İstanbul'da 'Pamir' seferberliği : Pamir'den acı haber

Bu konuyu okuyanlar

mazruf

Guru
Emektar
Katılım
30 Temmuz 2009
Mesajlar
23,098
Reaksiyon puanı
1,117
Puanları
113
Yaş
40
Sarıyer Zekeriyaköy’deki evinden çıkan ve kendisinden saatlerdir haber alınamayan 3,5 yaşındaki Pamir Dikdik için Jandarma, itfaiye ve AKUT ekipleri seferber oldu. Twitter'da Pamir'in kaybolmasıyla ilgili binlerce mesaj paylaşıldı. Oturduğu mahalledeki boş villaların bahçelerinde yapılan aramalar sonuç vermeyince arama ekipleri ormanlık alana yöneldi. Kaybolan çocuğun babası Serdar Dikdik “Sabah 9 gibi evin salonundaki kapıyı açıp bahçeye çıkmış. Sonra çitlerden atlayarak dışarı gitmiş. Saatlerdir arıyoruz” dedi.

23915266.jpg


Saat 09.00 sıralarında çocuğunun evde olmadığını fark eden baba Serdar Dikdik olayı polise ve jandarma ekiplerine haber verdi. Bunun üzerine gelen jandarma ekipleri Pamir'i bulmak için çalışma başlattı. Ekipler yakın alanlardan başlayarak ormanlık bölge dahil her yeri taradı. Çevredeki güvenlik kamera kayıtları da tek tek tarandı. Kamerada kayıtlarında da henüz izine rastlanmazken, jandarma komando ekiplerinin yanında, itfaiye ekipleri, kamu ve sivil kurumlara ait çeşitli arama kurtarma ekipleri, Jandarma sualtı kurtarma ekipleri de aramalara katıldı. Arama çalışmaları hava karardıktan sonra da devam etti.

VİLLA HAVUZLARINA DA BAKILIYOR
Bölgedeki su kuyuları çocuğun içine düşme ihtimaline karşı tek tek taranırken bazı kuyuların suyu jandarma ekiplerince tahliye ediliyor. Site ve villalara ait havuzlar dalgıçlar tarafından tarandı. Zekeriyaköy sakinleri de ekipleri her an yalnız bırakmayarak aramalara katıldı.

ARAMA ÇALIŞMALARINDAN KARELER

SOSYAL MEDYADAN DUYANLAR DA ARAMALARA KATILDI
Mahalle sakinleri zaman zaman arama ekiplerine öncülük ederek tespit edilen boş binalarda da aramalar yaptı. Sosyal medyada organize olan vatandaşlar Zekeriyaköy'e gelerek ellerinde fenerlerle aramalara katıldı. Sosyal meyda olayı duyup geldiğini belirten vatandaşlar, "Aramalara katılmaya geldik" dedi.

MEDYUMA SORDULAR
Çaresiz kalan mahalle sakinleri medyumlardan yardım istedi. Sordukları bir medyumun küçük Pamir'in, canlı halde ormanda yaşadığını iddia etmesi mahalleli kadınlar arasında bir anda heyecana yol açtı. Bunun ardından ormanlık alan tekrar tarandı. Isıya duyarlı termal kameraları olan jandarma helikopterleri de ormanlık alanda aramalar yapıyor. Evin bahçesine ses sistemi kuruldu ve sese doğru gelme ihtimaline karşı Pamir'in sevdiği çizgi filmler açıldı. Evin çevresindeki vatandaşlar uzaklaştırıldı ve kokuya duyarlı köpeklerle tekrar detaylı arama yapılıyor. Bütün bu çabalarla rağmen 13 saattir küçük Pamir'in izine rastlanmadı.

"ÇOCUĞUMUZ EVİN KAPISINI AÇARAK EVDEN KAÇMIŞ"
Sabah evde uyudukları sırada çocuğunun evden ayrıldığını söyleyen acılı baba Serdar Dikdik “Çocuğumuz evin kapısını açarak evden kaçmış. Sabah 9.30'dan itibaren yok. Polis Jandarma herkes arıyor. Çocuğumu görenlerin, duyanların haber vermesini bekliyoruz" dedi. Çocuğunun 3,5 yaşında olduğunu üzerinde uyku tulumu ile ayakkabısız olarak kayıplara karıştığını belirten baba, “Polise Jandarmaya haber verdik. Pamir ormanlık alan dahil her yerde aranıyor. Sosyal medyada da duyuru yaptık. Herkesten yardım bekliyoruz “ diye konuştu.

