İşte Beşiktaş'ın Yeni Stadı !

PetyrBaelish

Profesör
Reaksiyon puanı
3
g06bd.jpg

Yıllardan beri Beşiktaş camiasının hayallerini süsleyen yeni stat projesinin hayata geçmesine sayılı günler kaldı.

Çevre Bakanlığındaki ufak tefek prosedürlerin tamamlanmasının ardından İl-İlçe Meclisinden ruhsat bekleyen Beşiktaş Kulübü zaman kazanmak için Nisan ayında inşaat için şantiyeyi Yeni Açık Tribün arkasına kurma kararı aldı.

Yeni stat eski açıkta bulunan kulelere zarar vermeyecek şekilde yeni açığa doğru kaydırılacak. 42 bin kişilik olması hedeflenen stat da geniş bir otopark alanının da yapılması planlanılıyor. Fotoğrafta da görüldüğü gibi stadın etrafı kırılmaz camlarla kaplanacak.

Sezonun bitmesi ile vakit kaybetmeden inşaata başlamak isteyen yönetim, çok kısa zaman içerisinde stat inşaatını tamamlamayı hedefliyor.

Bu arada HABER1903 ekibi yeni stadın görünümüne sizler için ulaştı.

İşte yeni inşa edilecek İnönü Stadyumu:
g06c3.jpg

Kaynak : Haber1903.com

Bilgili99

Profesör
Reaksiyon puanı
252
Şimdi bir çok kişi "işin uzmanı" olarak beğenmedim diyecek sebebini belirtirlerse "hiç bir şeyden anlamayan" bizlerde bir şeyler öğrenmiş oluruz. Sonuçta bizim taraftar bebek gibi ağlamaya mızıldanmaya alışık hiç bir şey beğenmezler bir futbolcuya takımı satarlar 'qerasma oley oley' , 'ahmet dursun seba gitsin' ve 'yetmez demirören' kafası bizi nerelere getirdi apaçık ortada olmasına rağmen hala gereksiz gürültü yapanlar mevcut.

deatmania

Rektör
Reaksiyon puanı
62
Aktif kaynak iletilene kadar, konu kilit.

--

Konu açıldı.

mazruf

Guru
Emektar
Reaksiyon puanı
1,117
İnşaatın başladığını bir görelim de... Ondan sonra yorum yaparız.

pesimist

Rektör
Emektar
Müdavim
Reaksiyon puanı
2,125
Stadın böyle olacağını sanmıyorum. Zira Fikret Orman daha yeni gitti yabancı ülkelere stad bakmaya... Çizilmiş olması imkansız.

ahmeta

Profesör
Reaksiyon puanı
36
Mevcut yer olanakları biraz kısıtlı olması daha büyük bir stad inşaasını güçleştiriyor, Maslak tarafından arsa alınarak o tarafa daha büyük bir stad yapılabilir

ryodo

Doçent
Reaksiyon puanı
2
bende böyle olacağını sanmıyorum daha öncede bir çok farklı resim çıktı ama hepsi yalanlandı

mazruf

Guru
Emektar
Reaksiyon puanı
1,117
iste_kartalin_yeni_stadi_1352894268.jpg

Beşiktaş'ın yenilemek için kolları sıvadığı İnönü Stadı'yla ilgili son proje ortaya çıktı. Bizzat inşaat mühendisi olan Başkan Fikret Orman'ın çizimine göre; açık tribündeki kuleler korunacak.

İETT Garajı'na ait 8 bin metrekarelik alan da kullanılarak stadyum genişletilecek. Yapı, Dolmabahçe'nin silüetine uygun inşa edilecek. Muhtemel bir Avrupa kupası finali için kapasitenin 42 bine çıkartılması düşünülüyor.

