İstanbul Calling Vol. 2 çıktı

Bu konuyu okuyanlar

warkortali

Profesör
Katılım
14 Kasım 2006
Mesajlar
3,735
Reaksiyon puanı
181
Puanları
63
Koleksiyonun ikinci parçası tamamlandı...

Elec-Trip Records etnik-elektronik serilerinin ilki olan ve 2003 senesinde basılan “Istanbul Calling Vol. 1”, hem yurt içinde hem de yurt dışında, İstanbul’un kendine özgü underground ruhunu müzikle yansıtan özel bir çalışma olarak tanındı. Aradan geçen zaman içerisinde ikinci albümün planları oluşturuldu ve Temmuz 2007’de tıpkı “Istanbul Calling Vol. 1” gibi “Istanbul Calling Vol. 2” de Oğuz Kaplangı prodüktörlüğünde tamamlandı.

“Istanbul Calling Vol. 2”deki on sekiz parçanın bazıları ilk albümden hatırlayacağımız sanatçılar tarafından hazırlandı, çoğu sanatçı ise seriye ilk kez konuk oldu. Portecho’dan Deniz Cuylan ve yine Portecho’dan Tan Tunçağ; Selim Demirdelen; Smadj; Mine; Tamburada grubu üyelerinden Tansu Kaner; tatu fly?; yıllardır Sezen Aksu başta olmak üzere pek çok sanatçıya udu ve sesiyle eşlik eden Hüseyin Bitmez; Lava grubundan tanıdığımız Uğurcan Sezen; ve prodüktör/müzisyen Oğuz Kaplangı albümde yer alan tanıdık isimlerden.

“Istanbul Calling Vol. 2” Almanya, İngiltere, İspanya, Avusturya ve İsviçre’de Türkiye ile aynı anda piyasaya çıkıyor. Chi K.’nın “Name” isimli parçası ile Zi Punt’un bu albümde tekrar yorumladığı “Who Knows” daha şimdiden, yurt dışında EMI tarafından basılan “From Constantinople to Istanbul” albümüne girdi. Hüseyin Bitmez’in “Her Daim” parçasına Zi Punt’un yaptığı “sufidelic mix” ise Radio France International’ın Cultures Mix CD’sine seçilerek 400’den fazla radyoya dağıtıldı. Birinci albümde yer alan Oğuz Kaplangı’nın “Buzz-Phorus in Secrecy” parçası 2004 yılında Cultures Mix CD’sine girmişti.

İstanbul’un yer altından yükselen sesi...
Yıllardır coğrafi konumu ve tarihi değeri nedeniyle parmakla gösterilen İstanbul’un, yine aynı nedenlerden farklı bir underground yapısı bulunuyor. İstanbul’un sesini arayanlar, geçmişten gelen etnik tınılarla günümüzün elektronik müziğini barındıran bir tarz ile karşılaşıyorlar.



ŞARKI LİSTESİ
1. Hüseyin Bitmez - Her Daim
2. Tansu Kaner - Sleepless Constantinople
3. Zi Punt - Who Knows
4. Deniz Cuylan - Jour Et Nuit
5. Dawn At Golden Horn (Interclude By Zi Punt)
6. Evrenuysal - A Votre Sante
7. Demain & Emre - The Bird & The Sword
8. Flue - Velvet Pant
9. Chi K. - Name
10. Sunset From Maiden’s Tower
11. Selim Demirdelen - Mo şibi Hat Aito
12. Norrda - Infinite Face
13. Mira - Bir Gün Gelir
14. Hakan Türkürer & Ali Sural - Dem
15. Smadj - Inspire Par Une İle
16. Mine - Cloud Of Tears
17. Tatu Fly? - In This Room
18. Ali Sural - Follow Me

Sanatçı: Çeşitli

İLK ALBÜM...
Istanbul Calling Projesi ilk olarak 2004 yılında, Elec-Trip Records etiketiyle çıkan “Istanbul Calling Vol. 1” albümü ile hayat buldu. Daha önce hiçbir yerde yayımlanmamış, çoğu bu proje için üretilmiş orijinal etnik-elektronik parçalardan oluşan “Istanbul Calling Vol. 1”, Türkiye’nin en önemli yabancı müzik listelerinde 33 hafta ilk 10’da yer aldı, 36 hafta boyunca Türkiye’nin en büyük müzik marketlerinde “en çok satan 20 yabancı albüm” listesinden inmedi. İlk kez bu albümde yer alan Rebel Moves’un “Bandare” adlı parçası Türk ve yabancı radyolardan geniş kitlelere ulaştı. Müzik eleştirmenlerinin de beğenisini kazanan “Istanbul Calling Vol. 1”, Kamer Altınova’nın yaptığı kapak tasarımıyla GMK 23. Grafik Ürünler sergisi CD Kapağı tasarım ödülüne layık görüldü.

“Istanbul Calling Vol. 1” Türkiye’de yakaladığı başarı ile birlikte yurt dışında da şehrin özgün sesini duyurdu. iTunes ve eMusic başta olmak üzere pek çok yabancı download sitesinden dijital olarak dağıtılan on iki parçalık albümün on parçası, sekiz ülkeden pek çok plak şirketinin konsept albümlerine girmeyi başardı.

[size=10pt]Kaynak[/size]
 

Mai Nai

Guru
Emektar
Katılım
23 Ağustos 2008
Mesajlar
21,627
Reaksiyon puanı
157
Puanları
63
Norrda ve Mira ' nın müzikleri gerçekten etkileyici.
Yaptıkları işin hakkını veriyorlar.
 
Üst