İşte İphone 8 Hakkında Yeni Bilgiler!

_X_

Profesör
Reaksiyon puanı
1,545
Ülkemizde 6S en ucuz kaç lira 2700. Kalkıp almanyada , şu telefon bu fiyatta 6s bu fiyatta diye mi konu açayım ? Bunun ekonomi bilgisi ile ne alakası var ?
Bizim ülkemizde cepten çıkan para o ben o fiyatı hak etmediğine dair konu açtım bu kadar basit.

İyi güzelde sen kur hesabı yaparak ve vergileri katarak konuşuyorsun ki vergiler dahilinde fiyatlar yükseliyor.
Yoksa avrupa olsun amerika olsun Türkiyede 1000 tl ile alım gücü neyse genel kullanımda 1000 dolar ve 1000 euro da kendi bölgesinde o'dur.

Yani daha basit anlatımla 1 tl ye cips alıyorsan burda da 1 euro ya cips alıyoruz fakat işin rengi Türkiye ve elektronik olunca değişiyor maalesef ve bunda vergilerin yüksek olmasının çok büyük payı var ama burda öyle değil ve aşağıdaki görsellere bakarak ne demek istediğimi anlarsın ki görsellere baktığında hangisinin pahalı olduğuna sen karar ver bizim matematiğimiz okuma yazmamız kıt olabilir.

XXNV27.jpg

bGpqQ8.jpg

Not : Taahhütlü operatörden alınan cihazlardada fark yok neredeyse aynı fiyata denk geldiğide oluyor, bazende samsung pahalı olabiliyor.

mirinkirin

Doçent
Reaksiyon puanı
358
Ülkemizde 6S en ucuz kaç lira 2700. Kalkıp almanyada , şu telefon bu fiyatta 6s bu fiyatta diye mi konu açayım ? Bunun ekonomi bilgisi ile ne alakası var ?
Bizim ülkemizde cepten çıkan para o ben o fiyatı hak etmediğine dair konu açtım bu kadar basit.
Çocuğum işte ekonomi bilsen o fiyatı hak etmemesinin sebebinin apple değil kendi ülken olduğunu bilirsin. Aynı şekilde samsung s8+ da almanyada bir asgari ücretlinin yarı maaşı fiyatına satılıyor yaklaşık olarak. Para birimi won olan ülkenin malı ile, para birimi dolar olan ülkenin malını kendi ülkendeki satış fiyatı üzerinden değerlendirebilirsin, buna göre iphone daha pahalıya geliyor da diyebilirsin. Buraya kadar sorun yok.
Asıl sorun buradan sonra apple ürünlerine çöp, firmaya da kazıkçı, kandırıkçı demenden kaynaklanıyor. Sırf sen ülkende kazıklanıyorsun diye neden apple ın ürünleri çöp olsun, apple kazıkçı olsun? Zaten aradaki fiyat farkı tüm dünyada senin zannettiğin kadar olsa apple satışları düşerdi, bütün dünya enayi mi niye gidip apple ürünleri alsın. Kaldı ki apple firma servisi olarak da samsungu ikiye katlar. Zamanında bir tanıdığım 6 ay boyunca kullanılmış 5sini götürdü servise bunun ekranı iyi algılamıyor, pili de zayıf dedi, adama kutudan yeni 5s verdiler. Samsung aynı durumda ne yapardı acaba, internette şikâyetlere bir göz atın da görün.