İşte yeni sezonun Türk filmleri!

Bu konuyu okuyanlar

AliA

Müdavim
Emektar
Katılım
29 Haziran 2007
Mesajlar
64,457
Reaksiyon puanı
527
Puanları
0
gp_505894.jpg


Yaz gelince herkes gibi filmler de tatile çıkar ama, bazı yerlerde hummalı bir çalışma başlar…

Yani mevsim uykuya çekilirken yeni filmler dünyaya gözlerini açmaya çalışıyor… Bakalım şimdi bu sezon yeni çekilen filmlere…

Melekler ve Kumarbazlar’a baktığımızda ilk filmini çeken bir yönetmenle karşılaşıyoruz ama Cem Davran gibi deneyimli bir oyuncunun bu filmde yer alması büyük avantaj gibi görünüyor… Filmlerine ‘çok izlenir’ formülü katan Çağan Irmak, ‘Ara’ filmiyle dikkat çeken Erdem Akakçe’yi oynatıyor filminde…

Konak filminin yönetmeni Cem Akyoldaş da ilk filmini çeken yönetmenlerden… Onun da genç bir oyuncu kadrosu dikkat çekiyor. Bizim Büyük Çaresizliğimiz Tatil Kitabı’nı çeken Seyfi Teoman’ın ikinci filmi… Varoş Prens yine genç bir yönetmenin ilk filmi… Sahalardan çıkan İlhan Mansız’ı başrolde izleyeceğiz…

Zeki Demirkubuz Kıskanmak’la oyuncu kadrosunu gittikçe popüler bir çizgiye taşıyor ve Berrak Tüzünataç’a rol veriyor… Tüzünataç ayrıca Ejder Kapanı’yla karşımızda olacak bu sene… Gelecekten Bir gün Hande Şubaşı’nın başrolde oynadığı bir film. Abimm filminde dizilerden tanıdığımız bir sima Selen Seyven var… Tabii Neşeli Hayat’la karşımıza çıkacak olan BKM Mutfak Oyuncuları’nı unutmamak lazım. Hepsi de genç ve yetenekliler…

Türk sineması yine usta yönetmenlerle genç yönetmenlerin kol kola verip, yeni filmler çektiği yeni isimleri sinema camiasına kazandırdığı hummalı bir set ortamı yaratıyor…

Sonsuz
Yönetmenliğini Cemal Şan’ın yaptığı, Ferhat Gündoğdu, İsmail Hacıoğlu, Şevket Çoruh, ve Ayça Bingöl başrolde. Film,üç kanser hastasının hayata tutunma ve arkadaşlığını iç acıtacak bir senaryo ile anlatan bir hayat öyküsü…

Melekler ve Kumarbazlar
Yönetmenliğini Ertekin Akpınar'ın yaptığı 'Melekler ve Kumarbazlar' adlı psikolojik drama filminin başrolünde Cem Davran var. Davran; "Taşrada geçen sert bir erkek filmi çekiyoruz. Bu kadar farklı bir karakteri canlandırmak benim için önemli bir deneyim olacak" diye konuşmuş.

Karanlıktakiler
Çağan Irmak, yeni filmi "Karanlıktakiler"de bu kez anne-oğul ilişkisini konu aldı. 32 yıldır evden çıkmayan, toplum fobisi olan, şizofren bir anne ile oğlu arasındaki sevgi ve nefret ilişkisi anlatılıyor. 2 Ekim'de vizyona girmesi planlanan filmde, Meral Çetinkaya ve Erdem Akakçe'nin yanı sıra Derya Alabora, Şebnem Dilligil, Rıza Akın, Durul Bazan ve Pınar Töre rol alıyor.

Konak
Yönetmen Cem Akyoldaş'ın ilk uzun metrajlı ve gerilim filmi olan Konak’ta Almeda Abazi, Kerem Fırtına, Sevil Uyar, Paşhan Yılmazel, Damla Debre, Ogün Kaptanoğlu, rol alıyor. 6 üniversiteli arkadaşın kültür mirası projesini araştırmak üzere çıktıkları gerilimli yolculuk konu ediliyor. Vizyonu Ekim…

Kurtlar Vadisi Gladio
Kurtlar Vadisi Irak’tan sonra yeni bir film geliyor; Kurtlar Vadisi Gladio. Televizyon dizisindeki kadro filmde de yer alıyor.

Bizim Büyük Çaresizliğimiz
Barış Bıçakçı’nın aynı adlı romanından uyarlanan Bizim Büyük Çaresizliğimiz’in senaryosunu Seyfi Teoman ve Barış Bıçakçı birlikte kaleme aldı. Çekimlerinin Eylül sonunda başlaması planlanan film Cannes bünyesinde seçilen 15 atölye projesinden biri... Film, lise yıllarından beri yakın arkadaş olan, 30’lu yaşların sonundaki iki adamın, Ender ve Çetin’in dostluğunu konu alıyor.

