İstanbul'da Toplu Taşıma Deneyimleriniz Nasıldı?

Sefa Akbudak

Asistan
Yönetici
Süper Moderatör
Reaksiyon puanı
39
Merhaba arkadaşlar, İstanbul'da yaşadığım süre boyunca toplu taşıma sistemini kullanmak zorunda kaldım ve bu konuda deneyimlerimi paylaşmak istiyorum. Özellikle son iki ay içinde, işe gidiş gelişlerimde sıklıkla tramvay, otobüs ve metrobüs kullandım. Bu süreçte hem olumlu hem de olumsuz deneyimler yaşadım.

Olumlu tarafı, ulaşım ağının oldukça geniş olması ve birçok noktaya ulaşmayı kolaylaştırmasıydı. İstasyonlar ve duraklar genellikle kolayca bulunabiliyor ve bekleme süreleri de genel olarak kabul edilebilir düzeydeydi. Özellikle tramvay hattını çok beğendim, temiz ve düzenli bir ulaşım hizmeti sunuyor.

Ancak bazı dezavantajlar da var elbette. Yoğun saatlerde otobüslerde ve metrobüslerde aşırı kalabalık yaşanıyor, bu da yolculuğu oldukça rahatsız edici hale getiriyor. Bazı hatlarda sefer sıklığının yetersiz olması da bekleme sürelerini uzatabiliyor. Ayrıca, bazı otobüslerde klima sistemlerinin yetersiz çalışması veya hiç çalışmaması da büyük bir sorun.

Geçtiğimiz hafta özellikle metrobüs yolculuğumda, aşırı kalabalık nedeniyle neredeyse bir saat boyunca ayakta yolculuk etmek zorunda kaldım. Bu durum hem bedensel rahatsızlığa hem de zaman kaybına yol açtı. Bu nedenle, İstanbul'un toplu taşıma sisteminin iyileştirilmesi için bazı adımlar atılması gerektiğini düşünüyorum. Daha sık seferler, daha iyi klima sistemleri ve özellikle yoğun saatlerde kalabalığın kontrol altına alınması büyük önem taşıyor.