nasıl geçiyor diyorsanız
Öğlen 1 de geliyorum önce nar ekşisi ve acı sos dolduruyorum sonra turşu doğruyorum. Bunlar bitince marul yoksa marul yıkıyorum. Arada sipariş oluyor siparişe gidiyorum. Kahvaltı yapıyorum saat 3 olmuş oluyor. Namaz kılıyorum o sırada siparişler başlıyor. Namazdan sonra siparişe gidiyorum. Siparişin paketlemesini de yapıyorum. Köpük dediğimiz malzemeye ön tarafta eksildiyse arada onları dolduruyorum. Dolapta kola vs eksildiyse onları da dolduruyorum. Sipariş yanına roka ve maydanoz koyuyoruz onları da ben yıkıyorum. Sonra zaten ilkindi vakti giriyor arada namaz kılıyorum. Siparişler devam ediyor. Boşluk olursa cam tezgahı filan siliyorum. Geceye kadar bu şekilde eksilen olursa nar ekşisi acı sos marul yıkamak gibi bütün arka plandaki işleri yapıyorum. Bazen dükkanda patron olmuyor tezgahs geçip çiğ köfte dürüm veya paketi hazırlamasını da yapıyorum. Gece olunca siparişe devam. Dükkanı kapatırken bulaşık yıkama yerleri süpürüp paspas işini de bitirip çıkıyorum. Butün bunlar olurken patron ya sipariş hazırlıyor yoksa arkadaşları ile oturuyor veya sosyal medyada takılıyor. Sipariş yoksa hep oturma modunda. Sizce işten ayrılmalı mıyım ?

Yasiin

Dekan
Reaksiyon puanı
3,968
Sen farklı bir işe girmemişmiydin? Forumda konu açmıştın.

KaTaRaN

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
2,515
Sen farklı bir işe girmemişmiydin? Forumda konu açmıştın.
Olmadı o iş. Bizim sektörle alakası yok demiş müdürleri. Olmaz demişler
Mesaj otomatik birleştirildi:

memnun değilsen durma, başka iş ayarla kendine, sonra da ayrıl.
Mutlu değilsen ve kendine güzel vakit ayıramıyorsan biraz da olsa daha güzel bir iş bulup işten ayrılabilirsin.
Kuryecilikten yana sıkıntım yok. Dükkan işleri beni darlayan ve patronun sürekli oturması veya arkadaşları ile sohbet etmesi. Benim arkadaşım gelse dükkana ben siparişe gidiyorum. Onun arkadaşı gelse siparişi hem hazırlayıp hem götürüyorum.

636405

Doçent
Reaksiyon puanı
493
Ben 2 sene önce Domino's'a girmiştim. Tüm ayak işlerini bana yaptırdıkları için 1 hafta durup çıktım. Geçen sene internette iş aramaya çalıştım bulamadım. Yazın da dışarda aramaya çalıştım bulamadım. Yakında yeniden aramaya çalışacağım.

KaTaRaN

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
2,515
Ben 2 sene önce Domino's'a girmiştim. Tüm ayak işlerini bana yaptırdıkları için 1 hafta durup çıktım. Geçen sene internette iş aramaya çalıştım bulamadım. Yazın da dışarda aramaya çalıştım bulamadım. Yakında yeniden aramaya çalışacağım.
Diğer kuryeler ile konuşuyorum problem yok diyorlar. Benim eller çatlaklar dolu. O kadar nemlendirici sürüyorum birde

Malik von Suomi

Dekan
Cezalı
Reaksiyon puanı
6,991
Bilenler bilir kuryelik yapıyorum. 12 saat çalışıyorum. Sigorta yok. Asgari ücret alıyorum.
Çiğ köftecide çalışıyorum. Öğlen 1 gece 1 çalışma düzeni var. Gün nasıl geçiyor diyorsanız
Öğlen 1 de geliyorum önce nar ekşisi ve acı sos dolduruyorum sonra turşu doğruyorum. Bunlar bitince marul yoksa marul yıkıyorum. Arada sipariş oluyor siparişe gidiyorum. Kahvaltı yapıyorum saat 3 olmuş oluyor. Namaz kılıyorum o sırada siparişler başlıyor. Namazdan sonra siparişe gidiyorum. Siparişin paketlemesini de yapıyorum. Köpük dediğimiz malzemeye ön tarafta eksildiyse arada onları dolduruyorum. Dolapta kola vs eksildiyse onları da dolduruyorum. Sipariş yanına roka ve maydanoz koyuyoruz onları da ben yıkıyorum. Sonra zaten ilkindi vakti giriyor arada namaz kılıyorum. Siparişler devam ediyor. Boşluk olursa cam tezgahı filan siliyorum. Geceye kadar bu şekilde eksilen olursa nar ekşisi acı sos marul yıkamak gibi bütün arka plandaki işleri yapıyorum. Bazen dükkanda patron olmuyor tezgahs geçip çiğ köfte dürüm veya paketi hazırlamasını da yapıyorum. Gece olunca siparişe devam. Dükkanı kapatırken bulaşık yıkama yerleri süpürüp paspas işini de bitirip çıkıyorum. Butün bunlar olurken patron ya sipariş hazırlıyor yoksa arkadaşları ile oturuyor veya sosyal medyada takılıyor. Sipariş yoksa hep oturma modunda. Sizce işten ayrılmalı mıyım ?
Önerim güzel iş bulana kadar çalışmaya devam et. Ondan sonra biraz patronunu gıcık et falan işten attıracak kadar nefret ettir kendini. Kendi atacağından illaki ucundan tazminat verebilir. vermezse canın sağolsun diyeyim.

