İyiymiş. İlkkez duydum tank üzerinde çalıştığımızı.
Korelilerin K2 tankını kopyalayıp geliştirmişiz.
Yine toplama bir tank yapmışız aynı Fırtına obüsü gibi. Ancak en azından yazılımı özgün. Aselsan tarafından yapılıyor.
Birde wikipedia da araştırıyorum.
Türkçesinde 2 satır yazı var şöyle oldu böyle yapıldı diye.
Sayfayı ingilizce yapıyorum utanmasalara paletlerin şurasında metrik 8 galvaniz vida kullanılıyor yazacak.
....
Neden araç motoru üretmiyorlar, bir ona kızıyorum. Yine de zincirlerimizi yavaş yavaş kırdığımızı düşünüyorum.
Şu eziklik ve aşağılık kompleksi huyu, güzel memleketimden ne zaman kalkıp gidecek çok merak ediyorum.
Birçok şey yapılıyor aslında fakat sessiz gidiyorlar. 2004 de tübitak da, özgün mikrocontroller geliştirmişlerdi. Kritik öneme sahip ısıl pil üretimini yaptılar. Tei/Tusaş uçak ve helikopter motorum hazır diye bağırıyor. Bor sanayii sayesinde, araçlar için güçlü zırhlarımız yapılmaya başlandı. Personel zırhları, özel harekat öncelikli olmak üzere dağıtılmaya başlanmış. Aselsan yıllardır kendi özgün kriptolu telsiz ve haberleşme sistemlerini üretip satıyor.
Neden araç motoru üretmiyorlar, bir ona kızıyorum. Yine de zincirlerimizi yavaş yavaş kırdığımızı düşünüyorum.
Fırtınalar toplama değil ki, bizzat MKE Kırıkkale'de gittik, gördük yapılışlarını. Sırf Top atarı 2 milyon dolara yapılıyor.
İyiymiş. İlkkez duydum tank üzerinde çalıştığımızı.
Korelilerin K2 tankını kopyalayıp geliştirmişiz.
Yine toplama bir tank yapmışız aynı Fırtına obüsü gibi. Ancak en azından yazılımı özgün. Aselsan tarafından yapılıyor.
Birde wikipedia da araştırıyorum.
Türkçesinde 2 satır yazı var şöyle oldu böyle yapıldı diye.
Sayfayı ingilizce yapıyorum utanmasalara paletlerin şurasında metrik 8 galvaniz vida kullanılıyor yazacak.
hangi wikipedia? http://tr.wikipedia.org/wiki/Altay_(tank)
2satırdan biraz fazla gibi ayrıca sayfa altında diğer üretici ülkeler ve tanklarıda var ben benzer bir tank göremedim K2 dahil
hatta bukadar hızlısıda yok
M1 Abrams 72km/s
K2 70km/s
Challenger2 59km/s
Altay 90km/s tabiki hız ne durumda nekadar avantaj sağlar ayrı ama diğer tüm özelliklerde diğer tank üreticilerinden farklı kardeşim
ayrıca hyundai rotem sadece teknoloji transferi veri danışman olarak projede bulunuyor yani kendin deneme yanılma yoluyla büyük bütçe ve uzun zaman alan ar-ge meselesinden kurtulmuş oluyorsun adı üstünde Türkiyenin ilk ÖZGÜN tankı söylediğin gibi K2 nin aynısını yapma fikri olsaydı direk lisansını satın alıp bandını kurup üretmeye başlamıştın özgün olmasaydı bu kadar prototip çalışması ve test süreci olmazdı