İstanbul Sözleşmesi için Dava Açıldı

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan benefe
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

damzchevk

Profesör
Reaksiyon puanı
1,013
He he :) Peki beyfendi siz red ettiklerinizi, tarihimizi, kültürümüzü inançlarımızı hiç merak edip de okudunuz mu? Ben gerektiğinden fazla önem vermem, gereksiz hatta zararlı şeylere ...

Sözleşmeyi kabul ederek red ettiğimi düşündüğün tarihimizi, kültürümüzü ve inançlarımızı yok sayan bir madde getir bu sözleşmeden buraya iki saattir bunu diyorum.

HÜDHÜD

Rektör
Reaksiyon puanı
6,551
1616429653489.png

1616429692016.png

Kamuoyu şöyle düşünüyor:
sözleşmedeki bazı ifadelerin ve maddelerin Türk aile yapısına ve ahlaki değerlere aykırıdır...

damzchevk

Profesör
Reaksiyon puanı
1,013

Sözleşmede yer alan cinsel yönelim sözü burada gçeiyor.

3 Taraflar bu Sözleşme hükümlerinin, özellikle de mağdurların haklarını korumaya yönelik tedbirlerin, cinsiyet, toplumsal cinsiyet, ırk, renk, dil, din, siyasi veya başka tür görüş, ulusal veya sosyal köken, bir ulusal azınlıkla bağlantılı olma, mülk, doğum, cinsel yönelim, toplumsal cinsiyet kimliği, sağlık durumu, engellilik, medeni hal, göçmen veya mülteci statüsü veya başka bir statü gibi, herhangi bir temele dayalı olarak ayrımcılık yapılmaksızın uygulanmasını temin deceklerdir.

Maddeyi tamamen okursan hertürlü ayrımcılığın kaldırılmasını sağladığını görürsün o yüzden bu ifade gereklidir. Kadınlara cinsel yönelimi yüzünden ayrım yapılamaz. Sen müslüman olaiblirsin halkın tamamına yakını müslüman olabilir ama devlet olarak sen tüm insanları korumakla yükümlüsün müslümanın cinsel yönelimi olmaz diye yasalarda bu terimlere karşı olamazsın her müslümanda aynı düşünmek zorunda değildir devletin görevi yalnızca güvence altına almaktır.

Toplumsal cinsiyet kimliği ne demek?
Derinlerde erkek, kadın ya da ikisi birden olma hissi. Bir insanın hisleri genelde fiziksel cinsiyetiyleörtüşür. Cinsiyet değiştiren insanların, toplumsal kimlikleri cinsiyetleriyle örtüşmez.

Bu tanım ve bu tanımın içerisine giren bireylerde Türkiye cumhuriyeti devletinde yaşamakta ve bu bireylerin hakları korunmalı şiddete maruz kaldıkları zaman diğer bireylerden ayrımcılık yapılmadan şiddete karşı korunmalıdır. Yukarıda bahsettiğim gibi toplumun genel yargı ve gelenekleri bütün toplum için geçerli değildir. Devlet her bireyin haklarını korumalıdır. Siz kimseyi cinsel yöneliminden dolayı yargılayamazsınız. Bu bireysel bir özgürlüktür.

Madde 2/2'de ne sorun var?

Maddenin tamamı;

2 Taraflar bu Sözleşmeyi tüm aile içi şiddet mağdurları için uygulamaya teşvik edilir. Taraflar bu Sözleşmenin hükümlerinin uygulanmasında toplumsal cinsiyete dayalı şiddetin kadın mağdurlarına özel olarak dikkat göstereceklerdir.

Kadına karşı şiddetin fazlalığı bu maddeyi doğurmuş olabilir bu beni veya türk toplum yapısını rahatsız edecek bir madde mi gerçekten?

Madde 4/3 kısmını zaten yukarıda açıkladım.

Madde 14/1 kısmından nasıl rahatsız olunabilir?

Madde 14 – Eğitim 1 Taraflar, yerine göre, tüm eğitim seviyelerinde resmi müfredata, kadın erkek eşitliği, toplumsal klişelerden arındırılmış toplumsal cinsiyet rolleri, karşılıklı saygı, kişisel ilişkilerde çatışmaların şiddete başvurmadan çözüme kavuşturulması, kadınlara karşı toplumsal cinsiyete dayalı şiddet ve kişilik bütünlüğüne saygı gibi konuların, öğrencilerin zaman içinde değişen öğrenme kapasitelerine uyarlanmış bir biçimde dahil edilmesi için gerekli tedbirleri alacaklardır.

Bu eğitimi vermeden toplumda cinsiyete dayalı şiddeti nasıl durduracaksınız? Yuh yani.

Bunlar mıydı sözleşmeden çekilmemizi gerektiren şeyler? Eğer ciddi ciddi evet bende destekliyorum diyorsanız hayırlı olsun sizin için.

Reaksiyon puanı
10,315
Sözleşme feshedildi. Dini metin değildi, ithal bir yaptırımdı pek çok ülke imzalamadı. Sözleşme , Fos Tv'nin minik kayasının eşine gösterdiği şiddeti engelleyemedi. Bakmayın bugün ekranın ensesinde minik dövme olarak kalan büyük dayakçıların ağlaklığına.

Daha dün eşini "Sen öğretmensin" diye küçümseyerek aşağılayan, senin yüzünü dağıtırım diyen, döven, baklava desenli süveter içinde güdük demokrat pozları kesen ünlü, bugün sözleşme diye ağlıyor. Sözleşmeye göre adam olacaksan, sözleşmenin hangi maddesine göre pisleştiğini de söyle.

Denemediğiniz adamlığın ahkamını kesersen giydiğin süveterde bayat baklava olarak kalırsın işte böyle.

Kusura bakmayın da paçalarınızdan akanı, yakanızda taşıyan iki yüzlü sefillersiniz.

Kılıçdaroğlu da "Sabah kalktığımızda hangi kabusa uyandığımızı bilmiyoruz" diyerek, kadınlara matuf bir cümle kurduğunu zannediyor. Hangi kabusa uyandığını merak ediyorsan aynanın tozunu al, sana boydan göstersin.

107 gündür kendi içlerinde gömmeye çalıştıkları taciz rezaleti yüzlerine yüzlerine yeşermiş bunlar hala ormanı kurtarma derdinde.

İl Başkanınız perdelesin siz de üzerine güneşliği çekin alın size mutlu demokrat (!) ortamı .

Kendi içlerinde mağdur ettikleri kadınların hakkı yol geçen hanı olmuş, iplikler Pazara çıkmış ayaklarına dolanmış, bunlar mikrofona doğru iki diktatör deriz bir saray deriz diyerek keriz hesabı yapıyorlar.

Kapısız evde zil arayan zeka fesatları..

Aradığınız bahane, şu an başkasıyla konuşuyor...
Kaynak: Esra ELÖNÜ/Star gazetesi

İstanbul sözleşmesinin iptaline yırtınan bazı zevata verilmiş üsturuplu bir kapaktı diye alıntıladım. :)