[SDNTV]http://hurriyet.cubecdn.net/Haber/2014/04/kayip_2_04042014_1733_480p_wmp4.mp4[/SDNTV]


Vali Mutlu'dan açıklama

İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu da Pamir'i arama çalışmalarıyla ilgili Twitter'dan açaklamalarda bulundu. Vali Mutlu 500 kişinin üzerinde bir ekiple arama çalışmalarının sürdüğünü söyledi.

23918980.jpg



Hürriyet



Minik Pamir'den acı haber

435202-434493-0006.6.jpg


Sarıyer'de önceki gün kaybolan ve tüm aramalara rağmen bulunamayan 3.5 yaşındaki Pamir'in cesedi yan villanın havuzunda bulundu. Baba Serdar D. ve aile kötü haberle yıkıldı. Ayakta durmakta zorluk çeken baba kollarına girenlerin eşliğinde yürüyebildi. Çevredeki villaların havuzlarının daha önce aranmış olması şüphelere neden oldu.

İstanbul'un Sarıyer ilçesine bağlı Zekeriyaköy'de kaybolan 3,5 yaşındaki Pamir D.'den acı haber geldi. Pamir'in cesedi, komşu evin havuzunda bulundu. Beşevler Sitesi'ndeki evinden, önceki gün sabah saatlerinde anne ve babası uyurken çıkan minik Pamir'den bir daha haber alınamadı. Tüm aramalara rağmen evladına ulaşamayan baba Serdar D., olayı yetkililere bildirirken, sosyal medya aracılığıyla da herkesten yardım istedi.

İSTANBUL AYAĞA KALKTI

İhbar üzerine jandarma, itfaiye ve AKUT minik yavruya sağ-salim ulaşabilmek için seferber oldu. 2 komando taburu, su altı arama ekibi ve 350 jandarmanın da katıldığı arama çalışmalarına gönüllüler de destek verdi. Gece boyunca ormanlık alanda yaklaşık bin kişilik bir ekip, arama kurtarma köpekleriyle 6 kilometrelik alanı didik didik aradı. Ancak tüm çabalara rağmen minik çocuğa ulaşılamadı.

EVLADIMI KORUYAMADIM

Baba Serdar D.'nin, 'Çocuk burada. Zekeriyaköy sakinlerinden evlerine, bahçelerine ve avlularına bakmalarını istiyorum' çağrısı üzerine daha önce bakılan alanlar, bu kez daha dikkatli tarandı. Dün saat 14.00 sıralarında dibi görünmeyen yan villanın havuzunu kontrol eden dalgıçlar küçük çocuğun cesediyle karşılaştı. 30 saat sonra gelen acı haber, Pamir'in ailesi kadar çalışmalara katılanları da yasa boğdu. Minik yavrunun cesedine sarılan bir yakını, gözyaşlarını tutamadı. Acılı kadın, güçlükle yatıştırılırken, sinir krizi geçiren baba Serdar D. de 'Evladımı koruyamadım' diye feryat etti.

Dalgıçlar buldu

İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu, ailenin hemen evinin yanında bulunan evin havuzunun önceki gün arandığını ancak bir şey bulunmadığını söyledi. Mutlu, twitter hesabından, 'Rahmetli Pamir'in bulunduğu havuzun içi, dibi dün farklı araçlarla aranmış. Bugünkü 2. kontrolde dalgıçlar yavrumuzu havuz dibinde bulmuştur' diye yazdı. Dalgıçlar tarafından havuzdan çıkartılan Pamir'in cesedi, bir ambulansa konularak kesin ölüm nedeninin tespiti için Adli Tıp Kurumu'na kaldırıldı.

KAYNAK
 

Ali TEMEL

Profesör
Katılım
17 Kasım 2006
Mesajlar
4,654
Reaksiyon puanı
92
Puanları
48
İnşallah kısa zamanda sağ salim bulunur. Kameralara konuşan babası mı anlamadım, çok sakin görünüyor...
 

Elbruz46

Rektör
Katılım
22 Şubat 2008
Mesajlar
11,931
Reaksiyon puanı
1,338
Puanları
113
Bu çocuğun kayboluşu üzerinden sosyal medyada çok pis oyunlar dönüyor.

Kim olduğu, ne olduğu belirsiz bir kaç hesap üzerinden bu çocuğun kayboluşu üzerine siyasi-mezhepsel tweetler atıldı.

Daha sonra bir anda bu hesaplar örnek gösterilerek binlerce Alevi-Sünni nefretini körükleyecek, AKP seçmenini hedef alan mesajlar atılmaya başlandı.

Şu anda kaybolan çocuğu arayan neredeyse yok. Herkes o bir kaç hesabın yazdıklarını bahane edip mezhep ayrımcılığını körükleyen, sağ kesimi karalayan, hakaretler içeren mesajlar atma yarışına girdi.

