Ispanaklı Pasta

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan seciL
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

seciL

Dekan
Reaksiyon puanı
102
ispanaklipasta.jpg

İlk bakışta antep fıstığıyla hazırlanmış gibi görünen ama ıspanakla yapılmış nefis ıspanaklı pasta tarifi Püf noktaları ve ayrıntılarıyla anlatılmış ıspanaklı pasta tarifini misafirlerinize güvenle ikram edebilirsiniz.
Hem göze hem de damak tadına hitap eden ıspanaklı pasta tarifini deneyenlere şimdiden afiyet olsun. Merak edenler için; kesinlikle pastada ıspanak tadı hissedilmiyor.

Malzemeler,
Ispanaklı Keki İçin,

• 4 adet yumurta
  • 1,5 su bardağı toz şeker
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilya
  • 1 su bardağı ıspanak püresi
  • 2,5 su bardağı un
Kreması için,

• 3 su bardağı süt
  • 4 çorba kaşığı un
  • 1 adet yumurta sarısı
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 1 tatlı kaşığı vanilya
Üzeri için,

• 1 paket toz krem şanti
  • 1,5 su bardağı süt
Hazırlanışı,

1. Ispanakları bol suyla yıkayıp fazla suyunu süzdürün.
  2. Derin bir kabı kaynar suyla doldurun.
  3. Ispanak yapraklarını kaynar suya atın.
  4. Rengi değişene kadar suda bekletin.
  5. Ispanakları sudan çıkarıp mutfak robotunda çekin.
  6. Kek için kullanmak üzere 1 su bardağı püreyi hazırda bekletin.
  7. Kekini hazırlamak için yumurta ve toz şekeri köpürene dek mikserle çırpın.
  8. Ispanak püresi, un, vanilya ve kabartma tozunu ilave edin.
  9. Malzemeler özleşene kadar kaşıkla bir kaç kez karıştırın.
  10. Yuvarlak bir fırın tepsisini yağlayın.
  11. Kek karışımını tepsiye dökün.
  12. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında yaklaşık 25 dakika içi ve dışı eşit pişene kadar pişirin.
  13. Kek piştikten sonra oda sıcaklığında ılınması için bekletin.
  14. Kekin kenarlarından bıçakla fazlalıklarını alıp kekin üzerini süslemek için ayırın.
  15. Kremasını hazırlamak için orta boy bir tencereye; süt, un, yumurta sarısı, vanilya ve toz şekeri alın.
  16. Orta dereceli ateşte kıvamı koyulaşana kadar sürekli karıştırarak pişirin.
  17. Pişen kremanın soğuması için kenarda bekletin.
  18. Krem şantisini hazırlamak için 1 paket toz krem şantiyi 1,5 su bardağı soğuk sütle karıştırın.
  19. Kıvamı koyulaşana kadar mikserle yüksek devirde çırpın.
  20. Pastanın son şeklini vermek için keki iple ya da büyük bir bıçakla ortadan ikiye yatay biçimde kesin.
  21. Alt katına hazırlamış olduğunuz muhallebiyi döküp bıçakla düzleştirin.
  22. Üst katını muhallebinin üzerine kapatın.
  23. Pastanın üzerini ve kenarlarını krem şantiyle kaplayın.
  24. Kek kenarlarından ayırıp robot çektiğiniz kırıntılarla pastanın üzerini süsleyin.
  25. Buzdolabında 1 saat bekletin.
  26. Dilimleyerek servis yapın.
Afiyet olsun.

Mai Nai

Guru
Emektar
Reaksiyon puanı
157
Neeey, ıspanak ve pasta aynı cümle içindemi:DHatta fotoda göründüğü kadarıyla aynı katmanın içine girmişler :D

TuningMert

Dekan
Reaksiyon puanı
84
Uyyyy yirim sniiyyy yhaa ne dadlu şy o öleee amann tnrmmmm :D

hüzün_

Dekan
Emektar
Reaksiyon puanı
523
Ben yapıyorum bunu ve yedim çok güzel oluyor hiç ıspanak tadı falan yok sadece rengi var.İlkten bende pasta ve ıspanak mı dedim aynı cümlede bile kötü duruyor ama belli bile değil deneyin derim paylaşım için teşekkürler Seçil