KaTaRaN

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
2,515
Önerim güzel iş bulana kadar çalışmaya devam et. Ondan sonra biraz patronunu gıcık et falan işten attıracak kadar nefret ettir kendini. Kendi atacağından illaki ucundan tazminat verebilir. vermezse canın sağolsun diyeyim.
Sigorta yapmayan tazminat mı verir ?? ????

KaTaRaN

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
2,515
Yasakların ilk haftasında hafta sonu erken kapattık diye haftalığı eksik verdi. Tazminat vereceğini sanmıyorum

İnsaflı çıkar verir bazıları. en azından denenir :))
Pandemi dalgasına işler azaldı diye vermez bence denemeye gerek yok

gnaremoob

Doçent
Reaksiyon puanı
907
:/

BD-zSdeCAAAQRiJ.jpg

epsilon06

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
2,078
Bence ayrılmayın.Aşırı yorulmuyorsanız.Daha iyisini bulabilceğinizin garantisi var mı? İş bulduysanız ayrılabilirsiniz ancak bence anlattıklarınız iyi duruyor.Hem insan bir şeylerle meşgul olunca daha iyi oluyor.Eğer şartları daha iyi bir iş varsa ayrılabilirsiniz ama yoksa kalın derim.

KaTaRaN

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
2,515
Bence ayrılmayın.Aşırı yorulmuyorsanız.Daha iyisini bulabilceğinizin garantisi var mı? İş bulduysanız ayrılabilirsiniz ancak bence anlattıklarınız iyi duruyor.Hem insan bir şeylerle meşgul olunca daha iyi oluyor.Eğer şartları daha iyi bir iş varsa ayrılabilirsiniz ama yoksa kalın derim.
Sadece yorulmak değilde kendime ayıracağım vakitte yok. Ailemin yüzünü bile doğru dürüst görmüyorum. Geldiğimde herkes uyumuş oluyor. Ayrıca kuryeler dükkan işi yapmaz ki. Paspas yapar yaparsa. Günde az siparişe de çıkmıyorum 50 tane filan. Yan tarafta pizzacı var. Geçen hafta 46 paket attım diye söyleniyordu. Güldüm geçtim. Ve onlar dükkan işi yapmıyor. Sigortaları var ve günde 9 saat çalışıp 2600 alıyorlar

epsilon06

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
2,078
Sadece yorulmak değilde kendime ayıracağım vakitte yok. Ailemin yüzünü bile doğru dürüst görmüyorum. Geldiğimde herkes uyumuş oluyor. Ayrıca kuryeler dükkan işi yapmaz ki. Paspas yapar yaparsa. Günde az siparişe de çıkmıyorum 50 tane filan. Yan tarafta pizzacı var. Geçen hafta 46 paket attım diye söyleniyordu. Güldüm geçtim. Ve onlar dükkan işi yapmıyor. Sigortaları var ve günde 9 saat çalışıp 2600 alıyorlar
Para yönünden sıkıntı yoksa ayrılın öyleyse.

SELO BEY

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
502
allah yardımcın olsun kardeşim:(

buskudar

Asistan
Reaksiyon puanı
75
Hocam buna çalışmak denmiyor paralı kölelik deniyor yanlış anlama ben de tavukçuda günde 12 saatten fazla çalıştım ve zamanın su gibi geçip ailene zaman ayırmadığında hissettiğin pişmanlığın telafisi olmuyor. Umarım düzgün bir işe girersin ve çalışmanın ne olduğunu o zaman anlarsın

KaTaRaN

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
2,515
Hocam buna çalışmak denmiyor paralı kölelik deniyor yanlış anlama ben de tavukçuda günde 12 saatten fazla çalıştım ve zamanın su gibi geçip ailene zaman ayırmadığında hissettiğin pişmanlığın telafisi olmuyor. Umarım düzgün bir işe girersin ve çalışmanın ne olduğunu o zaman anlarsın
Benim mesleğim bu değil ki....
Öğretmenim ben aslında atanamayan öğretmen. Düzgün bir işte bulamıyorum

Fakehero

Dekan
Emektar
Müdavim
Reaksiyon puanı
5,648
Bende İngilizce öğretmeniyim ama ithalat danışmanı olarak çalışıyorum. Üniversite öğrencisiyken Migrosta kasiyerlikte yaptım. Mezun olacağım sene dershanede de çalıştım. Hatta arada farklı işlerde yaptım. Biraz azim ve çabayla farklı bir iş alanına atılmanızı tavsiye ederim.