Bunların yanında yşne Taksim'e ineriz diyenler mi dersiniz yoksa Pamir'i ararken 3. Köprü için kesilmiş ağaçlara rastladık diyenleri mi dersiniz hepsini görmek mümkün.

İnşaallah çocuk tez zamanda bulunur da bu ülkeyi karıştırmak için her şeyi fırsat bilenler yeni bir oyunu da başlatmazlar.
 

oslun

Dekan
Katılım
2 Aralık 2008
Mesajlar
7,665
Reaksiyon puanı
33
Puanları
48
Allah ailesine sabır versin, inşallah en kısa zamanda bulunur..
 

Bloother

Rektör
Katılım
29 Ekim 2013
Mesajlar
10,949
Reaksiyon puanı
2,327
Puanları
113
Yaş
35
İşin içinde büyük bir oyun var. Bu bariz belli. Sanki Türkiye'de kaybolan ilk çocuk.. Ufacık bir çocuk üzerinden oyun çevirenlerin tez zamanda Allah belasını versin. Berkin Elvan'ın fişini çekip öldü diye ortalığı yakıp yıkmaları gibi bu işin altında da pis bir oyun var. Bu çocuğun, bu tezgahı planlayanlar tarafından kaçırıldığını düşünüyorum.
İnanmıyorum ama gerçekten kaybolduysa da umarım tez zamanda bulunur.
Her iki ihtimalde de ailesi için durum çok kötü. Allah ailesine sabır versin.
 

engerex

Dekan
Katılım
16 Ağustos 2008
Mesajlar
7,676
Reaksiyon puanı
26
Puanları
48
Pamir komşu evin havuzunda ölü olarak bulunmuş. Allah'tan rahmet kalanlara sabır diliyorum.
----

NTV dalga mı geçiyor?

Kayıp çocuktan iyi haber. Kayıp çocuk bulundu.
10 saniye sonra.
Pamir'den kötü haber. Komşu evin havuzunda ölü olarak bulundu.

Sanki kayıp çocukla Pamir farklı kişiler.
 

Genero

Profesör
Katılım
11 Haziran 2009
Mesajlar
2,010
Reaksiyon puanı
1
Puanları
38
Pamir komşu evin havuzunda ölü olarak bulunmuş. Allah'tan rahmet kalanlara sabır diliyorum.
----

NTV dalga mı geçiyor?

Kayıp çocuktan iyi haber. Kayıp çocuk bulundu.
10 saniye sonra.
Pamir'den kötü haber. Komşu evin havuzunda ölü olarak bulundu.

Sanki kayıp çocukla Pamir farklı kişiler.


ntv olmaz ya bende twitterda gördüm sonra sayfayı yenileyince fark ettim..

ne diyelim allah ailesine sabır versin. Dikkat etmek lazım çocukları göz önünden ayrımamak lazım en ufak bi dalgınlık böyle sonuçlar getirebiliyor yazık oldu
 

Turab Garip

Dekan
Emektar
Katılım
30 Mayıs 2007
Mesajlar
6,887
Reaksiyon puanı
175
Puanları
63
@Elbruz46, Alevilerin bu ülkede hiçbir zaman bir siyasi nefret gösterisi yaptıkları görülmemiştir. Lakin Alevilere yapılan çok zulümler görülmüştür. Kelleleri vurulmuş, üzerlerine uçaklardan bomba yağdırılmış, otellerde yakılmış, köyleri basılmış.. Hepsinden kötüsü, yıllarca onlara iftiralar atılmış ve hala da atılmaya devam ediliyor. Bu ülkede onlar üzerinden karşıklık çıkarmak isteyenler, onlara karşı nefret söylemiyle çıktılar piyasaya, evlerinin kapılarına işaretler koydular.. Dolayısıyla yineliyorum; Aleviler her zaman hedefte olmuştur, hedefe koyan olmamıştır.

3.5 yaşındaki bir çocuğun birkaç defa 2 metre yükseklikteki çitlerden atlaması da biraz tuhaftır. Şimdiye kadar hangi kaybolan çocuğu böyle yüzlerce kişi aramaya çıktı? Her ne kadar bu hassasiyet güzeldir, olması gerekendir; fakat biz bu hassaslığa pek alışık değiliz. Hele de ülkemizde hala kayıp olan yüzlerce çocuk olduğu düşünülürse..

Yine de siyasi olarak bakılacaksa madem; bu "gündem değişikliği" diğerlerinin değil, daha ziyade AKP'nin işine yarıyor. Seçimde hile vardı, ekonomi şöyleydi, Suriye ile savaş halindeyiz, falan filan.. Aa bak kuş uçtu?

