İstanbul da hava çok tuhaf değil mi?

Sourena

Doçent
Reaksiyon puanı
188
yani soğuk olucağına ılık bir rüzgar var... geçen yıl bu zamanlar kar yağmıştı... sizce de çok tuhaf değil mi?

Halktan Biri

Dekan
Emektar
Reaksiyon puanı
9,165
Sizin oraları bilmiyorum ama geçen sene bizim buralara kar yağmıştı. Bu yıl Şubat'tayız ve hala kar yağmadı. :)

BJKolik

Dekan
Reaksiyon puanı
6,756
Sadece orası mı bizim buralarda aynı soğuk yok

hastysquirrel

Asistan
Reaksiyon puanı
235
İstanbul mu? Ülkede hatta dünyada iklim problemi var. Nasa bu yıl Türkiye'de kar yağışı olmayabilir uyarısında bulunmuş. Bir kaç yıl önce teori olan şeyler günümüzde yavaş yavaş başladı. Küresel ısınma, iklim değişikliği ve daha bir çoğu. Dünyada bir an önce geleceği dizayn ederken bugünü de korumak için harekete geçilmeli.

Gökçe Asena

Profesör
Reaksiyon puanı
2,127
Sahra çölüne bile kar yağdıysa siz düşünün artık mevsim anormal değerlerini...

Gökçe Asena

Profesör
Reaksiyon puanı
2,127
Kısa vadede iyileşebileceğini pek sanmıyorum. Zira insanlar hâlâ kağıt üzerinde çizdikleri sınırları genişletmenin peşinde.

Aynen öyle sorumsuzluklarının bedelini kendileri batana kadar ödeyeceklerdir ama herşey için artık çok geç olacak. Yinede herşeyin hayırlısı diyelim.

hastysquirrel

Asistan
Reaksiyon puanı
235
Aynen öyle sorumsuzluklarının bedelini kendileri batana kadar ödeyeceklerdir ama herşey için artık çok geç olacak. Yinede herşeyin hayırlısı diyelim.
Katılıyorum. Nasıl olur bilmiyorum ama doğa insanların hırslarını mutlaka yenecektir.

Sourena

Doçent
Reaksiyon puanı
188
Zehirli gazlar....

beyzabetül

Profesör
Reaksiyon puanı
356
kuraklık iyi değil ama ben kar yağmasını istemiyorum.çok soğuk oluyor

Blue Stack

Doçent
Reaksiyon puanı
253
Havalar pek soğumuyor, tshirt üstüne bir ceket giyerek sanki bahar aylarındaymışım gibi dolaşabiliyorum, garip.

rawkid

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
1,317
Hava durumlarını ve forumları biraz takip ettiğim için okuduğum birkaç bilgiyi paylaşmak istiyorum.

Öncelikle sevgili medyamizin sürekli ortaya attığı ısı adası mevzusu buna sebep olmuyor. Geçen haftalarda çiğ noktası kar yağışı için sinirdaydi ve bütün İstanbul havada bile olsa kar gördü.

Gelelim bu sıcaklara. Üstümüze gelmesini beklediğimiz soğuk hava kütleleri Avrupa'da kalıyor. Bu soğuk havayı Balkanlar üzerinden üstümüze itecek hava basıncı ise oluşmuyor. Yanlış hatırlamıyorsam Azor deniyordu bu basınca. Üstüne Afrika basıncı atak yapınca böyle fön dediğimiz rüzgarlara maruz kalıyoruz.

Üstelik süper bilgisayarlar tarafından yapılan tahminler bu sene o kadar tutarsız davranıyor ki geçen sene 5 gün önceden ne olacağını tutturan bu sistemler bu sene sabah farklı akşam farklı şeyler söylüyor. Geçen hafta bugün için 2004 kışı oluşan soğuk hava dalgası sinoptiğini gösterirken şimdi 1 hafta bahar havası yaşayacaksınız diyor. Ne malum iki gün sonra belki de bir soğuk hava dalgası geliyor diyecek. Bilemiyoruz.

Durum mevzu bu, atmosfer çok tutarsız bu sene, değişmemesi gereken değerler değişiyormuş. Ama bunun iyi yönünden bakarsak kış daha uzun sürebilir. Bu il Mart ayında efsane sistemler aldı. Bu sene neden olmasın?

Sourena

Doçent
Reaksiyon puanı
188
İyi değil işte bu şu anda az da olsa üşümemiz lazımdı dışarıda ama yok gibi. yani doğrusu bu ilkbahar havası gibi arkadaşın dediğine tamamen katılıyorum...

Samet UCA

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
2,930
Kışlar böyle geçecekse yazları düşünemiyorum artık.

Gökçe Asena

Profesör
Reaksiyon puanı
2,127
Belki de kışlar sıcak yazlar soğuk geçer ne biliyorsunuz :D

Death Mark

Guru
Emektar
Müdavim
Reaksiyon puanı
15,467
İstanbulda orman varmıydı :D ben binalardan başka bir şey görmüyorum

imhotep

Profesör
Reaksiyon puanı
192
küresel ısınmadan haberiniz yok heralde... :) beton artarsa ısıda artar... normal...

michuozawa

Guru
Emektar
Müdavim
Reaksiyon puanı
493
İstanbul tuhaf değil, mevsimler geçiş döneminde. :)

Sourena

Doçent
Reaksiyon puanı
188
İstanbul tuhaf değil, mevsimler geçiş döneminde. :)
BU KADAR UZUN SÜRMEMESİ LAZIM AMA.

---- Mesajlar birleştirildi ----

EDİT : Yağmur bastırıyor bakalım yarında sürecek mi....

Son düzenleme:

rawkid

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
1,317
BU KADAR UZUN SÜRMEMESİ LAZIM AMA.

---- Mesajlar birleştirildi ----

EDİT : Yağmur bastırıyor bakalım yarında sürecek mi....
Sabaha kadar sürecek. Hava da serinledi tabii rüzgar kuzeyden esiyor. Nefes aldık biraz :D

Birde hobi olarak hava tahmini yapan değerli kişiler tarafından ay ortası gibi bir sistem gelebilir deniyor. İhtimal düşük sayılır. Kış henüz bitmedi!

Sourena

Doçent
Reaksiyon puanı
188
Sabaha kadar sürecek. Hava da serinledi tabii rüzgar kuzeyden esiyor. Nefes aldık biraz :D

Birde hobi olarak hava tahmini yapan değerli kişiler tarafından ay ortası gibi bir sistem gelebilir deniyor. İhtimal düşük sayılır. Kış henüz bitmedi!
woww rüzgarın hızını da biliyon mu reis :D