İşte Milli Tankımız Altay

deatmania

Rektör
Reaksiyon puanı
62
141603.jpg

Milli Tank Altay görücüye çıktı.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın katılımıyla protipi haızrlanan Milli Tank Altay tanıtıldı.

[SDNTV]http://video2.trthaber.com/abba031529de892072a78b6a7ad2f6fd.mp4[/SDNTV]

Trthaber

sebastiantr

Profesör
Reaksiyon puanı
13
İyiymiş. İlkkez duydum tank üzerinde çalıştığımızı.
Korelilerin K2 tankını kopyalayıp geliştirmişiz.
Yine toplama bir tank yapmışız aynı Fırtına obüsü gibi. Ancak en azından yazılımı özgün. Aselsan tarafından yapılıyor.

Birde wikipedia da araştırıyorum.
Türkçesinde 2 satır yazı var şöyle oldu böyle yapıldı diye.
Sayfayı ingilizce yapıyorum utanmasalara paletlerin şurasında metrik 8 galvaniz vida kullanılıyor yazacak.

muratteas

Dekan
Reaksiyon puanı
96
Yine toplama bir tank yapmışız aynı Fırtına obüsü gibi. Ancak en azından yazılımı özgün. Aselsan tarafından yapılıyor.

Sayfayı ingilizce yapıyorum utanmasalara paletlerin şurasında metrik 8 galvaniz vida kullanılıyor yazacak.

Fırtınalar toplama değil ki, bizzat MKE Kırıkkale'de gittik, gördük yapılışlarını. Sırf Top atarı 2 milyon dolara yapılıyor.

webrettin

Profesör
Reaksiyon puanı
49
Daha dün arkadaşlarla konuşurken altaydan bahsemiştim o ve diğerleri de ilk defa duymuş.Hatta atak helikopter, milgem heybeliada büyükada, mehmetçik 1, 2500 km menzilli füze, sinop füze test merkezi, barbaros insansız denizaltı modülü, T zırh,akıllı bombalar(Dünyada 4 ülke üretebiliyor),hızır torpido, göktürk 2 ve bir sonraki fırlatma rampalarının kendi ülkemize kurulması, pars, kirpi,umtas, omtas,ankanın silahlanması ve yine ankanın odtünün çalışmasıyla yerli motora sahip olması, savunma sanayide 2002 de yaklaşık %20 olan yerlilik oranının 2010 itibariyle %52 olması falan bunları da duymamışlar. Ancak bölye giderse duymamalarının imkanı kalmayacak gibi duruyor. :)

kosasker

Profesör
Reaksiyon puanı
49
Şu eziklik ve aşağılık kompleksi huyu, güzel memleketimden ne zaman kalkıp gidecek çok merak ediyorum.

Birçok şey yapılıyor aslında fakat sessiz gidiyorlar. 2004 de tübitak da, özgün mikrocontroller geliştirmişlerdi. Kritik öneme sahip ısıl pil üretimini yaptılar. Tei/Tusaş uçak ve helikopter motorum hazır diye bağırıyor. Bor sanayii sayesinde, araçlar için güçlü zırhlarımız yapılmaya başlandı. Personel zırhları, özel harekat öncelikli olmak üzere dağıtılmaya başlanmış. Aselsan yıllardır kendi özgün kriptolu telsiz ve haberleşme sistemlerini üretip satıyor.
Neden araç motoru üretmiyorlar, bir ona kızıyorum. Yine de zincirlerimizi yavaş yavaş kırdığımızı düşünüyorum.

TayfunYilmaz

Asistan
Reaksiyon puanı
2
inşallah kendi savaş uçagimizida üretcez istikbal göklerde çünkü

webrettin

Profesör
Reaksiyon puanı
49
....

Neden araç motoru üretmiyorlar, bir ona kızıyorum. Yine de zincirlerimizi yavaş yavaş kırdığımızı düşünüyorum.

Odtü ağustos ayında anka için yerli motor ürettiğini açıklamıştı.Zincirleri kırmak konusunda sizinle aynı fikirdeyim.

VincentVega

Profesör
Reaksiyon puanı
3
Şu eziklik ve aşağılık kompleksi huyu, güzel memleketimden ne zaman kalkıp gidecek çok merak ediyorum.