Yoksa bu tür olaylarda bütün ülkenin bununla meşgul olduğunu şimdiye kadar görmemiştik.
 

by10ur

Profesör
Katılım
13 Kasım 2007
Mesajlar
1,121
Reaksiyon puanı
7
Puanları
38
Bu çocuğun kayboluşu üzerinden sosyal medyada çok pis oyunlar dönüyor.

Kim olduğu, ne olduğu belirsiz bir kaç hesap üzerinden bu çocuğun kayboluşu üzerine siyasi-mezhepsel tweetler atıldı.

Daha sonra bir anda bu hesaplar örnek gösterilerek binlerce Alevi-Sünni nefretini körükleyecek, AKP seçmenini hedef alan mesajlar atılmaya başlandı.

Şu anda kaybolan çocuğu arayan neredeyse yok. Herkes o bir kaç hesabın yazdıklarını bahane edip mezhep ayrımcılığını körükleyen, sağ kesimi karalayan, hakaretler içeren mesajlar atma yarışına girdi.

Bunların yanında yşne Taksim'e ineriz diyenler mi dersiniz yoksa Pamir'i ararken 3. Köprü için kesilmiş ağaçlara rastladık diyenleri mi dersiniz hepsini görmek mümkün.

İnşaallah çocuk tez zamanda bulunur da bu ülkeyi karıştırmak için her şeyi fırsat bilenler yeni bir oyunu da başlatmazlar.

Bunun sağcısı, solcusu, siyaseti yok. Sizin yaptığınız bazı detaylı açıklamalara da gerek yoktur.

Çünkü aynı şeyi "pamir den sokak hareketi çıkmaz diyen" Pamir üzerinden dönen her türlü siyasi düşünce kişinin kendi rahatsızlığından kaynaklı sağın ya da solun birlik olmasından değil.

Üzerinden dönen siyaseti kınamak yeterli. İlla bir partiyi hedef aldılar demek gereksiz dolaylı yoldan aynı konu üzerinde ayrı bir siyasi amaç taşıyor.

Hedef gösterildi gibi açıklamalar sadece sağ kesim ya da sol kesime mensup edilemez. Kişiye ondan etkilenen araştırmayan, kitle hem sağ da hem solda vardır bunları şahıs olarak kınamak gerekir.

Sanki bu olayda sadece sağ kesimi ve akp'yi hedef alan bilinçsiz bir kitle varmış gibi göstermeniz diğerini belirtmemeniz rahatsızlık verici ikisin den de var ne yazık ki.

Siyasi bir amaç için kullanılması gerçekten çok üzücü.
 

Berk9405

Asistan
Katılım
7 Ağustos 2013
Mesajlar
215
Reaksiyon puanı
0
Puanları
0
Bu günahsız yavruyu pis siyasetlerine alet edenler mutludur umarım. Her seyin altında bir oyun arayan paranoyak sizofrenlerin azalarak bitmesini diliyorum.

Allah rahmet eylesin pamir mekanin cennet olsun.
 

karacaerc

Profesör
Katılım
14 Haziran 2009
Mesajlar
2,506
Reaksiyon puanı
18
Puanları
38
@Elbruz46, Alevilerin bu ülkede hiçbir zaman bir siyasi nefret gösterisi yaptıkları görülmemiştir. Lakin Alevilere yapılan çok zulümler görülmüştür. Kelleleri vurulmuş, üzerlerine uçaklardan bomba yağdırılmış, otellerde yakılmış, köyleri basılmış.. Hepsinden kötüsü, yıllarca onlara iftiralar atılmış ve hala da atılmaya devam ediliyor. Bu ülkede onlar üzerinden karşıklık çıkarmak isteyenler, onlara karşı nefret söylemiyle çıktılar piyasaya, evlerinin kapılarına işaretler koydular.. Dolayısıyla yineliyorum; Aleviler her zaman hedefte olmuştur, hedefe koyan olmamıştır.

3.5 yaşındaki bir çocuğun birkaç defa 2 metre yükseklikteki çitlerden atlaması da biraz tuhaftır. Şimdiye kadar hangi kaybolan çocuğu böyle yüzlerce kişi aramaya çıktı? Her ne kadar bu hassasiyet güzeldir, olması gerekendir; fakat biz bu hassaslığa pek alışık değiliz. Hele de ülkemizde hala kayıp olan yüzlerce çocuk olduğu düşünülürse..

Yine de siyasi olarak bakılacaksa madem; bu "gündem değişikliği" diğerlerinin değil, daha ziyade AKP'nin işine yarıyor. Seçimde hile vardı, ekonomi şöyleydi, Suriye ile savaş halindeyiz, falan filan.. Aa bak kuş uçtu?

Yoksa bu tür olaylarda bütün ülkenin bununla meşgul olduğunu şimdiye kadar görmemiştik.