Beşiktaş'ın yenileyerek Türk futbolunun hizmetine sunacağı İnö-nü'nün son hali netleşti. Bizzat, inşaat mühendisi olan Başkan Fikret Orman'ın çizimine göre, eski açık tribün tarafındaki kuleler yerinde kalacak. Gençlik ve Spor Bakanlığı'nın tahsis ettiği İETT Garajı'na ait, 8 bin metrekarelik alan da kullanılarak stat biraz daha geriye çekilecek. Kültür Bakanlığı ile Siyah-Beyazlı yöneticilerin öncelikli hassasiyeti, dış mimariyi korumak olacak. Son maket çalışmada seyirci kapasitesi 38 bin. Ancak rakamın, Şampiyonlar Ligi ve UEFA Avrupa Ligi finaline muhtemel ev sahipliği için 42 bine yükseltilmesi gündemde. Kartal'ın bu konudaki en büyük güvencesi ise Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın, "İnönü'de UEFA finali oynatmak istiyoruz." açıklaması. Uzun vadeli hedef, yılda 70 milyon Euro gelir.

Siyah-Beyazlı kulübün Başkanı Fikret Orman, İkinci Başkan Ahmet Nur Çebi ve Genel Sekreter Mesut Urgancılar, geçtiğimiz hafta sonu İngiltere'nin başkenti Londra'nın önde gelen spor tesislerini inceledi. Cumartesi Emirates'te Arsenal-Fulham maçıyla başlayan tur, pazar Stamford Bridge'deki Chelsea-Liverpool mücadelesiyle devam etti. Heyet, 2012 Olimpiyatları'nda görücüye çıkan Londra O2 Arena'yı da gezdi. Wembley'le tamamlanan 3 günlük seyahat pazartesi sona erdi. Üçlü, burada, bir süre önce anlaşma imzalanan IMG-Doğuş şirketi yetkilileriyle de bir araya geldi. Sponsorluk, reklam, loca ve VIP koltuk satışı gibi hususlarda birlikte çalışılacak olan kuruluşun Emirates ve Wembley'deki faaliyetleri gözden geçirildi. Böylece yeni İnönü projesinde izlenecek yol haritasının hatları belirlendi. Ada yolculuğu camiadaki heyecanı artırdı; fakat ABD'de önemli hizmetler veren Doğuş'un işbirlikçisi IMG, stat tasarımı ve geliştirilmesinden çok yönetimi ve ticari hakların satışı üzerinde duruyor.

IMG-Doğuş'la gerçekleştirilen toplantının, futbol maçları dışında da gelir sağlamaya dair planlar ve pazarlama ağırlıklı içeriğine rağmen stat görselleri de gündeme geldi. Wembley'in görünümünden etkilenen Başkan Orman, kurmaylarına teknik özelliklerine hayran kaldığı O2 Arena'nın işletim modelinin örnek alınması yönünde de rapor verdi.

YENİ İNÖNÜ, TARİHÎ YAPIYA UYGUN OLACAK

Şahsen hazırladığı plana dair son bir beyanatta bulunmadı; ancak Başkan Fikret Orman'ın önceki sözleri, İnönü'nün hiçbir stada benzemeyeceğine işaret ediyor. Orman, "Gıptayla bakılacak bir stat için fedakârlıktan kaçınmayacağız. Kulübe çağ atlatacağız. Tüm detaylara inilmiş ve problemleri çözülmüş bir stadımız olacak." diyor. Yap-işlet-devret modelinin Beşiktaş'a uymayacağını vurgulayan, bunun yerine kendi imkânlarını kullanacaklarını belirten Orman; Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Kültür Bakanı Ertuğrul Günay ile Gençlik ve Spor Bakanı Suat Kılıç'ın desteğine teşekkür ediyor. Siyah-Beyazlı idareciler, yeni stat için bölgenin tarihî dokusuna uygun bir yapı düşünüyor. BJK Store, müze, sergi alanı ve sinema salonlarına sahip olması öngörülen stadyum, Boğaz'ın silüetini değiştirmeyecek, Bezmialem Valide Sultan Camii'nin manzarası aynı kalacak. İstanbul'un nadide mekânlarından Dolmabahçe Sarayı'nın tam karşısına inşa edilecek stat devasa değil; ancak üst düzey konforda olacak. Kapalı otoparkın yer alacağı İnönü'de, localardan da önemli gelir hedefleniyor. Diğer kulüpler gibi uzun vadeli kiralama yerine işadamlarına sezonluk satışlar gerçekleşecek.

