İşte hayallerimizi süsleyen meslekler!

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan AliA
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

AliA

Ordinaryüs
Emektar
Reaksiyon puanı
530
İş ve insan kaynakları sitesi yenibiris.com, düzenlediği anketle, çalışanların hayallerini süsleyen meslekleri araştırdı.

meslek1.jpg

Sitenin üyeleri arasında yaptığı ve 21 bin 384 kişinin katıldığı ankette ''Geçim sıkıntısı olmasa hangi işi yapardınız?'' sorusuna yanıt arandı.

Anket katılımcılarının yüzde 25'i bu soruya ''sporcu'', yüzde 22,1'i ''tiyatrocu'' yanıtını verdi.

''İşinden memnun olanlar'' ve ''yine de şu anda yaptığım işi yapardım'' diyenler yüzde 12,1 oranıyla üçüncü sırada yer aldı.

Katılımcıların yüzde 11,4'ü ''dansçı'', yüzde 10,9'u ''yazar'' olmak istediğini kaydetti.

Bu meslekleri sırasıyla yüzde 9,6 oranıyla ''müzisyenlik'', yüzde 5,3 oranıyla ''şarkıcılık'' ve yüzde 3,6 oranıyla ''şairlik'' izledi.

KAYNAK

findukfaresi

Dekan
Reaksiyon puanı
73
spor tiyatro dans müzik yazarlık ve şairlik

demek bu tarz meslekler ilgi çekiyor ama maalesef ülkemizde bunları hobi olarak yapmaya bile maddi imkanlarımız yetmiyor bazen

YST

Asistan
Reaksiyon puanı
2
ahh bu geçim sıkıntısı olmasa .... ne cevherler var cürüyen geçim derdinden ....

Naaa

Profesör
Reaksiyon puanı
3
kimse kimseye şans vermiyor bu memlekette.. zaten kişi şansını kendisi yaratır.

vegaturk

Profesör
Reaksiyon puanı
117
Her birey en az 5 meslek dalından anladığı sanar.. oysaki
bir meslekle profesyonelce mesleğini icra edeceğine amatörce 5 meslek yaptığı için geri kalıyoruz gelişemiyoruz...

kabzımal olması gereken doktor doktor olması gereken öğretmen öğretmen olması gereken manav manav olması gereken mühendis olduğu için biz daha çok alternatif meslekler ararız...
gerçi insanlarda haklı hayat şartları aç kalmamak için sevmediği bir mesleği seçmek zorunda kalıyorlar...

Eğitim şart falan diyorsunuz ya bence önce eğitim veren kurumlarımız için eğitim şart....