İşte "Gerçek" Kıyamet Günü!

kosasker

Profesör
Reaksiyon puanı
49
Vay beee, kendi fikrim olarak tek bir söz söylemeyip, sadece Kuran ayetlerini aktardığım halde yine de "sapık" oldum..!
Orda Alimler dediği akıl sahibi kişiler demektir, yani Kuran'ı okuyup düşünüp manasını ve mesajını anlayan kişilerdir onlar, evliya yada şeyhler değil. Peki Kuran okuyunca ve Kuran'dan ayetleri burda paylaşınca sapık mı oldum ben şimdi? O koca alimler o kadar zeki ki herşeyi anlıyorlar ama bizler o kadar salağız ve sapığız ki Kuran'dan hiçbirşey anlamayız, kesinlikle onların yardımına ihtiyacımız var öyle mi? Kusura bakma ama Kuran'da Allah bu kitabı biz indirdik ve bunu öğretici ve açıklayıcı biziz diyor. Haşa!! o alimler kendilerini Allah'ın ve Resul'un yerine koyuyolarsa o başka.
Hep aynı taktik, Kuran okuma! anlamazsın kafir olursun, Kuran okuma sapık olursun! Tabi tabi Kuran okumayalım da kendimizi sahte hocaların, şeyhlerin kucağına bırakalım da bizi sömürsünler dimi ama. Burda bir kelimesi dahi değişmemiş Kuran'a mı güvenebiliriz yoksa doğruluğu kanıtlanamayan yada kasıtlı olarak bazı yanlışlıklar yapılmış hadislere mi? Herkes kendi seçimini yapsın ama kimseye sapık yakıştırılması yapılmasın. Bunlar da son sözüm, saygılar.

Özür dilerim, kişisel bir görüş belirtmedim. Sapıklıktan kasıt, "yoldan sapmış" manasındadır. Modlardan ricam, mesajımdaki "sapık" ifadelerini silsinler @erenberk

Kimsenin kalbini kırmak değil amacım, en güzel şekilde örneklerini sunmaya çalıştım. Kalbini kırdı isem kusura bakma, özür dilerim.

----------

Tekrar hatırlatmak isterim. Hacı Bayram Veli, Hacı Bektaş Veli, Abdulkadir Geylani, Mevlana ve niceleri.

Hadisleri inkar ettiğinizde, bu din büyüklerinin de hatalı olduğunu söylediğinizi unutmayın. Sizi çok cesaretli gördüm, bu kadar alim yanlış, siz mi doğrusunuz ?

Bana trajikomik geliyor.

ksksersey

Öğrenci
Reaksiyon puanı
1
Ben doğruyum demedim ki. Sadece Kuran'dan ayetler gösterdim ve herkesin kendi aklıyla Kuran'ı okuyup anlayabileceğini, illa başkalarına gerek olmadığını çünkü onların hadislerinin doğru olup olmadığını bilemeyeceğimizi söylüyorum. Hacı Bayram Veli, Hacı Bektaş Veli, Abdulkadir Geylani, Mevlana ve niceleri dediğiniz kişilerin elbetteki din adına çok güzel çalışmaları olmuştur ama belki de çoğu hadisler kendilerinin değil, onlar öldükten sonra onların adı kullanılarak türetilmişlerdir, bunu bilemeyiz ki.
Bu kadar alim yanlış siz mi doğrusunuz diyorsunuz da peki onlar hiç yanlış olamaz mı yada onların olmayan ve kasıtlı türetilmiş hadisler dinin emirleri gibi gösterilmeye çalışılıyo olamazlar mı?

Kuran'da bakın ne yazıyor:
"Hayır! Biz, atalarımızı üzerinde bulduğumuz şeye uyarız." derler. Peki, ataları bir şeye akıl erdiremiyor, doğruya ve güzele ulaşamıyor idiyseler!...

