İstanbul'da Elektrikli Otobüs Devri

Bu konuyu okuyanlar

mendocino

Müdavim
Katılım
9 Ocak 2009
Mesajlar
11,032
Reaksiyon puanı
81
Puanları
48
İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, Polonya'dan İstanbul'a test sürüşleri için 2 adet elektrikli otobüs geldiğini söyledi. Bu otobüsler hem akaryakıt hem de elektirikle çalışıyor.

Topbaş, kazı çalışmaları biten Sarıyer-Çayırbaşı Karayolu Tüneli'ni basın mensupları ile birlikte gezdi.
"7 Tepe 7 Tünel" projesi kapsamında kazı ve beton çalışmaları tamamlanan Sarıyer - Çayırbaşı Tüneli'nin Nisan 2010'da araç trafiğine açılması bekleniyor. Sarıyer ile Kilyos ve Zekeriyaköy bölgesini ilçe merkezine girmeden ana arterlere bağlayarak sahil yolu trafiğini de rahatlatacak tünel sayesinde bir saat süren yol 5-10 dakikaya inecek.
Toplam uzunluğu 4 bin 50 metre olan Sarıyer - Çayırbaşı tünel yolu, 2 bin 25 metrelik iki tüpten oluşuyor. Genişliği 9,50 metre olan iki normal şerit ile bir emniyet şeridine sahip olan tünelin, yüksekliği 7,33 metre, iç yarıçapı ise 6 metre. Yüzde 80'i tamamlanan ve kemer betonlama çalışmaları süren tünelin 3 bin 873 metresi konvansiyonel yöntemle, 177 metresi de aç-kapa yöntemiyle inşa edildi.
ELEKTRİKLİ OTOBÜSLER TEST SÜRÜŞLERİNDE
Polonya'dan İstanbul'a test sürüşleri için gelen 2 elektrikli otobüslere ilişkin bir soruya Topbaş, "Yeni bir dönem başlıyor fosil yakıt yerine daha çevreci sıfır karbondioksit araçları devreye koymaya başladık. İETT Genel Müdürü ve diğer arkadaşlarımızla yaptığımız toplantılar sonucunda, elektrikli otobüslere geçelim dedik. Bu arada bir Polonya firması ben böyle bir araç ürettim diye gönderdi, başka firmalar da gönderebilir. Bizim düşüncemiz tamamen elektrikli otobüslere geçmek. Hibritli sistem tamamen yeni bir sistem. Bu hibriti de aşan bir sistem. Bizim düşüncemiz tamamen elektrikle çalışan otobüsler. Yerli otobüsten yanayız. İstanbul'a yerli otobüsleri göndereceğiz. Bu şekilde deneme amaçlı gönderilenleri de deniyoruz. Denemeye devam edeceğiz. Şu anda kullanılan otobüsler hem akaryakıt hem de elektrik devreye girebiliyor. Bizim hedefimiz ve beklentimiz tamamen elektrikli olması yönünde" şeklinde yanıt verdi.
Sarıyer - Çayırbaş Tüneli'nin toplu taşıma araçlarına açık olup olmayacağına ilişkin bir soruya Topbaş, "Çayır başından metro istasyonu arasında burada düzenlemeler ve değerlendirmeler yapılacak. Belki de ona gerek kalmayacak başka sistemler devreye girecek. Talebimizin toplu taşıma araçlarının kullanılması" diye yanıt verdi.

kaynak
 

NETWORK

Müdavim
Katılım
19 Ekim 2006
Mesajlar
2,717
Reaksiyon puanı
115
Puanları
0
IstanbuL Buyuksehır Beledıyes Calısıyor..

Ankara beledıyesı Uyuyor :D
 

turgutreisfb

Müdavim
Katılım
10 Kasım 2009
Mesajlar
2,312
Reaksiyon puanı
37
Puanları
0
inş birgün istanbul yollarında türk yapımı elektirikli toplu taşıma araçlarını görürüz
 

muratteas

Müdavim
Katılım
11 Şubat 2009
Mesajlar
9,578
Reaksiyon puanı
96
Puanları
48
Güneşli - Bakırköy hattında 10 gündür çalışıyorlar binme şansım oldum çok rahat ve güzel gerçekten de bence rapor olum çıkar tüm araçlar değişir umarım
 

freewill

Müdavim
Katılım
8 Temmuz 2008
Mesajlar
7,637
Reaksiyon puanı
61
Puanları
48
istanbulun havası daha az kirlenecek desenize :D
 

intricate

Müdavim
Katılım
15 Aralık 2008
Mesajlar
1,692
Reaksiyon puanı
12
Puanları
38
Eski Troleybüsler elektrikle çalışmıyor muydu yanlış mı hatırlıyorum? Topbaş "Yeni bir dönem" gibi demiş..
 

TehPARADOX

Müdavim
Katılım
6 Ağustos 2009
Mesajlar
2,143
Reaksiyon puanı
44
Puanları
0
Elektiriği nasıl yüklüyor Türkiye de elektirikli araba dolum yeri mi varmış?
 
Üst