Beşiktaş Teknik Direktörü Samet Aybaba ise ekonomik açıdan geri kalmalarını stada bağladı. Başarılı hoca, "Bizim 10-15 milyon, diğerlerinin 50 milyon doların üzerinde geliri var. Stadı yaptığımızda eşit bir dağılım olacak. Stadımız Türkiye'dekilerin en iyisi olacak." dedi. İnşaat sırasında hangi stadı kullanmak istedikleri sorulunca Aybaba şu cevabı verdi: "Olimpiyat Stadı'nı düşünmüyoruz. Kasımpaşa Stadı da bize küçük."

Haber Kaynağı: Zaman

kpln04

Profesör
Reaksiyon puanı
2
bence soyle saraya benzer sekilde yapilsin disi eski taslardan olsun beton degil

tambjk

Profesör
Reaksiyon puanı
16
Şimdi bir çok kişi "işin uzmanı" olarak beğenmedim diyecek sebebini belirtirlerse "hiç bir şeyden anlamayan" bizlerde bir şeyler öğrenmiş oluruz. Sonuçta bizim taraftar bebek gibi ağlamaya mızıldanmaya alışık hiç bir şey beğenmezler bir futbolcuya takımı satarlar 'qerasma oley oley' , 'ahmet dursun seba gitsin' ve 'yetmez demirören' kafası bizi nerelere getirdi apaçık ortada olmasına rağmen hala gereksiz gürültü yapanlar mevcut.

Birşeyi beğenip beğenmemek için uzman olmak mı gerek, ne saçmalıyorsun sen. Estetik olarak hoşuma gitmedi, heyecanlandırmadı beni bu modelleme, bunu belirtmek için illa mimar mı olmalıyım. Kaldı ki çirkin yada ucube gibisinden bir nitelendirme yapmayıp sadece kişisel zevklerim üzerinden yorumlayıp beğenmediğimi belirttim. Herkesi memnun etmek mümkün değil elbette, daha iyisinin yapılabileceği kanaatindeyim.

Sonrasında yazdıklarını hiç üstüme alınmıyorum... Eğer ısrarla peşin hükümle bana yöneltiyorsan da cevabını uygun ve uygun olmayan biçimlerde veririm...

Naaa

Profesör
Reaksiyon puanı
3
Mevcut yer olanakları biraz kısıtlı olması daha büyük bir stad inşaasını güçleştiriyor, Maslak tarafından arsa alınarak o tarafa daha büyük bir stad yapılabilir

maslak mı :) beşiktaş spor kulübü beşiktaş sınırlarının dışına çıkmaz çıkamaz. avrupanın en güzel stadı seçildi bilmem biliyormusun yer ve ulaşım bakımından. istersen bu bilginin linkini bulup paylaşırım. yanlış anlama ama beşiktaş stadını maslak tarafına kursun demen benim için bir hakarettir.

Bilgili99

Profesör
Reaksiyon puanı
252
Birşeyi beğenip beğenmemek için uzman olmak mı gerek, ne saçmalıyorsun sen. Estetik olarak hoşuma gitmedi, heyecanlandırmadı beni bu modelleme, bunu belirtmek için illa mimar mı olmalıyım. Kaldı ki çirkin yada ucube gibisinden bir nitelendirme yapmayıp sadece kişisel zevklerim üzerinden yorumlayıp beğenmediğimi belirttim. Herkesi memnun etmek mümkün değil elbette, daha iyisinin yapılabileceği kanaatindeyim.

Sonrasında yazdıklarını hiç üstüme alınmıyorum... Eğer ısrarla peşin hükümle bana yöneltiyorsan da cevabını uygun ve uygun olmayan biçimlerde veririm...
sen kendi kendine debelenmeye devam et seni mahatap almadım ortaya (genele) konuştum ama bir yerden dert olmuş demekki sana da

ahmeta

Profesör
Reaksiyon puanı
36
maslak mı :) beşiktaş spor kulübü beşiktaş sınırlarının dışına çıkmaz çıkamaz. avrupanın en güzel stadı seçildi bilmem biliyormusun yer ve ulaşım bakımından. istersen bu bilginin linkini bulup paylaşırım. yanlış anlama ama beşiktaş stadını maslak tarafına kursun demen benim için bir hakarettir.

