İşte Linux Mu Win 7 mi Sonunda!

pcyardım

Asistan
Reaksiyon puanı
0
Arkadaşlar hepinize bi önerim var bende dell ins 6000 leptop var

512 drr2 400 mhz ram
96 mb intel ekran kartı
80 gb hdd

ubuntu kuruluydu mozilla vb 4 dk da açıyodu düşünün düğmeye ne zman bastığımı basıyodum 10 dk ya açılıyodu
laughing.gif

tekrar ubuntu kurdum hala aynı

bugün win 7 32 bit ing kurdum 200 mb ram kullanıyo ve gayette hızı güzel ubuntudan kat kat iyi

bence linux berbat arkadaşlar

pcyardım

Asistan
Reaksiyon puanı
0
yok ya lubuntu fln kurmam artık microsoft' alışıtık zor geliyor

Carmelo Anthoni

Asistan
Reaksiyon puanı
0
yani konuyu niye actin onu anlamadimda forumda linuxu kotulume bolumu varda ben mi bilmiom sevemeyebilrsn ama kotulume

Not: Windows kullaniyorum

Oekry

Asistan
Reaksiyon puanı
1
O zaman Windows daha kolayıma geliyor de kardeşim linux hakkında pek bir şey bilmediğin ortada. Lütfen bilgi sahibiysen kötü veya iyi diye yorum yap. Ubuntu'nun kullandığı unity arayüzü için senin bilgisayarın yetersiz kalıyor bunun için hafifletilmiş LXDE arayüzünü kullanan lubuntu'yu önerdim sana.

Deleted-Name

Profesör
Cezalı
Reaksiyon puanı
18
yok ya lubuntu fln kurmam artık microsoft' alışıtık zor geliyor
Sadece bir dağıtım kullanarak buna karar veremezsin dediğim gibi Unity çok ram harcar LXDE ,XFCE az ram harcar bak ben Mint 17 Mate kullanıyorum boşta ram 250 mb bile değil lxde kullansam daha az ram giderdi

kmurat

Dekan
Reaksiyon puanı
3,910
Windows genel olarak sonradan yavaşlar. ilk kurulduğu an, henüz hiç bir program sistem ile birlikte açılmıyor. Bir ay sonra durum değişir. Linux genelde (sonradan sunucu kurulmadıkça) kararında kalır.

Maximilian

Doçent
Reaksiyon puanı
5
Windows genel olarak sonradan yavaşlar. ilk kurulduğu an, henüz hiç bir program sistem ile birlikte açılmıyor. Bir ay sonra durum değişir. Linux genelde (sonradan sunucu kurulmadıkça) kararında kalır.
hocam bilgisayarı fazla yormayan ram i windowsa göre kat kat az tüketen bir linux sistemi önerirmisiniz acaba ?

furkangunes04

Doçent
Reaksiyon puanı
3
Linux benim bildiğim Windows'a göre daha hafif. Çünkü arkaplanda yüzlerce servis çalıştırmıyor. Öyle sanıyorum ki, servisleri sadece gerektiğinde açılıyor. Windows'ta ise yazıcı bileşeni laptop'ta dahi açıktır. Sorun arkadaşların dediği gibi arayüzde olmalı.

Bu arada Windows 7 pek şişme yapmaz. Düzgün kullanımla yıl boyu aynı performansta çalışan işletim sistemin olur. Bu her sistem için aynıdır. Yüzlerce yazılım yükleyip kaldırırsan, ardında yüzlerce artık bırakılar, o artıklar gün gelir başa bela olur.

Deleted-Name

Profesör
Cezalı
Reaksiyon puanı
18

kmurat

Dekan
Reaksiyon puanı
3,910
hocam bilgisayarı fazla yormayan ram i windowsa göre kat kat az tüketen bir linux sistemi önerirmisiniz acaba ?