Yorumunu beğenmek yetmeyecekti, her kelimene katılıyorum. Neden ve nasıl soruları çok fazla. Gündemin değişme hızına alıştık. Sadece bir açıklık getirilse de tantana yapanlar sussa istiyorum.
 

Tükenir Kalem

Doçent
Katılım
25 Ocak 2014
Mesajlar
767
Reaksiyon puanı
2
Puanları
0
Bence çocuğu akp öldürmüştür ?! Hatta bence sırf seçim gündemi yavaşlasın diye çocuğu öldürmekle kalmayıp bu akp denen illet o twitleri zorla attırmıştır ?!
Ne akpymiş arkadaş :) [MENTION=18256]Turab Garip[/MENTION] ölürsen mezar taşına "Beni akp öldürdü " yazmazsan,çok darılırım,bilesin..
 

Bloother

Rektör
Katılım
29 Ekim 2013
Mesajlar
10,949
Reaksiyon puanı
2,327
Puanları
113
Yaş
35
Eminim tüm bölgeyi didik arayanların aklına gelmemiştir yandaki havuza bakmak. Eminim o çocuk oraya kendi düşmüştür.. Hı hı.
 

Bloother

Rektör
Katılım
29 Ekim 2013
Mesajlar
10,949
Reaksiyon puanı
2,327
Puanları
113
Yaş
35
Neyse velhasıl kelam. Pamir cennete gitti, Allah ailesine sabır versin.
 

Elusive

Dekan
Katılım
2 Eylül 2012
Mesajlar
8,627
Reaksiyon puanı
260
Puanları
63
benim anlamadığım yan evin havuzuna bakmak kimsenin aklına gelmedi mi ?
Bölgedeki su kuyuları çocuğun içine düşme ihtimaline karşı tek tek taranırken bazı kuyuların suyu jandarma ekiplerince tahliye ediliyor. Site ve villalara ait havuzlar dalgıçlar tarafından tarandı. Zekeriyaköy sakinleri de ekipleri her an yalnız bırakmayarak aramalara katıldı.
 

Bloother

Rektör
Katılım
29 Ekim 2013
Mesajlar
10,949
Reaksiyon puanı
2,327
Puanları
113
Yaş
35
Millet twitter'da çıldırmış. Pamir öldüyse sokağa çıkarım, yakarım, dökerim diyor. Olayı gezi parkına kadar bağlayan var. Arkadaş ne alaka yaa? Ne alaka? Amaç kabak gibi ortada. Günahsız bir yavrunun canını hiçe sayıp yine kaos, yine savaş ortamı hazırlıyorlar. Gezi olaylarından çok daha büyük olaylar çıkacak. Bu porovokasyonlara gelenleri de, bu toplumu provoke edenleri de Allah'a havale ediyorum.
Ne hikmetse 1 gün suda bekleyen çocuk bedeni de hiç şişmemiş.
 

Turab Garip

Dekan
Emektar
Katılım
30 Mayıs 2007
Mesajlar
6,887
Reaksiyon puanı
175
Puanları
63
13 yaşındaki çocuğun "ekmek almaya gitmişti"si ile "pilotlar da mı ekmek almaya gitmişti" diye dalga geçen başbakanın 3.5 yaşındaki çocuğun "hee oynamaya çıkmıştı tabii tabii" demesi bizi şaşırtmazdı. Ülke gündeminin değişmesi de en çok kime yarar sorusunu kendinize ve vicdanınıza sorun, ondan sonra konuşalım.

AKP çocuğu kaybetti öldürdü gibi affedersiniz biraz saçma sapan düşüncelerle değil, mantıkla yaklaşalım konuya. "AKP ülke gündemini değiştirmek için çocuğu kaçırdı öldürdü" gibi daha da salakça olacak bir şeyi kimse söylemedi; lakin çocuğun üzerinden "kirli siyaset var" diyen de AKP tarafıdır. (Bakınız, yukarıdaki mesajlar.) İşte ben de o kirli siyasete dikkat çekiyorum. Yani söyledikleri doğrudur, kirli siyaset var; ve bu AKP'nin işine yarıyor, başka kimsenin değil.

Bana şu konuda da cevap verebilecek birisi var mı; ne zaman bir çocuk kaybolduğunda böyle ülkece seferber olduk?

Bir de okumadıkları, yani bilmedikleri konularda fikir saçan arkadaşlara yetişemiyoruz. :) Okumadan her şeye cevap verme yetenekleri bizde yok, o yüzden biz o konularda baştan pes ediyoruz.
 