Ne hakareti arkadaşım ne diyosun yaa?
Galatasaray da Aslantepeye kurdu yeni stadı kötü mü oldu? hayır canım Türkiyem çok güzel bir stad kazandı bunu stadı eski yerine yapabilirmiydi yapılacak olsaydı zaten yapılırdı.Beşiktaş mevcut satyadının yerine çok büyük kapasiteli bir stad yapamaz ben isterimki daha müsait bir alanda çok daha kompleks güzel bir stad inşaa edilsin hem Beşiktaş kazansın hem Türkiyem. Beşiktaş ilçe sınırları dışına çıkınca ne oluyor ki bunu da anlamış değilim!!!

Naaa

Profesör
Reaksiyon puanı
3
Ne hakareti arkadaşım ne diyosun yaa?
Galatasaray da Aslantepeye kurdu yeni stadı kötü mü oldu? hayır canım Türkiyem çok güzel bir stad kazandı bunu stadı eski yerine yapabilirmiydi yapılacak olsaydı zaten yapılırdı.Beşiktaş mevcut satyadının yerine çok büyük kapasiteli bir stad yapamaz ben isterimki daha müsait bir alanda çok daha kompleks güzel bir stad inşaa edilsin hem Beşiktaş kazansın hem Türkiyem. Beşiktaş ilçe sınırları dışına çıkınca ne oluyor ki bunu da anlamış değilim!!!

olmaz arkadaş olmaz. sen bi kere beşiktaşa gel. maçtan önce beşiktaş çarşısında bulun.sonra dolmabahçeden yürüyerek marşlar söyleyerek stada gel kendi semtinde.bunları yaşa.ondan sonra anlarsın beni.

sebastiantr

Profesör
Reaksiyon puanı
13
Beşiktaş semt takımıdır, semtinden ayrılırsa ölür ki bunu yapmak istiyorlardı gene Tayip baba bişeyler yaptıda stad yıkılıp yenisi yapılacak.
Yoksa o Beşiktaş Belediye başkanı görevde olduğu müddetçe çivi çaktırtmazlardı bize o stada.

Çirgin duruyor, Berlin Olimpiyat stadının kopyası bu. Ben olsam kesinlikle üstü kapalı yapardım bir kere.
Ayrıca kesinlikle stad bu şekilde olmalıydı düşüncesindeyim.
estadiodobessa.jpg
2353638731.jpg

Ancak bu tarz stadlara dükkan koyamıyorsun, iyi bir restorant yapamıyorsun. Tabi buda kulüplerin işine gelmiyor.

tambjk

Profesör
Reaksiyon puanı
16
BJK semt takımı, maç günü sabahtan heyecan sarar çarşıyı. Kutlamalar gündüzden başlar, tüm gönül verenler sevgilileriyle arkadaşlarıyla beşiktaş'da buluşur. Gezer, yemek yer, alışveriş yapar içer. Diğer taraftarlarla marşlar söyler ve maç saatini bekler. Maç saati gelince de toplu halde dolmabahçeye kadar marşlarla güle eğlene yürür. Maç sonrası da aynı şekilde marşlarla dağılırlar. BJK için maç 90 dk değildir, sabahtan başlar maç. Bu bir ritüeldir, beşiktaşlılık duygusunun paylaşıldığı, zirve yaptığı keyifli bir aktivite. Siz eğer bu stadı dolmabahçeye değil de başka bir yere yaparsanız, bu taraftarı mabedinden uzaklaştırmakla kalmayıp bir parçalarını da alıp götürürsünüz, eksik kalırlar. Bu ayasofyası, sultanahmeti, taksimi, modayı, boğayı, ortaköyü taşımak gibidir :)

Kısaca [Beşik]taş yerinde ağırdır :)

Naaa

Profesör
Reaksiyon puanı
3
BJK semt takımı, maç günü sabahtan heyecan sarar çarşıyı. Kutlamalar gündüzden başlar, tüm gönül verenler sevgilileriyle arkadaşlarıyla beşiktaş'da buluşur. Gezer, yemek yer, alışveriş yapar içer. Diğer taraftarlarla marşlar söyler ve maç saatini bekler. Maç saati gelince de toplu halde dolmabahçeye kadar marşlarla güle eğlene yürür. Maç sonrası da aynı şekilde marşlarla dağılırlar. BJK için maç 90 dk değildir, sabahtan başlar maç. Bu bir ritüeldir, beşiktaşlılık duygusunun paylaşıldığı, zirve yaptığı keyifli bir aktivite. Siz eğer bu stadı dolmabahçeye değil de başka bir yere yaparsanız, bu taraftarı mabedinden uzaklaştırmakla kalmayıp bir parçalarını da alıp götürürsünüz, eksik kalırlar. Bu ayasofyası, sultanahmeti, taksimi, modayı, boğayı, ortaköyü taşımak gibidir :)