Beş Şehir
‘Polis’ filmiyle tanınan Onur Ünlü, ‘Beş Şehir’ adlı yeni filminin çekimlerine başladı. Filmde Bülent Emin Yarar, Şebnem Sönmez, Beste Bereket gibi isimler rol alıyor. Film bir Polis, bir tezgahtar, bir öğretmen, bir seyyar satıcı ve 11 yaşında bir çocuğun yaşamla, ölümle ve aşkla iç içe geçen hikayesini anlatıyor.

Varoş Prens
Yönetmenliğini Merih Aktaş’ın yaptığı, İlhan Mansız ve Zeynep Beşerler’in başrollerini paylaştığı Varoş Prens’in çekimleri bitti. Mansız'ın canlandıracağı rol için ünlü rap yıldızı Fifty Cent ve Cem Yılmaz'ın ünlü reklam kahramanı Peluş’tan esinlenilmiş...

Ölü Yaprak Vuruşu
Cengiz T. Asiltürk’ün aynı adlı romanından uyarlanan filmin çekimleri Ağustos ayında başlayacak. Asiltürk’ün yöneteceği filmde Fikret Kuşkan, Tülin Özen ve Fikret Hakan gibi oyuncular rol alıyor.

Amok
Çekimleri İsviçre’de devam eden Amok’ta Güven Kıraç, bir Türk göçmeni canlandırıyor.

Beyaz Güvercin
İznik’te 1974-1990 yılları arasında yaşanan gerçek bir olayı anlatan Beyaz Güvercin’ de Kenan İmirzalıoğlu var. Rum kızıyla aşk yaşayan, doğuştan sünnetli Hacı adlı karakteri canlandıracak.

Kraliçe Fabrika
Hande Yener’in rol aldığı ve Türkiye’de eşcinselliği anlatan ‘Kraliçe Fabrika’ isimli film, yurt dışındaki bağımsız festivalleri hedefliyor.

Kıskanmak
Zeki Demirkubuz, Nahid Sırrı Örik’in aynı adlı romanından uyarladığı ‘Kıskanmak’ adlı filminin çekimlerini tamamladı. Filmde Berrak Tüzünataç, Nergis Öztürk, Hatice Aslan ve Serhat Tutumluer rol alıyor. Sonbahar’da vizyona girecek olan film Türk edebiyatının tek negatif kahramanı Seniha’nın hayatını anlatıyor.

Gecenin Kanatları
Mahsun Kırmızıgül’ün çektiği Gecenin Kanatları’ adlı filminde Erkan Petekkaya ve Murat Ünalmış rol alacak. 11 Aralık’ta vizyona girecek olan filmin Kırmızıgül’ün diğer filmler gibi ses getireceğini iddia ediliyor.

Abimm
Şafak Bal’ın yöneteceği Abimm’de Mustafa Üstündağ, Levent Üzümcü, Selen Seyven, Rüçhan Çalışkur ve Haldun Boysanrol alıyor. Aralık sonuna doğru gösterime girecek film için senarist İlkay Akdağlı, filmin bol aksiyonlu, komedisi ve ağır da dramı olan, sıcacık bir aile filmi olduğunu söylüyor.

Ejder Kapanı
Ssenaryosunu Kubilay Tat’ın yazdığı ve yönetmenliğini Uğur Yücel’in yaptığı “Ejder Kapanı’nın çekimleri devam ediyor. Filmde Uğur Yücel, Kenan İmirzalioğlu, Nejat İşler, Ceyda Düvenci ve Berrak Tüzünataç yer alıyor. Polisiye-gerilim tarzında olan sinema filmindeki aksiyon sahneleri için Fransa’dan özel bir ekip çekimlere teknik destek veriyor.

Kağıt
Sinan Çetin’in yönettiği başrolünde Zeynep Beşerler’in olduğu kağıt filmde 'yasaklar' konu ediliyor. . Çetin; ‘saçma sapan yasaklar koyanların hiç yargılanmamasını eleştirdim’ diyor.

Gelecekten Bir Gün
Hande Subaşı’nın şehirli bir kız oynayacağı, Rasim Öztekin'in 'melek' olacağı filmde, "Issız Adam" filmini ti'ye alarak "Kızsız Adam" adlı kısa metrajıyla sanal oltamda şöhret olan Hayrettin Karaoğuz da bulunuyor. Filmde her şeyi kötü giden, hayata umutsuz bakan bir adamın umut aşılayan tavrı anlatılıyor.

Kanal-İ-zasyon
Başrollerinde Okan Bayülgen ve Hakan Yılmaz'ın rol aldığı, 23 Ekim'de vizyona girecek olan "Kanal-İ-zasyon" adlı filmin çekimlerine başlandı. Filmin yönetmeni Alper Mestçi. Bir Televizyon kanalı olan Kanal-İ'de geçen olayların ve komik televizyon programlarının yer aldığı komedi filmi her kesimden insanı güldürme iddiasını taşıyor.