Lee Tai

Profesör
Katılım
16 Temmuz 2013
Mesajlar
1,539
Reaksiyon puanı
2
Puanları
36
Millet twitter'da çıldırmış. Pamir öldüyse sokağa çıkarım, yakarım, dökerim diyor. Olayı gezi parkına kadar bağlayan var. Arkadaş ne alaka yaa? Ne alaka? Amaç kabak gibi ortada. Günahsız bir yavrunun canını hiçe sayıp yine kaos, yine savaş ortamı hazırlıyorlar. Gezi olaylarından çok daha büyük olaylar çıkacak. Bu porovokasyonlara gelenleri de, bu toplumu provoke edenleri de Allah'a havale ediyorum.
Ne hikmetse 1 gün suda bekleyen çocuk bedeni de hiç şişmemiş.

Tweet atanlarda tweetleri rt olsun diye atmıyolarsa bişey bilmiyorum :)
 

Aretios

Profesör
Katılım
13 Kasım 2009
Mesajlar
3,815
Reaksiyon puanı
3
Puanları
38
yan villanın havuzunda bulunduğu cocugun ceseti hayret bişi bu nedir pisi pisine öldü...
Allah rahmet eylesin ....

- - - Mesaj Güncellendi - - -

bu olayda da o yada bu partinin parmağı vardır yada onu aramaya gidenler şöle yapacak böle yapacak dıye konusuluyor ya size yuh olsun .... ne diyeyim arkadaş .... insanlık bitmiş .... aynı berkin için yanıp dönenlerin Burakcan için bir tek kelime bile etmemesi gibi .. bu kadar insansınız işte ....
 

TosunPasaa

Doçent
Katılım
16 Haziran 2012
Mesajlar
752
Reaksiyon puanı
3
Puanları
0
Millet twitter'da çıldırmış. Pamir öldüyse sokağa çıkarım, yakarım, dökerim diyor. Olayı gezi parkına kadar bağlayan var. Arkadaş ne alaka yaa? Ne alaka? Amaç kabak gibi ortada. Günahsız bir yavrunun canını hiçe sayıp yine kaos, yine savaş ortamı hazırlıyorlar. Gezi olaylarından çok daha büyük olaylar çıkacak. Bu porovokasyonlara gelenleri de, bu toplumu provoke edenleri de Allah'a havale ediyorum.
Ne hikmetse 1 gün suda bekleyen çocuk bedeni de hiç şişmemiş.

Öncellikle çok üzücü bi durum ama veren ALLAH alan yine ALLAH. Bana da biraz şaşırtıcı geldi. Normalde 1 gün bile suda kalsa şişmesi lazım ve su yüzüne çıkması lazım. Bataklık falan olsa hadi suyun dibindeki nesnelere takıldı su yüzüne çıkmadı ama bu havuzda bence boğulduktan sonra yüzeye çıkması gerekiyor. Yanlış mı biliyorum ?
 

Bloother

Rektör
Katılım
29 Ekim 2013
Mesajlar
10,949
Reaksiyon puanı
2,327
Puanları
113
Yaş
35
Biz AKP'liler olarak gündem değişsin diye çocuk öldürtüp savaş çıkarıyoruz evet haklısın(!) [MENTION=18256]Turab Garip[/MENTION] çok garipsin gerçekten. Zaten seçimi kazanmışız, biz niye ortalığı karıştıralım arkadaşım? 3-5 belediye bize geçsin diye neden gündem değiştirelim. Bu bariz Ankara'yı alamayanların oyunu. Kabak gibi ortada.
 

Tükenir Kalem

Doçent
Katılım
25 Ocak 2014
Mesajlar
767
Reaksiyon puanı
2
Puanları
0
13 yaşındaki çocuğun "ekmek almaya gitmişti"si ile "pilotlar da mı ekmek almaya gitmişti" diye dalga geçen başbakanın 3.5 yaşındaki çocuğun "hee oynamaya çıkmıştı tabii tabii" demesi bizi şaşırtmazdı. Ülke gündeminin değişmesi de en çok kime yarar sorusunu kendinize ve vicdanınıza sorun, ondan sonra konuşalım.

AKP çocuğu kaybetti öldürdü gibi affedersiniz biraz saçma sapan düşüncelerle değil, mantıkla yaklaşalım konuya. "AKP ülke gündemini değiştirmek için çocuğu kaçırdı öldürdü" gibi daha da salakça olacak bir şeyi kimse söylemedi; lakin çocuğun üzerinden "kirli siyaset var" diyen de AKP tarafıdır. (Bakınız, yukarıdaki mesajlar.) İşte ben de o kirli siyasete dikkat çekiyorum. Yani söyledikleri doğrudur, kirli siyaset var; ve bu AKP'nin işine yarıyor, başka kimsenin değil.

Bana şu konuda da cevap verebilecek birisi var mı; ne zaman bir çocuk kaybolduğunda böyle ülkece seferber olduk?