Kısaca [Beşik]taş yerinde ağırdır :)

işte bunu anlatamadım ben dünden beri arkadaşa :)

tambjk

Profesör
Reaksiyon puanı
16
Beşiktaş semt takımıdır, semtinden ayrılırsa ölür ki bunu yapmak istiyorlardı gene Tayip baba bişeyler yaptıda stad yıkılıp yenisi yapılacak.
Yoksa o Beşiktaş Belediye başkanı görevde olduğu müddetçe çivi çaktırtmazlardı bize o stada.

Çirgin duruyor, Berlin Olimpiyat stadının kopyası bu. Ben olsam kesinlikle üstü kapalı yapardım bir kere.
Ayrıca kesinlikle stad bu şekilde olmalıydı düşüncesindeyim.
estadiodobessa.jpg
2353638731.jpg

Ancak bu tarz stadlara dükkan koyamıyorsun, iyi bir restorant yapamıyorsun. Tabi buda kulüplerin işine gelmiyor.

Yorumların çok siyasi olmuş.

Evet tayyip erdoğan destek oluyor fakat başta "kültür ve turizm bakanlığı" , "gençlik ve spor bakanlığı" ve "anıtlar kurulur" olmak üzere bjk ye hertürlü zorluğu çıkartıyorlar. Yok dolmabahçe denize kayarmış, yok yeni stad da çarşı dükkan otel avm olamazmış gibisinden.

Beşiktaş belediyesiyse zaten hertürlü kolaylığı sağlıyor bu stad için, eğer siyasi bir eleştiri getireceksen bjk için usulsüzlüklere bile belki gözyummaları şeklinde olabilir :)

Stadın bencede üstü kapalı olmalı. Birde boğaz kenarında olduğu için yeni yapılacak stadın miramirisi rüzgarı kesecek şekilde yapılmalı. Yoksa hem biz hemde oyuncular perişan olurlar olimpiyat stadındaki gibi.

sebastiantr

Profesör
Reaksiyon puanı
13
Yorumların çok siyasi olmuş.

Evet tayyip erdoğan destek oluyor fakat başta "kültür ve turizm bakanlığı" , "gençlik ve spor bakanlığı" ve "anıtlar kurulur" olmak üzere bjk ye hertürlü zorluğu çıkartıyorlar. Yok dolmabahçe denize kayarmış, yok yeni stad da çarşı dükkan otel avm olamazmış gibisinden.

Beşiktaş belediyesiyse zaten hertürlü kolaylığı sağlıyor bu stad için, eğer siyasi bir eleştiri getireceksen bjk için usulsüzlüklere bile belki gözyummaları şeklinde olabilir :)

Stadın bencede üstü kapalı olmalı. Birde boğaz kenarında olduğu için yeni yapılacak stadın miramirisi rüzgarı kesecek şekilde yapılmalı. Yoksa hem biz hemde oyuncular perişan olurlar olimpiyat stadındaki gibi.

Tam aksine bize hertürlü zorluğu çıkartan Fenerbahçe'li Beşiktaş Belediye başkanı. Adam yapmadığı etmediği uyuzluğu bırakmadı.
Tabi o dönemler Demirören neler yaptı? Onları bizde bilmiyoruz belki Demirören sebebiyle bu kadar engel çıkmıştı önümüze.

Yoksa Fikret Orman gidip Tayip amcadan yardım istemeze o stad oraya yapılmazdı adım gibi eminim.
O istedi Demirören TFF başkanı oldu, O istedi İnönü yıkılıp yenisi yapılacak.
Bunca zaman karşı çıkan Anıtlar kurulu vs nin ikna olmasının tek sebebi Tayip amcanın yapın demesinden kaynaklanıyor.

tambjk

Profesör
Reaksiyon puanı
16
Tam aksine bize hertürlü zorluğu çıkartan Fenerbahçe'li Beşiktaş Belediye başkanı. Adam yapmadığı etmediği uyuzluğu bırakmadı.
Tabi o dönemler Demirören neler yaptı? Onları bizde bilmiyoruz belki Demirören sebebiyle bu kadar engel çıkmıştı önümüze.