Birçok şey yapılıyor aslında fakat sessiz gidiyorlar. 2004 de tübitak da, özgün mikrocontroller geliştirmişlerdi. Kritik öneme sahip ısıl pil üretimini yaptılar. Tei/Tusaş uçak ve helikopter motorum hazır diye bağırıyor. Bor sanayii sayesinde, araçlar için güçlü zırhlarımız yapılmaya başlandı. Personel zırhları, özel harekat öncelikli olmak üzere dağıtılmaya başlanmış. Aselsan yıllardır kendi özgün kriptolu telsiz ve haberleşme sistemlerini üretip satıyor.

gelişme sürecini göz önüne alırsak bu tür cihazlarda motor vb. donanımlar en son öneme sahip.
askeri sanayide önemli olan kendi yazılımını kullanmak ve bir de bakımını kolayca yapabilmektir.
örnek vermek gerekirse ankanın motoru yerli değil. proje tamamlandı anka hangardan çıktı ve aktif olarak test edildi. yani başarılı oldu. şimdi bu safhadan sonra yerli motora geçmesi düşünülüyor.
demek istediğim motor vb parçaların yerli olması, diğer etmenlere göre biraz daha geri planda.sonuçta burada otomobil üretilmiyor,savaş teknolojisi üretiliyor.

sebastiantr

Profesör
Reaksiyon puanı
13
Fırtınalar toplama değil ki, bizzat MKE Kırıkkale'de gittik, gördük yapılışlarını. Sırf Top atarı 2 milyon dolara yapılıyor.

Fırtına yı tamam biz yapıyoruz biz tasarladık vs de toplama.
Namlusu ondan, motoru şurdan, zırhı burdan alınma kopyalanma.

Altay da Koreli'lerin yardımı ile kendi araçlarını kopyalatarak yapmışız en azından okuduklarım bu yönde.
Yoksa yerli bir tank yaptığımızı ilkkez bugün öğrendim.

Ben askerliği Topçu ve Füze okulunda yaptım Fırtına ya binmişliğim vardır çok şükür :)
Çok güzel cihaz hatta en iyi kundağı motorlu obüslerden birisidir dünya üzerinde ama ona yerli malı demek Sunny ye yerli malı demekle aynı.
Nasıl Sunny uydu alıcısının PCB sini oradan, kasasını buradan alıp birleştiriyorsa
Bizde tüm teknolojileri alıp kopyalıyoruz. Tek özgün olan şey Aselsan'ın yaptığı ateşleme sistemleri ki en önemli hususları zaten bu.

Ben hep derim.
Yürümeden koşamazsın diye.
Biz basit şeyleri atlayıp, gelişmişi yapmamız lazım diyoruzda o basit şeyleride yapmak lazım.

engerex

Dekan
Reaksiyon puanı
26
Alanında en iyisi olarak bahsediliyor. Manevra kabiliyeti çok iyi.

black-hawk

Asistan
Reaksiyon puanı
0
Şimdi sıra jete geldi inşallah onu tamamen yerli bir şekilde yapabiliriz ...

ashabulyemin

Profesör
Reaksiyon puanı
20
keşke insanlar savaşa harcadıklarını barış için kullansalar.Bir düşünün ülkemiz ile yunanistanın sidik yarışında sahiplendiği silah hurdalığının yerine yatırım yapılsaydı be olurdu.Adam sana tank yaptırıyor öbürünede bir poşete sığan bir tanksavar sana uçak diğerine bir poşete giren silkworm
Askerde tank kullandım yani aşık olduğum bir alet daha 10 gün öncede bir birlikte leopar tankının üstündeydim özlem giderdim.
hani kıyamet bekliyorlarya dünya kıtlığa kuraklığa gidiyor 2050 diyorlar bence şimdiden hazırlık lazım ama silaha savaşa değil kuraklıkla cehaletle savaşa
yatırım dostluğa kardeşliğe yapılmalı.Alın suriye en modern uçaklarla en modern biçimde halkını en ilkel biçimde katlediyor

S

SDN Okuru

SDN Okuru
topu küçük bakın yahudilerin tankının topuna adam girer için bunun kine bacağım girmez. hızlı gidiyor diye bir şey yaptık sanıyorlar.. teknolojisi ne alemde acaba..

