Behzat Ç.
Doçent
Arkadaşlar 2 gün önce ay tutulması oldu ve yıllardır istanbul depremi olacak diyolar sizce deprem yakında olurmu? Pendik ve Tuzla'da hiç oturmayın kaçın, buralarda tsunami olacak diyorlar, korktum gece yatamadım doğrusu 

her ne kadar ,bilim bazı belirtileri önceden de tespit edebilse dahi(bazı belirtiler oluyor) ama tam ,vakit saatini ,genede ALLAH c.c. bilir.Arkadaşlar 2 gün önce ay tutulması oldu ve yıllardır istanbul depremi olacak diyolar sizce deprem yakında olurmu? Pendik ve Tuzla'da hiç oturmayın kaçın, buralarda tsunami olacak diyorlar, korktum gece yatamadım doğrusu![]()
haklısınızher ne kadar ,bilim bazı belirtileri önceden de tespit edebilse dahi(bazı belirtiler oluyor) ama tam ,vakit saatini ,genede ALLAH c.c. bilir.
“Gaybın anahtarları Allah’ın katındadır. Onları ancak O bilir. Karada ve denizde ne varsa hepsini bilir. Düşen hiçbir yaprak ve yerin karanlıklarında hiçbir dane yoktur ki, Allah onu bilmesin. Yaş ve kuru ne varsa hepsi Kitab-ı Mübîn’dedir.” (En’am, 6/59).
Ayetel Kürsi
Allah, kendisinden başka hiçbir ilâh olmayandır. Diridir, kayyumdur. O’nu ne bir uyuklama tutabilir, ne de bir uyku. Göklerdeki her şey, yerdeki her şey O’nundur. İzni olmaksızın O’nun katında şefaatte bulunacak kimdir?
O, kulların önlerindekileri ve arkalarındakileri (yaptıklarını ve yapacaklarını) bilir. Onlar O’nun ilminden, kendisinin dilediği kadarından başka bir şey kavrayamazlar. O’nun kürsüsü, bütün gökleri ve yeri kaplayıp kuşatmıştır. (O, göklere, yere, bütün evrene hükmetmektedir.) Gökleri ve yeri koruyup gözetmek O’na güç gelmez. O, yücedir, büyüktür.
Ölmeyi bayılmamı zannediyorsunuz anlamıyorum.Benim tahminim bir kaç yıla olur. Umarım sağ çıkmam bu depremden.
Kaybedecek hiçbir şeyim yok. Deprem benim elimde olan bir şey değil. Korksam da korkmasam da başıma geleceğini için ölümden korkmak mantıksız.Ölmeyi bayılmamı zannediyorsunuz anlamıyorum.
Tabi ki olmaması en büyük dileğimiz. 99 depremini yaşayan bir büyüğüm bana geçenlerde deprem olduğu zamanda hava bukadar bunaltıcı sıcaktı dedi. Ne kadar butarz şeylere inanmasamda yinede insanın aklını çeliyor. Korkunun ecele faydası yok derler bir deprem çantası hazırlamanı öneririm.Arkadaşlar 2 gün önce ay tutulması oldu ve yıllardır istanbul depremi olacak diyolar sizce deprem yakında olurmu? Pendik ve Tuzla'da hiç oturmayın kaçın, buralarda tsunami olacak diyorlar, korktum gece yatamadım doğrusu![]()
Ne alakası var havanın sıcaklığıyla ?Tabi ki olmaması en büyük dileğimiz. 99 depremini yaşayan bir büyüğüm bana geçenlerde deprem olduğu zamanda hava bukadar bunaltıcı sıcaktı dedi. Ne kadar butarz şeylere inanmasamda yinede insanın aklını çeliyor. Korkunun ecele faydası yok derler bir deprem çantası hazırlamanı öneririm.
Dedim ya inanmıyorum ama bilirsin halk dilinde deprem sıcağı diye bir tabir var hiç denk geldin mi bilmiyorum.?Ne alakası var havanın sıcaklığıyla ?
Bunaltıcı bir hava olur,yaprak kıpırdamaz.Bende bugün bunu düşündüm.Ankara'da aynı çünkü.Dedim ya inanmıyorum ama bilirsin halk dilinde deprem sıcağı diye bir tabir var hiç denk geldin mi bilmiyorum.?