Yoksa Fikret Orman gidip Tayip amcadan yardım istemeze o stad oraya yapılmazdı adım gibi eminim.
O istedi Demirören TFF başkanı oldu, O istedi İnönü yıkılıp yenisi yapılacak.
Bunca zaman karşı çıkan Anıtlar kurulu vs nin ikna olmasının tek sebebi Tayip amcanın yapın demesinden kaynaklanıyor.

Bilmediğimden soruyorum :) Besiktas belediye baskanı ne gibi uyuzluklar yapmış, kaynaklarıyla birlikte beni aydınlatırsan sevinirim.

Demirörenini Tayyip Erdoğan TFF başkanı yaptıysa ben bununla gurur duymazdım :D Adam beşiktaşı batırdı, sıra fedarasyonu batırmada.

Allah sevdiği kuluna eşeğini kaybettirip, sonrada buldururmuş :) Bizimki de o hesap, hakkımızı olanı alıyoruz, bayram ediyoruz sanki piyango çıkmış gibi.

BJK nin haklı talebine neredeyse tüm kurumlar zorluk çıkartıp ayak sürüyor ve olay ülkenin başbakanının dudaklarından çıkacak 2 kelimeye bakıyorsa o ülkede birşeyle yanlış gidiyordur bence :)

sebastiantr

Profesör
Reaksiyon puanı
13
Bilmediğimden soruyorum :) Besiktas belediye baskanı ne gibi uyuzluklar yapmış, kaynaklarıyla birlikte beni aydınlatırsan sevinirim.

Demirörenini Tayyip Erdoğan TFF başkanı yaptıysa ben bununla gurur duymazdım :D Adam beşiktaşı batırdı, sıra fedarasyonu batırmada.

Allah sevdiği kuluna eşeğini kaybettirip, sonrada buldururmuş :) Bizimki de o hesap, hakkımızı olanı alıyoruz, bayram ediyoruz sanki piyango çıkmış gibi.

BJK nin haklı talebine neredeyse tüm kurumlar zorluk çıkartıp ayak sürüyor ve olay ülkenin başbakanının dudaklarından çıkacak 2 kelimeye bakıyorsa o ülkede birşeyle yanlış gidiyordur bence :)

Bu gelişen olaylar yaşanırken hiç birinde ben o ortamda değildim. Yapılan toplantılar, görüşmeler vs hakkında en ufak bir resmi açıklama yapılmadığından. Bilgilerimiz zaten haber kaynaklarından duyduklarımızdan ibaret.
Bu memelekette en büyük kötülük basındır cümlesini savunan biri olarak;
Kendi kulağıma duymadığım, resmi bir açıklamasını okumadığım bir bilgiye tutunup savunmam.

Benim okduğum, bilgi edindiğim taraflı, tarafsız olduğunu iddaa eden basın organlarında Beşiktaş Belediye başkanın sürekli yolumuza taş koymasından bahsedilirdi.
Sen farklı basın organlarından olayları takip ediyorsan seninkilerde Beşiktaş Belediye Başkanı değil, Anıtlar Kurulu Başkanı'ndan bahsediliyor olabilir.
Hangisi doğru? İkimizde bilemeyiz.

Benim duyduğum, okuduğum haberler bu yönde idi. Doğrudur değildir çok da hayatımı değiştirecek kararlar değil.
En nihayetinde Beşiktaş'ı sevmemizin sebebi İnönü yada Pascal, yada Süleyman Seba değil. Bugün Beşiktaş camiası kapansa yinede biri sorduğunda ben Beşiktaş'lıyım derim.

Demirören'in TFF başkanı olmasıyla övünülecek bir durum olarak hiç görmedim, düşünmedim de.
Sen neden böyle düşündün onuda anlamadım.

