2664. yedekteyim. İstanbul olmasa da başka şehirlerde okuyan bâzı arkadaşlarıma yedekten yurt çıkmıştı. Bi' arkadaşım (İstanbul'da değil), 400. yedekteyken özel yurda kayıt olmuştu, 1 ay sonra da KYK çıktı ve özel yurrtan ayrılmak zorunda kaldı. Özel yurt bir senelik ücreti ödeyeciklerine dair taahhütname imzalattığından (özel yurtlar ekseriya bunu yapıyormuş), yurttan ayrıldığı hâlde bir senelik parayı ödemek mecburiyetinde kaldı. Bunun gibi hâdiseleri az çok biliyorsunuzdur.
Bu sıradan çıkar mı, çıkarsa aşağı yukarı ne zaman çıkar bilmiyorum.
Eğer çok uzun sürmeden gelebilecek bir yedekse özel yurda gitmeyi düşünmüyorum. Sonra KYK çıkınca boşuna para veriliyor. Ama bu sıradan gelmesi zorsa o zaman, ev vs. başka bir şekilde ayarlayamazsam, özel yurt düşünebilirim.
Bu mevzûuları bilen varsa lütfen bilgilendirsin. Zîrâ Çıkma ihtimâline göre hareket etmek en iyisi. Çıkmayacak bir sıralamasaysa ona göre, en geç 3-5 aya çıkma ihtimali varsa ona göre iş yaparım. Bilgisi olanlar, bir zahmet aydınlatsın. Şimdiden sağolun.
Bu sıradan çıkar mı, çıkarsa aşağı yukarı ne zaman çıkar bilmiyorum.
Eğer çok uzun sürmeden gelebilecek bir yedekse özel yurda gitmeyi düşünmüyorum. Sonra KYK çıkınca boşuna para veriliyor. Ama bu sıradan gelmesi zorsa o zaman, ev vs. başka bir şekilde ayarlayamazsam, özel yurt düşünebilirim.
Bu mevzûuları bilen varsa lütfen bilgilendirsin. Zîrâ Çıkma ihtimâline göre hareket etmek en iyisi. Çıkmayacak bir sıralamasaysa ona göre, en geç 3-5 aya çıkma ihtimali varsa ona göre iş yaparım. Bilgisi olanlar, bir zahmet aydınlatsın. Şimdiden sağolun.