Süpürrr
Başrollerinde Oya Aydoğan, Sümer Tilmaç ve Ruhi Sarı’nın rol aldığı komedi filmi Yönetmeni Yeşim Sezgin. Süpürrrr’ün çekimleri devam ediyor. Curling oyunu üzerine bir film… Bakalım hem komik ve hem de sportif bir film olacak gibi…

Karşıyaka Memleket
Tarık Akan “Karşıyaka Memleket” filminde Nazım Hikmet’i canlandırmaya hazırlanıyor. Yapımcıların sponsor arayışı devam ediyor. Filmde Nazım Hikmet’in Türkiye’den kaçıp Rusya’da vefat ettiği ana kadar sürgünde geçen yılları anlatılacak.

Neşeli Hayat
Yılmaz Erdoğan’ın hem yazıp yönettiği hem de başrol oynadığı Neşeli Hayat filminin çekimleri tamamlandı. Erdoğan’ın BKM-Mutfak oyuncularıyla beraber kamera karşısına geçtiği filmde çaresizlikten promosyon malzemesi olan Rıza’nın trajikomik hikayesi anlatılıyor. Yani paranın neşe kaynağı olup olmadığını sorgulanıyor filmde… Vizyonu 27 Kasım…

Vavien
Senaryosunu Engin Günaydın’ın yazdığı, Yağmur-Durul Taylan kardeşlerin yöneteceği Vavien’in çekimleri Tokat’ta devam ediyor. Filmde Engin Günaydın’ın yanı sıra Binnur Kaya, Settar Tanrıöven, Vedat Özdemiroğlu rol alıyor.

Van Gölü Canavarı
Sonunda Van Gölü canavarı da beyezperdede… Hani var mı yok mu diye uzun süre kafaları kurcalayan o canavar. Bünyamin Yaşar’ın yönettiği filmde Nazif Çetin, Levent Aras ve Emin Hangil oynuyor. Filmde sürülerini kaybeden ve köyden kovulan üç çobanın başından geçenler anlatılıyor. Tabii komik bir biçimde… Filmin vizyondan önce ilk yolculuğu festivaller gibi görünüyor.

Kolpaçino
Şafak Sezer, çekimleri devam eden 'Kolpaçino' isimli filmi için saçını kızıla boyatıp, kamera karşına geçti. Sezer'in Özgür isimli karakteri oynadığı filmde Aydemir Akbaş, Hakan Ural ve Ali Sürmeli de var. Sezer’in 'bir mafya parodisi olacak' dediği filminin yönetmeni Atıl İnaç. 29 Ekim'de vizyon…

Adını Sen Koy
Tuna Kiremitçi, ilk uzun metrajlı filmi “Adını Sen Koy”un çekimlerine Eskişehir’de devam ediyor. Eskişehir’de geçen bir aşk öyküsünü konu alan, başrollerini Melis Birkan, Cemal Toktaş, Ali Il ve usta oyuncu Ahmet Mümtaz Taylan’ın paylaştığı “Adını Sen Koy”, aralık ayında vizyona girecek.

Siyah – Beyaz
Ankara Sinema Derneği Başkanı Ahmet Boyacıoğlu’nun ilk uzun metrajlı filmi Siyah Beyaz’ın çekimleri bitti. Filmin oyuncu kadrosunda, Tuncel Kurtiz, Taner Birsel, Erkan Can, Nejat İşler, Şevval Sam, Derya Alabora ve Rıza Sönmez yer alıyor. Film, 2010’un ilk aylarında vizyona girecek. Ankara’da 25 yıldır açık olan “Siyah Beyaz Bar” ve onun müdavimleri üzerine, dostluk ve duyarlılık hakkında sıcak bir film.

KAYNAK
 

Rapchy

Müdavim
Emektar
Katılım
3 Ağustos 2008
Mesajlar
10,758
Reaksiyon puanı
119
Puanları
63
Neşeli Hayat
Yılmaz Erdoğan’ın hem yazıp yönettiği hem de başrol oynadığı Neşeli Hayat filminin çekimleri tamamlandı. Erdoğan’ın BKM-Mutfak oyuncularıyla beraber kamera karşısına geçtiği filmde çaresizlikten promosyon malzemesi olan Rıza’nın trajikomik hikayesi anlatılıyor. Yani paranın neşe kaynağı olup olmadığını sorgulanıyor filmde… Vizyonu 27 Kasım…

Sabırsızlıkla bekliyorum :)
 

AliA

Müdavim
Emektar
Katılım
29 Haziran 2007
Mesajlar
64,457
Reaksiyon puanı
527
Puanları
0
Güzel filmler var...
 

hakan_25

Öğrenci
Katılım
1 Şubat 2009
Mesajlar
63
Reaksiyon puanı
0
Puanları
0
çok ilginç cem yılmaz ın çekimi devam eden yahşi batı filmi yazılmıyor ... sanırım kaynaktaki site es geçmiş ...
 

AliA

Müdavim
Emektar
Katılım
29 Haziran 2007
Mesajlar
64,457
Reaksiyon puanı
527
Puanları
0
İlhan Mansız nasıl oynamış acaba? :D
 
Üst