İki çocuk oyuncağı kimin alacağına karar veremediği taktirde kavgaya başlamadan önce büyükleri kulaklarından çekip birine verir.
Başbakan'ın onca işi gücü arasında böyle konulara el atması bence ülke için bir kazançtır (tabi doğru karar verdiği müddetçe).

tambjk

Profesör
Reaksiyon puanı
16
Bu gelişen olaylar yaşanırken hiç birinde ben o ortamda değildim. Yapılan toplantılar, görüşmeler vs hakkında en ufak bir resmi açıklama yapılmadığından. Bilgilerimiz zaten haber kaynaklarından duyduklarımızdan ibaret.
Bu memelekette en büyük kötülük basındır cümlesini savunan biri olarak;
Kendi kulağıma duymadığım, resmi bir açıklamasını okumadığım bir bilgiye tutunup savunmam.

Benim okduğum, bilgi edindiğim taraflı, tarafsız olduğunu iddaa eden basın organlarında Beşiktaş Belediye başkanın sürekli yolumuza taş koymasından bahsedilirdi.
Sen farklı basın organlarından olayları takip ediyorsan seninkilerde Beşiktaş Belediye Başkanı değil, Anıtlar Kurulu Başkanı'ndan bahsediliyor olabilir.
Hangisi doğru? İkimizde bilemeyiz.

Benim duyduğum, okuduğum haberler bu yönde idi. Doğrudur değildir çok da hayatımı değiştirecek kararlar değil.
En nihayetinde Beşiktaş'ı sevmemizin sebebi İnönü yada Pascal, yada Süleyman Seba değil. Bugün Beşiktaş camiası kapansa yinede biri sorduğunda ben Beşiktaş'lıyım derim.

Demirören'in TFF başkanı olmasıyla övünülecek bir durum olarak hiç görmedim, düşünmedim de.
Sen neden böyle düşündün onuda anlamadım.

İki çocuk oyuncağı kimin alacağına karar veremediği taktirde kavgaya başlamadan önce büyükleri kulaklarından çekip birine verir.
Başbakan'ın onca işi gücü arasında böyle konulara el atması bence ülke için bir kazançtır (tabi doğru karar verdiği müddetçe).

Sürekli bjk'nin kendi resmi sitesi ve taraftar sitelerini forumlarını ve gazeteleri takip edip konuyla ilgili yorumları okuyorum :) Beşiktaş belediyesinin sorun çıkarttığını ilk defa senden duydum o açıdan söyledim, dediğin gibi;doğrudur yada yanlıştır kesin bir sonuca varmamız zor işin içinde olmadığımız için.

Ayrıca Tayyip Erodağan'ın Demiröreni fedarasyon başkanı yapmak isteyeceğini sanmıyorum, bunun nedeni; Başbakanın Aziz Yıldırımda husumeti varken gidip onun kankası ve en büyük destekçilerinden birisini federasyon başkanı niye yapsın?

Ama eğer yapmışsa da demokrasilerde işler böyle yürümez; federasyon başkanlarını başbakan değil delegeler seçer. O kadar kurum ve merci varken, stad yapılırken izin süreci içerisinde işler prosedürlere, kanunlara, protokollere, imar planlarına ve onay kurulundaki uzmanların kararları doğrultusunda yürümüyor, başbakanın dudağından çıkacak 2 kelimeye kalıyorsak bu ülkede diktatoryal eğilim ve çarpık bürokrasi var demektir :) Sadece stad konusunda değil, hemen hemen herşey için böyle bir iş akışı var ülkemizde ne yazıkki.

Herşeye rağmen, Allah başbakandan razı olsun!! , iş onun dudağından çıkacak 2 kelimeye göre sonuçlanacak, mazallah o stad bir ucube, orası yıkılacak, yerine avm yapılacak, arap şeyhine satılacak da diyebilirdi ama demedi. O nedenle arayı iyi tutup tribünlerde protesto etmemek lazım, heran fikrini değiştirebilir yoksa!!
:)

Militarist

Dekan
Reaksiyon puanı
130
3-4 yıl evvel ben de duymuştum hatta izlemiştim sanırım, Beşiktaş belediyesinin sorun çıkardığını. Belki de sorun çıkartan taraf Belediye değildir, onu bilemem ama bir sorun vardı.

Belediye ile.