Ya bu alimlerden bazıları da yukarıdaki ayetteki kişiler gibiyse? Nereden bileceğiz bunları? Veya bu alimlerin adını kullanıp da uydurma hadis yaptılarsa?
Ayrıca Kuran-ı Kerim'in çoğu yerinde de, İnsanların birçoğu yanılgı halindedir diyor, insanların çoğunun yaptığına uyma diyor:

Yeryüzündeki insanların çoğunluğuna uyarsan seni Allah yolundan saptırırlar. Sadece sanıya uyarlar onlar ve sadece saçmalarlar.
En'am Suresi 116

kosasker

Profesör
Reaksiyon puanı
49
Ben demiyorum Kuran diyor; Kuran @ksksersey senin tam söylediğinin aksini söylüyor. Bu alimlerin bir sürü kitabı var, kaydı var, orjinal nüshaları var, onlardan sonra birşey değişse, bakın orjinallerine değişmiş mi ?

(Eğer onun hükmünü peygambere veya ülül-emre [yetkililere, âlimlere] sorsalardı, öğrenmiş olurlardı.) [Nisa 83]

(Verdiğimiz bu misalleri ancak âlim olanlar anlar.) [Ankebut 43]

(Bilmiyorsanız âlimlere sorun.) [Nahl 43]

(Allah’tan en çok korkan âlimlerdir.) [Fatır 28]

(Peygamberin verdiğini alın, yasak ettiğinden sakının!) [Haşr 7]

(Allah’a ve Resulüne karşı gelen kâfirler, bilsin ki, Allah’ın azabı çok şiddetlidir.) [Enfal 13]

(Allah’ın yolu ile, peygamberlerin yolunu farklı göstermek isteyenler kâfirdir.) [Nisa 150-1]

execute

Asistan
Reaksiyon puanı
0
Anlatmak istediğini tam olarak anlamadım. Yukarıda alıntıladığım hadislerin Buhari'nin kitabında yer almadığını mı düşünüyorsun? Bu örnekle neyi anlatmaya çalıştın? Biraz açabilir misin?

Arkadaş anlatmak istediğimi çok iyi anladığının farkındayım. Buhari nin zamından bu zamana geçen vakti hesapla. Tek korunan kitap Kur-anı kerimdir. Onun koruyucusuda Allah' tır. Buharinin kitabını değiştirmek çok mu zor ? Bak tek kelime değiştirdim Darwin müslüman oldu.

Şimdi kim niye değiştirsin Buharinin kitabını vs. diye sorma sakın. İslam dininin düşmanlarını saymama luzum yok. Adamlar müslümanları Kur-anı kerimle kandırmak için Kur-anı kerimi hatmediyor. İngiliz casus hempher iyi araştır.

Her gördüğünüz kitabı okuyup gelipde burda İslam dini hakkında saçma saçma yorumlar yapıyorsunuz.

Fakire yardım et, iyilik yap, insanları sev, kötülüğe karşı iyilikle cevap ver, komşusu aç yatarken yok yatan bizden değildir, yalan söyleme vs. bunlar gibi daha bir çok kural ve hepsi insanların iyiliği için. İslamiyette insanlığın zararı için 1 gram söz bulamazsın. Zulüm yoktur. Mazlumun yanında ol der hep. Bir sürü binlerce uydurulmuş hadis var. Neye inanırsanız ona itibar edersiniz. Fikri neyse zikride odur misali.

El Padrino

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
70
Keşke peygamber efendimiz gelsede yüzyıllardır süren hadis tartışmalarına bir nokta koysa.

S

SDN Okuru

SDN Okuru
O nefis arzusu ile konuşmaz.[necm 3]
söylediklerini, ancak kendisine indirilen bir vahiydir [necm 4 ]

ayrıca hadis paylaşan arkadaşlar lütfen nerde gectiğini ve kaçıncı hadis oldugunu yazsınlar yalnızca nakledenin adını değil.

ve unutmayın: peygamberimiz günahsız bir kul, hatasız değil.

Milton Sirotta

Profesör
Reaksiyon puanı
4
Herkes yakınlarına izleterek yayılsa çok güzel olur. Allah'a inanmayanlar ibret alır. Çok güzel yapılmış...

benergews

Asistan
Reaksiyon puanı
1
Ailemiz hristiyiyan olsaydı biz de hristiyan, ya da yahudi olsaydılar biz de yahudi olurduk.