Bir de okumadıkları, yani bilmedikleri konularda fikir saçan arkadaşlara yetişemiyoruz. :) Okumadan her şeye cevap verme yetenekleri bizde yok, o yüzden biz o konularda baştan pes ediyoruz.

Ben salağım kardeş.Salakça yorum atarım.Takılma sen.Bir dahakine de etiket yapmadan mesaj atma lütfen.Salağız ya,takip edemeyebiliyoruz.

Bir de şu var çok süper zeka arkadaşım :) Bir çocuğun ölümünden siyasi rant yapabilecek kapasitede bir hükümetimiz varsa,bu hükümeti tebrik etmek gerekir.Böyle bir zeka hiçbir hükümette,hiçbir ülkede görülmemiştir.Ardından çocuk öldü diye yollara dökülenler de hükümet taraftarı değil.Ben ikisini bağdaştıramıyorum.Nasıl ikisini aynı olarak düşünme becerisi kazanabilirim,ne okumamı önerirsin ? Okumadan yorum yapıyorum ya ondan diyorum :)
 

furkangunes04

Doçent
Katılım
25 Ağustos 2008
Mesajlar
724
Reaksiyon puanı
3
Puanları
18
Yaş
32
Allah Pamir'in ailesine sabır versin.

Pamir için geziciler yeni bir kaos oluşturmaya çalıştılar. Bu ülke artık yemiyor böyle oyunları şükürler olsun. Eskiden PKK ile çatışmada şehit olan cenazeler kullanılırdı şimdi ise solcu kesimden ölen her bir kişinin üzerinden tıpkı bu cenazelerde olduğu gibi oyunlar oynanmak isteniyor. Ne diyelim, Alalh ıslah etsin.
 

Turab Garip

Dekan
Emektar
Katılım
30 Mayıs 2007
Mesajlar
6,887
Reaksiyon puanı
175
Puanları
63
"AKP ülke gündemini değiştirmek için çocuğu kaçırdı öldürdü" gibi daha da salakça olacak bir şeyi kimse söylemedi.

Biz AKP'liler olarak gündem değişsin diye çocuk öldürtüp savaş çıkarıyoruz evet haklısın(!) @Turab Garip çok garipsin gerçekten.

Şimdi tekrar düşünmek ister misin? İkinci olarak;

biz niye ortalığı karıştıralım arkadaşım


"Ortalığı karıştırmak" ile "gündem değiştirmek" çok farklı şeylerdir. Ülke gündeminde şu anda yolsuzluklar, sahtekarlıklar, dalavereler, seçim vs var; bunların unutulması kimin işine yarar, tekrar düşünelim mi?

Üçüncüsü, @i7_core, okumadan yorum yaptığını sen söyledin, eski mesajlarını bir oku istersen? :)

AKP'lier kendi sözlerini de inkar edip durdukları için bir türlü orta yolda buluşamıyoruz.
 

azen63

Profesör
Katılım
22 Temmuz 2009
Mesajlar
1,992
Reaksiyon puanı
24
Puanları
38
[MENTION=269325]turap[/MENTION] Garip Kendi Adına Konuş... Sen gibi inkarcı palavracı saygısız başka kimse varmı acaba döne döne bir hal oldun . ama halada akıllanmadın.... hadi canım nash nash .... beynini biraz dinlemeye al belki çalışır......

- - - Mesaj Güncellendi - - -

....

AKP'lier kendi sözlerini de inkar edip durdukları için bir türlü orta yolda buluşamıyoruz.
....

- - - Mesaj Güncellendi - - -

Senin Gibi başka dönek Varmı (küfür anlamında değil)
 

Turab Garip

Dekan
Emektar
Katılım
30 Mayıs 2007
Mesajlar
6,887
Reaksiyon puanı
175
Puanları
63
Söylediğim bir tane yalan getirin dedim, getirmediler. Hangi sözümden döndüm dedim, bir şey diyemediler. Attığım bir tane iftira getirin dedim, getirmediler. Getirdiğim bir tane delili çürütün dedim, çürütemediler. Kendi düşüncelerinize delil getirin dedim, "Google'da çıkıyor" dediler.

Öte yandan bir sürü yalanları resmi sitelerden ve kendi adamlarının sözlerinden delil ile çürütüldü, kendi elleriyle buraya linkini koydukları haber iftiralarını ortaya çıkardı, her bir iddiaları çürütüldükçe hiç kimsenin duymadığı yeni şeyler uydurdular.. Hakarete zaten hiç değinmeyelim bile..

Gel gelelim yalancı biz olduk, iftiracı biz olduk, dönek biz olduk.. "Dönek" mi arıyorsunuz gerçekten?

Bir gün: Terör örgütüyle görüşen şe**fsizdir! Asla!!!
Diğer gün: Görüşeceğiz tabi, bunun için kanun bile yaptık.
 

