İşte yeni Mazda 6

mr_rain

Guru
Reaksiyon puanı
453
[h=2]Tokyo Otomobil Fuarı'nda sayılı günler kala evsahibi üreticilerden Mazda en önemli fuar yeniliğini sahneye çıkarırken konsept,gelecek nesil 6 Serisi’nin ön sunumu olma özelliğini taşıyor.[/h]
340575061717.jpg

Kodo adını verdiği tasarım felsefesiyle yeni bir döneme giren Mazda'nın bu felsefenin ürünü olan ilk modeli CX-5, önümüzdeki yılın ikinci çeyreğinde yollara çıkacak. CX-5'in Kodo hamuruyla yoğrulmuş tek model olmayacağını tahmin etmek hiç de zor değilken, Kodo akımının ikinci üyesinin Mazda6 olacağı henüz tanıtılan Takeri konseptiyle ortaya çıktı. 2011 Tokyo OtomobilFuarı'nda sahne alacak olan konseptte ilk göze çarpan nokta sertleşen yüz yapısı oluyor. Büyüyen beşgen ızgaranın alt bölümlerini
çevreleyen metal çıta farlara kadar uzanırken, bu yapı aracınkonsept olmasına özel bir detay ve seri üretim Mazda6'da farlar ve tampon daha aklı başında bir görünüme bürünecek. Mazda'nın tasarımlarında kullanmayı çok sevdiği karoser dalgaları Takeri konseptinde de özellikle ön çamurlukların yapısı dikkat çekici. Sportif elbisenin altında Mazda'nın Skyactiv adını verdiği çevreye saygılı üretim teknolojisine yer verilirken, Skyactiv'de motor, şanzıman, yürüyen aksam ve karoserde çevrenin korunması ön planda tutuluyor. Rejeneratif fren sistemi sayesinde frenlemeesnasında ortaya çıkan kinetik enerjinin elektrik enerjiye dönüştürülerek depolanıyor. Depolanan enerji de klima, müzik, bilgi ve eğlence sistemi ile farlar gibi elektrik harcayan sistemlere elektrik enerjisi sağlanarak, motorun üzerine binen yükün, dolayısıyla ortalama yakıt tüketiminin de, azaltılması sağlanıyor. Bir Japon konseptotomobilinde pek de alışkın olmadığımız şekilde dizel bir motorla donatılan Takeri'nin teknik özellikleri hakkında şimdilik sayısal bir açıklama yapılmasa da, Mazda, yüksek performansa karşılık çok düşük tüketim değerlerini vadediyor.

340322869375.jpg

340575061717533300.jpg

340700845382.jpg

kaynak

meLodrama

Asistan
Reaksiyon puanı
0
Mazda taiki vardı bi ara efsane oldu galiba. o jant devenin hörgücüne konan sinek gibi olmuş yani.

|BeyabaN|

Profesör
Reaksiyon puanı
9
kendilerine ve ingiltereye göre yapmışlar herhalde, baksana direksiyon sağda.

KOLPAÇİNO

Asistan
Reaksiyon puanı
0
arabayı alcaktım ama direksiyonu sağda yapmışlar vazgeçtim :D:D

Nemre

Profesör
Reaksiyon puanı
29
Ferrari Özentisi Türkiyede Mazdayı Bitirme Noktasına Getirdi. Sen Pahalı Otomobil Yap, Türkiyede Ekmek Su Gibi Satılmasını Bekle, Olur Olur.

eairmak

Asistan
Reaksiyon puanı
3
İnsignia ya büyük benzerlik var farlar audi ve arkadan bmw serisini andıran hatları var ama çok güzel olmuş bence :)

erhandenizz

Doçent
Reaksiyon puanı
2
güzel makine. 2013 yılında çıkar 2014 de Türkiyeye gelir. 2034 de de belki alırım :)

malatya

Profesör
Reaksiyon puanı
6
ağır tahrik var bu araba resimlerinde olan var alıyor olmayanda alamıyor..ne var şöyle modifiye edilmiş toros doğan hyundai falan koysanız.:)

hsngrms

Profesör
Reaksiyon puanı
4
Insignia, BMW ve Mustang ancak bu kadar güzel harmanlanabilirdi :)

blackmamba07

Profesör
Reaksiyon puanı
3
ciddi şık bir konsept olmuş. fiyatı beklenildiği gibi ateş pahası olacaktır ama sağlamlık ve performans yönüyle bunu hak ettiklerini düşünüyorum. iç dekorasyon da hoşuma gitti. ha bir de evet bana da biraz insignia'yı anımsattı.

St. Benoit

Profesör
Reaksiyon puanı
6
direksiyonun sağda olma sebebi japonya' da da direksiyonların sağda olmasıdır :) japon çeliği sağlam olur

hüseyin123

Profesör
Reaksiyon puanı
13
üfffff şu need for speed arabaları gibi bee... bunla sokağamı çıkılır?