mennes

Asistan
Reaksiyon puanı
1
Çok güzel ama işte Gazze ne durumda demek ki yetersiz hızla devam edilmeli

plaksan

Asistan
Reaksiyon puanı
1
Türkiye artık dışa bağımlılıktan kurtulmalı zaten güzel bir adım.Devamı gelir inş.

zeroaxa

Profesör
Reaksiyon puanı
6

hangi wikipedia? http://tr.wikipedia.org/wiki/Altay_(tank)

2satırdan biraz fazla gibi ayrıca sayfa altında diğer üretici ülkeler ve tanklarıda var ben benzer bir tank göremedim K2 dahil

hatta bukadar hızlısıda yok

M1 Abrams 72km/s

K2 70km/s

Challenger2 59km/s

Altay 90km/s tabiki hız ne durumda nekadar avantaj sağlar ayrı ama diğer tüm özelliklerde diğer tank üreticilerinden farklı kardeşim

ayrıca hyundai rotem sadece teknoloji transferi veri danışman olarak projede bulunuyor yani kendin deneme yanılma yoluyla büyük bütçe ve uzun zaman alan ar-ge meselesinden kurtulmuş oluyorsun adı üstünde Türkiyenin ilk ÖZGÜN tankı söylediğin gibi K2 nin aynısını yapma fikri olsaydı direk lisansını satın alıp bandını kurup üretmeye başlamıştın özgün olmasaydı bu kadar prototip çalışması ve test süreci olmazdı

sebastiantr

Profesör
Reaksiyon puanı
13
hangi wikipedia? http://tr.wikipedia.org/wiki/Altay_(tank)

2satırdan biraz fazla gibi ayrıca sayfa altında diğer üretici ülkeler ve tanklarıda var ben benzer bir tank göremedim K2 dahil

hatta bukadar hızlısıda yok

M1 Abrams 72km/s

K2 70km/s

Challenger2 59km/s

Altay 90km/s tabiki hız ne durumda nekadar avantaj sağlar ayrı ama diğer tüm özelliklerde diğer tank üreticilerinden farklı kardeşim

ayrıca hyundai rotem sadece teknoloji transferi veri danışman olarak projede bulunuyor yani kendin deneme yanılma yoluyla büyük bütçe ve uzun zaman alan ar-ge meselesinden kurtulmuş oluyorsun adı üstünde Türkiyenin ilk ÖZGÜN tankı söylediğin gibi K2 nin aynısını yapma fikri olsaydı direk lisansını satın alıp bandını kurup üretmeye başlamıştın özgün olmasaydı bu kadar prototip çalışması ve test süreci olmazdı

2 satırdan kastım gelişi güzel bir örnekti.
Eğer aynı girdinin birde ingilizcesini okursanız daha çok bilgi sahibi olacaksınız. Ayrıca Türkçe'de olmayan başka şeylerde var.
Misal Türkçe'sinde 2017 de üretime girecek yazarken, İngilizce'de 2015 de kullanımda olacağından bahsediyor.

Hız tanklar için önemli bir özelliktir.

Bir gerçek var. Biz gelişmiş bir ülke değiliz, biz bırakın bir topu kendi başımıza imal etmeyi otomobili bile yapacak teknolojiye daha yeni yeni ulaşıyoruz.
Öncelikle bunun bilincinde olmak lazım. Onran sonrada şunu kavramak lazım.
En iyi mühendislik çalışan bir şeyi kopyalayıp, onu daha iyi hale getirmektir.

Bunu da günümüzde en iyi yapan ülke Çin.
Daha çok yapmalıyız.

-Hewal-

Dekan
Reaksiyon puanı
11
2000 bu projeler başladi dersek 70 kusur yıldır Ilk defa enteresan!

engerex

Dekan
Reaksiyon puanı
26
İzleyin.

[video=youtube_share;MZBay--mxqM]http://youtu.be/MZBay--mxqM[/video]

[video=youtube_share;qQVOmdD600o]http://youtu.be/qQVOmdD600o[/video]

[video=youtube_share;vJUYRs7qSYI]http://youtu.be/vJUYRs7qSYI[/video]