kosasker
Profesör
- Reaksiyon puanı
- 49
Vay beee, kendi fikrim olarak tek bir söz söylemeyip, sadece Kuran ayetlerini aktardığım halde yine de "sapık" oldum..!
Orda Alimler dediği akıl sahibi kişiler demektir, yani Kuran'ı okuyup düşünüp manasını ve mesajını anlayan kişilerdir onlar, evliya yada şeyhler değil. Peki Kuran okuyunca ve Kuran'dan ayetleri burda paylaşınca sapık mı oldum ben şimdi? O koca alimler o kadar zeki ki herşeyi anlıyorlar ama bizler o kadar salağız ve sapığız ki Kuran'dan hiçbirşey anlamayız, kesinlikle onların yardımına ihtiyacımız var öyle mi? Kusura bakma ama Kuran'da Allah bu kitabı biz indirdik ve bunu öğretici ve açıklayıcı biziz diyor. Haşa!! o alimler kendilerini Allah'ın ve Resul'un yerine koyuyolarsa o başka.
Hep aynı taktik, Kuran okuma! anlamazsın kafir olursun, Kuran okuma sapık olursun! Tabi tabi Kuran okumayalım da kendimizi sahte hocaların, şeyhlerin kucağına bırakalım da bizi sömürsünler dimi ama. Burda bir kelimesi dahi değişmemiş Kuran'a mı güvenebiliriz yoksa doğruluğu kanıtlanamayan yada kasıtlı olarak bazı yanlışlıklar yapılmış hadislere mi? Herkes kendi seçimini yapsın ama kimseye sapık yakıştırılması yapılmasın. Bunlar da son sözüm, saygılar.
Özür dilerim, kişisel bir görüş belirtmedim. Sapıklıktan kasıt, "yoldan sapmış" manasındadır. Modlardan ricam, mesajımdaki "sapık" ifadelerini silsinler @erenberk
Kimsenin kalbini kırmak değil amacım, en güzel şekilde örneklerini sunmaya çalıştım. Kalbini kırdı isem kusura bakma, özür dilerim.
----------
Tekrar hatırlatmak isterim. Hacı Bayram Veli, Hacı Bektaş Veli, Abdulkadir Geylani, Mevlana ve niceleri.
Hadisleri inkar ettiğinizde, bu din büyüklerinin de hatalı olduğunu söylediğinizi unutmayın. Sizi çok cesaretli gördüm, bu kadar alim yanlış, siz mi doğrusunuz ?
Bana trajikomik geliyor.