KaTaRaN

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
2,515
Merak ettim ne öğretmenisiniz?
Tarih öğretmeni

Bende İngilizce öğretmeniyim ama ithalat danışmanı olarak çalışıyorum. Üniversite öğrencisiyken Migrosta kasiyerlikte yaptım. Mezun olacağım sene dershanede de çalıştım. Hatta arada farklı işlerde yaptım. Biraz azim ve çabayla farklı bir iş alanına atılmanızı tavsiye ederim.
Farklı şeyler yapmaya çalışıyorum nasip bakalım...

Obenfuhrer

Asistan
Reaksiyon puanı
286
Olmadı o iş. Bizim sektörle alakası yok demiş müdürleri. Olmaz demişler

Kuryecilikten yana sıkıntım yok. Dükkan işleri beni darlayan ve patronun sürekli oturması veya arkadaşları ile sohbet etmesi. Benim arkadaşım gelse dükkana ben siparişe gidiyorum. Onun arkadaşı gelse siparişi hem hazırlayıp hem götürüyorum.
Abisi kaç yaşındasın sen ? 15 falan mı ? Neymiş seni darlayan patronun sürekli oturmasıymış vay vay vay. Adı üstünde patron.. ister oturur, ister sosyal medyada takılır seni ne bağlar ? bayılıyorum bu çoluk çocuğun kendini bir şey sanıp daha yolun başında her şeyi eleştirmesine. Daha vasıflı biriysen git daha düzgün bir yerde çalış. Hee ama hatırlatayım oralarda da patronlar oturup goygoyunu yapar. Bu kafayla devam edersen sen ayrılmadan sana yol verirler zaten

ömerim55

Profesör
Cezalı
Reaksiyon puanı
1,323
Hazır işin var. Garanti yeni bir iş bulana kadar sakın ayrılma. Tesisat vs. bir mesleğin önemi bu gibi durumlarda ortaya çıkıyor. Boşuna altın bilezik dememişler. Nerede ise herkes kurye olabilir ama usta olmak başka şeydir. bence meslek öğren.

0M42

Asistan
Reaksiyon puanı
144
Maaşın iyiyse işinde devam et. Ama neredeyse tüm işi sen yapıyorsun bence bir tane çiğ köfteci dükkanı aç.

Little Cat

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
10,455
Neden sigortasız çalışıyorsunuz SGK'ya şikayette bulunun.

KaTaRaN

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
2,515
Abisi kaç yaşındasın sen ? 15 falan mı ? Neymiş seni darlayan patronun sürekli oturmasıymış vay vay vay. Adı üstünde patron.. ister oturur, ister sosyal medyada takılır seni ne bağlar ? bayılıyorum bu çoluk çocuğun kendini bir şey sanıp daha yolun başında her şeyi eleştirmesine. Daha vasıflı biriysen git daha düzgün bir yerde çalış. Hee ama hatırlatayım oralarda da patronlar oturup goygoyunu yapar. Bu kafayla devam edersen sen ayrılmadan sana yol verirler zaten
Heyt be abisi geldi. Aç abicim devlet kontenjanını senin evde 2 tane bakamadığın çocukla ilgilenen benim. Vasıflıymış. 17 senemi millete kölelik yapmak için okumadım ben. Sen kahvede o dayıdan öyle olmuş bu dayıdan böyle olmuş diye ağzın açık rivayet dinlerken biz rusların sıcak denizlere inme politikası altında nasıl ortadoksluğu yaymaya çalıştıklarını osmanlı devletini bu amaçla yıktıklarını, 1071 e de ooo bunlar bizimle aynı dilden demekki Türk bunlar diyip bizansın içindeki türklerin birden saf değiştirmediğini hazırlıklarını, 1.göktürk ile 2.göktürk devleti arasında kurulan ama kimsenin bilmediği 6 türk devletini Osmanlı devletindeki celali isyanlarının temelinin kıtlık olduğunu ve daha nicelerini makaleler okuyarak öğreniyorduk. Sen böyle nitelikle yetiştirdiğin kişiyi alır onun bunun yanına açlık sınırının altında çalıştırıp, ilkokul mezunu parası var diye mekan açmış sonra mekanım var diye kasım kasım oturan birisinin yanına koyarsan ne bekliyorsun ? Sonra yurt dışına gidince de vatan haini ilan ediyorsunuz. Sana tarihini öğretecek olan benim sonra gider ingilizlerin sana seni ezik olarak öğrettiği tarihi okursun. Çocuklara tarihin iç yönünü anlatsak nasıl kin nefret duyarlar bilmiyorsun. Sonra gelirsin buraya ama lozan 2023 de bitiyor yazarsın. 41 sayfa 142 maddelik metinin orijinalini bile nereden bulacağını bilemezsin.