Ram'in az kullanılması, sadece düşük Ram'e sahip bilgisayarlarda bir tercih meselesi olabilir. Ram yeterliyse, sistemin Ram'den çalışması, Laptop'larda bataryanın daha uzun dayanmasına sebep olur. Disk'ten veri okumak, daha fazla enerji ve vakit alıyor. Ram üzerinden işlemler daha hızlı gerçekleşiyor.

honline

Profesör
Reaksiyon puanı
296
macera aramaya gerek yok sonuna kadar win7 derim, iyi olan herzaman çok kullanılır

kmurat

Dekan
Reaksiyon puanı
3,910
Bu arada Windows 7 pek şişme yapmaz. Düzgün kullanımla yıl boyu aynı performansta çalışan işletim sistemin olur. Bu her sistem için aynıdır. Yüzlerce yazılım yükleyip kaldırırsan, ardında yüzlerce artık bırakılar, o artıklar gün gelir başa bela olur.

Program kalıntıları Windows'ta sistemi etkiler. Linux'ta sadece kullanıcı ayarlarının bulunduğu klasör kalabiliyor. Veya program tam kaldırılmadı ve sadece devre dışı bırakıldıysa, (bu şekilde yeniden kurulum için veri indirmek gerektirmiyor, bunun için kurulum dosyasının silinmemeiş olması gerekiyor) sitem tarafından kullanılmadığı için performas üzerinde bir etkisi olmuyor. Ayar klasörünün kalmasının nedeni, program yeniden kurulacak olursa, tercih edilen ayarlar hazır bulunmuş oluyor.

Windows'ta kalıntı dosyalar deneme yazılımların yeniden kurulup, Lisans almadan kullanılmaya devam edilmesini önlemeyi amaçladıklarından, sistem bu dosyaları her açılışta denetliyor.

pcyardım

Asistan
Reaksiyon puanı
0
Çok doğru windows'ta sadece internet için güzel fakat program vs kalıntı bırakıyo oda zaman zaman sistemi yorabilir.

TEGİN

Profesör
Reaksiyon puanı
99
Geçen hafta ben de Linux' e geçtim. PC yi açtım 30 saniyede açıldı, kapattım 3 saniyede kapandı. Sonra sarılıp ağlaştık PC mle. :D

Kenpachi

Profesör
Reaksiyon puanı
26
Peki neden bu Linux yaygınlaşamıyor herkez oyun içinmi windows tercih ediyor

Hocam oyunda bir etken ama herkes linux kullanamiyor.Bunu su sekilde ornekleyebiriz ; 3 yil android telefon kullanmis biri direk iOS a gecemez/alisamaz.Benim cevremde linux deneyip daha exe dosyalarinin olmadigini bilmeyen cok.İnsanlar arastirmadan win 7 gibi zannedip yukluyolar sonra husrana ugruyolar.

kmurat

Dekan
Reaksiyon puanı
3,910

Apple Marka olanlar hariç, bütün bilgisayarlar Windows kurulu satılıyorlar. Çoğu yeni Bilgisayar sahibi Windows'u yada Linux'u bilmezler. Linux'un ne kadar yaygın olduğu zaten bilinmiyor. Çünkü bir Lisans kaydı gerekmiyor, satılmıyor, sayılmıyor. İstisna olarak Suse Enterprse, Redhat ve Oraqle Linux Ticari olduklarından, kullanıcılarının sayısı belli.

Ben meselâ uzun bir süredir Windows'u (XP) internet için (güvenlik nedeniyle) kullanmıyorum. Flash bellekten Slax kullanıyorum. Sonbahar'a doğru yeni bir bilgisayar alırsam, eksine tamamen Linux kuramayı düşünüyorum. (Mint düşünüyorum) Ama o bilgisayar yinede bir Windows bilgisayar olarak geçecek çünkü alındığı günden beri Microsoft'ta öyle kayıtlı.

ck-xe

Dekan
Reaksiyon puanı
39

Oyun etkeni yavaş yavaş ortadan kalkıyor. Bazı oyunlar Linux için uyarlandı bile. Bunların bazıları büyük oyunlar. Ondan önce zaten performans kaybını ve karşılaşılacak hataları göze alanlar WINE kurup Windows oyunlarını oynuyorlardı.
Bunun dışında profesyonel yazılımların Linux desteği yok. Bu da büyük bir eksi oluyor. Alternatifleri yerlerini tam anlamıyla dolduramıyor.
Bir de bazı insanlar sürekli uçbirim (Wİndows'daki CMD gibi düşünün) kullanmak zorunda kalacaklarını düşünüyorlar. Bugün birçok Linux dağıtımında bir tane kod girmenize bile gerek yok. Özel durumlar hariç.