Lee Tai

Profesör
Katılım
16 Temmuz 2013
Mesajlar
1,539
Reaksiyon puanı
2
Puanları
36
Twitter pamir için çalkanıyor gümeden edemiyorum , millet isyanda pamirisiyasetealetetme diyolar , ortalık biraz daha kızışır , yürüyüş yaparlar , bu devlet nerde bu çocuk neden öldü katilleri bulunsun , pamir için harika karikaturler cizerler sloganlar paylaşırlar. Berkin elvanin bi karikaturu vardi ekmegin ustunde duruyodu bana gore yanlis o karikatur olmaz oyle bisey ama o karikaturun anlami var manidar farkli bi anlam tasiyo ekmegin ustunde olmasiyla ilgilenme oteki anlamiyla ilgilen. Bu pamirde aleviymiş twitter da oyle diyolar şimdi aleviler üzerinden giderlermi bilemedim.
 

Tükenir Kalem

Doçent
Katılım
25 Ocak 2014
Mesajlar
767
Reaksiyon puanı
2
Puanları
0
Söylediğim bir tane yalan getirin dedim, getirmediler. Hangi sözümden döndüm dedim, bir şey diyemediler. Attığım bir tane iftira getirin dedim, getirmediler. Getirdiğim bir tane delili çürütün dedim, çürütemediler. Kendi düşüncelerinize delil getirin dedim, "Google'da çıkıyor" dediler.

Öte yandan bir sürü yalanları resmi sitelerden ve kendi adamlarının sözlerinden delil ile çürütüldü, kendi elleriyle buraya linkini koydukları haber iftiralarını ortaya çıkardı, her bir iddiaları çürütüldükçe hiç kimsenin duymadığı yeni şeyler uydurdular.. Hakarete zaten hiç değinmeyelim bile..

Gel gelelim yalancı biz olduk, iftiracı biz olduk, dönek biz olduk.. "Dönek" mi arıyorsunuz gerçekten?

Bir gün: Terör örgütüyle görüşen şe**fsizdir! Asla!!!
Diğer gün: Görüşeceğiz tabi, bunun için kanun bile yaptık.

Senin anlamama sorunun buradan kaynaklanıyor işte.Herşeye düz mantık gidiyorsun,ben düz mantık örnek verince de salakça diyorsun.Orada terör örgütüyle görüşme konusunda dediklerini,farklı anlamlarda dedi.Birincisinde mesele ittifak değil,örgüte satılmaktı.O anlamda denildi ki o şekilde görüşen şerefsizdir.İkincisinde ise ittifak ve terörü bitirmek anlamında denildi,bu sebeple de görüşme haklı çıkartıldı.İkisinin ayrımını yapamıyorsan,gelip burada millete ahkam kesmeni önermem.Gülünç duruma düşersin,zavallı mazlum arkadaşım.

Hep sen doğruyu savundun,hiç dönmedin sözünden,hep kanıtlar sundun biz de ahmaklar gibi kör kör birşeyi savunduk değil mi ? Kendin bile inanmıyorsan buna,burada bizi de inandıramazsın.Hiçbir sözüne cevap verememişiz,vah bize ah bize.Tabii ya senin gibi 4 fakülte bitirmiş,hep kanıtlarla konuşan bir insana biz nasıl cevap verelim.

Yorumların zaten anlamsız olduğu için,sana yüklenmemiz normal.Çünkü senin adamın üzüm yemek değil bir arkadaşımızın dediği gibi,bağcıyı dövmek.Biz de seni dövüyoruz,bu da senin zoruna gidiyor.Üzüm yemekse niyetin,üzüm açıkta duruyor,birazcık nur varsa gözünde,görürsün.Yoksa gelip burada ahkam kesmekle bir yere varamazsın.Dediğim gibi daha şu mesajın sonundaki cümlelerin anlam ayrımlarını öğren.Kur'an'da "sarhoşken namaza yaklaşmayın" ayetini okuyup,"aa bak içki haram değilmiş" diyenler gibi davranacağına gözü çalınmış körler gibi oraya buraya çarpa çarpa ilerleyeceğine bütün Kur'an'ı okuyup ona göre yorum yapanlar gibi davran "aa bak burada içki haram edilmiş,demek ki bütünü görmeden anlayamazsın" diyenlerden ol.Tamam mı benim süper zeka kardeşim,hadi sana iyi forumlar.
 

Da Vinci's

Doçent
Katılım
7 Eylül 2013
Mesajlar
532
Reaksiyon puanı
5
Puanları
0
Twitterda babası geziciymiş deyip Pamirin öldüğüne sevinen ak gezenler var. Hay sizlerin insanlığına
 
Üst