Işte Biricik aşkım Haski :)

Bu konuyu okuyanlar

Wolker

Müdavim
Katılım
2 Kasım 2006
Mesajlar
1,542
Reaksiyon puanı
2
Puanları
38
Hep bir haskim olmasını istiyorum belki kısa vadede bu mümkün değil ama eminim bir gün bende onlara kavuşacagim (S)


SIBIRYA HASKISI
[size=7pt] Sibirya haskisi herhalde Sibirya kurdu isminin nerden geldiğini açıklıyordur. Bu köpeklerin görünüş itibari ile minyatür bir kurda benzediği doğrudur. Kulakları, gözleri, vücut şekli ve desenleri ile bir kurdu andırırlar. Bilinen en eski köpek türlerinden biridir ve davranışlarından kurtlara yakınlıkları da gözlemlenebilir. Sibirya haskileri siyahtan, beyaza, kızıldan, griye birçok farklı renkte görülebilirler. Ayrıca tüm Sibirya haskileri mavi gözlü olmak zorunda değildir. Mavi, kahverengi, ela ya da iki farklı göz rengi Sibirya haskilerinin doğal göz renklerindendir.

Bu köpekler birer kutup köpeği oldukları için -60C derece soğukta bile yaşayabilirler. Sessiz köpeklerdir ve çok fazla havlamazlar fakat bunun yerine sıkıldıklarında, özellikle geceleri uluyabilirler. Oyuncu ve zeki köpeklerdir. Yalnız zekalarını sizi memnun etmek için kullanmayabilirler. Köpekten köpeğe değişse de, kediler gibi özgürlüklerine düşkündürler ve sizin yapmasını istediğiniz şeyi eğer yapmak istemiyorsa yapmayabilir. Fakat yapması için bir neden gösterirseniz o zaman fikrini değiştirebilirsiniz. Yine de eğer sizin her söylediğinize uyan bir köpek istiyorsanız, Sibirya haskileri size uygun bir köpek türü değildir.

Sibirya haskileri iyi bir bekçi köpeği değildir. İnsanlara ve çocuklara karşı çok sevecendirler ve yabancılara çok fazla havlamazlar. Yine de ailesine ya da sahibine bir zarar geldiğini hissederlerse saldırgan davranabilirler.

Ayrıca çok kolay sıkılan bir türdür ve yalnız bırakılmaktan hiç hoşlanmazlar. Bu nedenle ya günün büyük bir bölümünü ona ayırmalısınız ya da ona bütün gün oynayabileceği bir arkadaş daha almalısınız. Çok aktif bir tür olduğu için apartman yaşamına çok uygun değildir ama her gün uzun süre gezdirebilirseniz ve yavruyken apartman yaşamına alıştırabilirseniz apartmanda beslenebilir. Apartman dairesinde yalnız bırakıldıklarında çok zarar verici olabilirler. Özellikle eşyaları kemirip parçalayabilirler.

Sibirya haskilerinin dışında Alaska haskisi gibi haski adı altında başka türler de vardır fakat safkan olarak bilinen tek haski türü Sibirya haskisidir. Diğer haskiler daha güçlü türler elde edebilmek için Sibirya haskileriyle başka köpeklerin çiftleştirilmesinden meydana gelmiş kırma türlerdir.[/size]

2.2.jpg


Alaska Malamutu (Alaskan Malamute)
[size=7pt] Alaska malamutlarının Sibirya haskilerinin meşhur mavi gözleri yerine derin koyu renk gözleri vardır. Mavi göz Alaska malamutlarında görülmez. Haskilere göre daha iridirler. Malamutlar kaslı yapıları nedeniyle bir kurda daha çok benzerler. Haskiler hafif yükleri hızlı bir şekilde çekerken, malamutlar daha büyük yükleri çekmek için kullanılırdı. Malamutların kafaları da daha geniştir, haskilerin ise daha ince uzundur. Malamutların kuyrukları genelde havaya doğru kıvrıkken, haskilerin kuyrukları yere doğrudur.

Davranış olarak haskilere çok benzerler ve onlar için söylenen birçok şey malamutlar için de geçerlidir. Kemirmeyi ve kazmayı çok severler. Bahçeden kolayca kaçabilirler. Yine de apartman yaşamına çok uygun değillerdir.

İçgüdüsel olarak hareket eden nesnelere karşı avlama istekleri vardır. Bu nedenle küçük hayvanlarla birlikte bakılırken dikkatli olmak gerekir.

Haski ve malamutlar sürü köpekleri oldukları ve kurtlara yakın oldukları için ailenizi de bir sürü olarak göreceklerdir ve sürünün lideri olduğunu ona gösteremezseniz yani çok şımartırsanız bu sefer sizi yönetmeye çalışabilir.[/size]

2.3.jpg



2.4.jpg
2.5.jpg


Soldaki Resim Alaska Malamutu ,sagdaki ise Sibirya Haskisi ikiside çok çok güzel (S)

Alıntı : http://www.petdunyam.com
 

chimera

Müdavim
Emektar
Katılım
24 Kasım 2006
Mesajlar
8,773
Reaksiyon puanı
574
Puanları
0
Bu haski sevdası bende de var (A)
 

alicia

Doçent
Katılım
2 Eylül 2006
Mesajlar
874
Reaksiyon puanı
2
Puanları
0
bu hayvanlar burda yasarken zorlanıyor yaw yazık
 

KesKin

Asistan
Katılım
1 Ağustos 2007
Mesajlar
146
Reaksiyon puanı
0
Puanları
0
Ben bi ara bunlardan alacaktım, ne kadar ödemem gerektiği umrumda bile değil. Herşeyi gözden çıkardım. Fakat sahibine sadık değilmiş bu köpekler. Ve aşırı derecede çok tüy döküyorlarmış. Sonra almaktan vazgeçtim. Yoksa hoşuma giden köpeklerden biridir...

TayFun KesKin
 

cathlack

Müdavim
Katılım
3 Mayıs 2007
Mesajlar
2,225
Reaksiyon puanı
6
Puanları
0
Çok sağlam bi köpek ...ama beslemesei zordur sanrım
 
Üst