Haber israil El Ehli Baptist Hastanesi'ne saldırdı

Yahya Furkan

contravolta
Süper Moderatör
İçerik Ekibi
Reaksiyon puanı
4,709
israil, uluslararası hukuku hiçe sayan saldırılarına bir yenisini daha ekledi. Gazze'nin merkezinde yer alan ve tam kapasiteyle çalışan El-Ehli Baptist Hastanesi, gece yarısı İsrail ordusunun hedefi oldu.

Hava saldırısında hastanenin kabul ve acil servis binası, cerrahi operasyon bölümü ile yoğun bakım hastaları için kurulan tıbbi oksijen üretim tesisi vuruldu.

Saldırı sonrası hastane işlevini tamamen yitirirken, içeride tedavi gören yüzlerce hasta ve yaralı, sokaklara taşınmak zorunda kaldı. Hastane personelinin tüm uyarılarına rağmen devam eden bombardıman riski nedeniyle, kritik durumdaki hastalar açık alanda, yetersiz koşullarda tedavi edilmeye çalışılıyor.

public

(gdh.digital)

aKuu

Asistan
Reaksiyon puanı
42
daha önce de vurulmuştu. insanlığın gözü önünde hala devam ediyorlar. sesini çıkaran ise yok.

Fakehero

Dekan
Emektar
Müdavim
Reaksiyon puanı
5,688
Bizim vatandaşlarımızın bu soykırıma sessiz kalıp, sadece işlerine gelen şeylere ses çıkarmalarını sevmiyorum.

murat zorluu

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
913
Yazıklar olsun
Mesaj otomatik birleştirildi:

Yazıklar olsun

Alois Alzheimer

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
2,302
Savaş konusunda yorum yapmak istemiyorum lakin kesin olan şu ki savaşın konusu her ne olursa olsun sağlık çalışanlarına ve hastalara dokunmak, savaş ahlakına aykırıdır.

Graveworm

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
1,366
Uluslararası Ceza Hukukunda Savaş Suçları
  • Askeri amaçlı olmaması koşuluyla din, eğitim, sanat, bilim veya yardım amaçlarıyla kullanılan binalara, tarihi eserlere, hastanelere ve hasta ve yaralıların toplandığı yerlere kasten saldırı düzenlenmesi;
  • Karşı tarafın hakimiyeti altında bulunan kişilerin tıp, diş veya hastane tedavisi gerekliliği olmadan, kişisel çıkarlarına aykırı bir şekilde ölüme yol açabilecek veya sağlığı ciddi tehlikeye düşürebilecek nitelikte tıbbi veya bilimsel deneylere tabi tutulması veya fiziksel sakatlanmaya maruz bırakılması;
  • Askeri amaçlı olmaması koşuluyla dini, eğitim, sanat, bilim veya hayır amaçlarıyla kullanılan binalara, tarihi eserlere, hastanelere ve hasta ve yaralıların toplandığı yerlere bilerek saldırı düzenlenmesi;
  • Karşı tarafın hakimiyeti altında bulunan kişilerin tıp, diş veya hastane tedavisi gerekliliği olmadan, kişisel çıkarlarına aykırı bir şekilde ölüme yol açabilecek veya sağlığı ciddi tehlikeye düşürebilecek nitelikte tıbbi veya bilimsel deneylere tabi tutulması veya fiziksel sakatlanmaya maruz bırakılması;