REDFOKS

Rektör
Emektar
Reaksiyon puanı
201
seçil allah bilir bunu yaptın evde sonrada buraya koydun tarifi dimi.:drool:

Peter

Dekan
Emektar
Reaksiyon puanı
88
Annem yapmış geçende ben ilk başta içindekini antep fıstığı sandım bayağı şaşırdım.. :D Yiyorum yiyorum ıspanak tadı yok :D bakıyorum annem bu kadar antep fıstığını nerden bulmuş diyecektim ki söylediler ıspanak pastası olduğunu :D Parmaklarımı yemiştim :P yarın yaptirim 1 tepsi daha koyarım resmini :)

kelb

Doçent
Reaksiyon puanı
6
Yemiştim. Hatta sadece Ispanakla değil, pazıyla falan da oluyor galiba. Yani yeşil sebze koymanız gerekiyor. Bu kek kısmına koyuyorsunuz ıspanağı. Bir özelliği yok. Olmadığı gibi tadı da sizi baştan çıkarmıyor. Fındıklı keki tercih ederim. Krem şantiyi de sevmem. Bence kek ve krem şanti iyi gitmiyor. Puding tarzı soslarla daha iyi oluyor. Neyse.. Bu arada @Peter Ispanak pastası değil, ıspanaklı pasta.

Alt kısım komiktir:

Şu pisküili (biscuit) ve pudigli bir karışım var. Püsküüleri kırıyorsunuz, pudingi atıp buz dolaba kapatıyorsunuz. Soğuyunca yiyorsunuz. O da güzel bak. Tavsiyemdir. Nasıl tarif ettim ama.

Peter

Dekan
Emektar
Reaksiyon puanı
88
Yemiştim. Hatta sadece Ispanakla değil, pazıyla falan da oluyor galiba. Yani yeşil sebze koymanız gerekiyor. Bu kek kısmına koyuyorsunuz ıspanağı. Bir özelliği yok. Olmadığı gibi tadı da sizi baştan çıkarmıyor. Fındıklı keki tercih ederim. Krem şantiyi de sevmem. Bence kek ve krem şanti iyi gitmiyor. Puding tarzı soslarla daha iyi oluyor. Neyse.. Bu arada @Peter Ispanak pastası değil, ıspanaklı pasta.

Alt kısım komiktir:

Şu pisküili (biscuit) ve pudigli bir karışım var. Püsküüleri kırıyorsunuz, pudingi atıp buz dolaba kapatıyorsunuz. Soğuyunca yiyorsunuz. O da güzel bak. Tavsiyemdir. Nasıl tarif ettim ama.

o dediğini de yedim :D poşede sarıp dolaba atmıştım :D nasıl yapıldığını biliyorum yani :) ama pek sevmemiştim onu..puding yada kakao donunca kötü oluyor..

kelb

Doçent
Reaksiyon puanı
6
Pudigi dondurmayacaksın. aluminum pholyoya saracaksın. ya da cam kaseye koyacaksın.

Peter

Dekan
Emektar
Reaksiyon puanı
88
Ben dondurmuştum ama bişi daha söliyim.Donmamış,sadece soğumuş olanı da yedim :) onun tadı ayrı :) büsküüt pastası diye geçer bizim aramızda :)

kelb

Doçent
Reaksiyon puanı
6
büsküüt pastası mı? iyiymiş.

Miroğlu

Dekan
Reaksiyon puanı
31
Ispanak hiç sevmem ıspanaklı böreği bilirdimde ıspanaklı pastayı ilk defa duydum...

erenberk

Rektör
Reaksiyon puanı
100
konuya bi açıklık gelsin... yediğiniz lezettli şeyde 1 kere bile ıspanak tadını hissettirmiyor. yeşil bir kek gibi düşünün sadece rengi farklı. tat ve lezzet olarak aynı... ama cevizli ve kremalısı süper oluyor... bu lezzeti deneyin - annenizden, eşinizden yapmasını rica edin, olmadı kendiniz deneyin...

quazar

Doçent
Reaksiyon puanı
5
Sanılanın aksine sebzelerle tatlılar bir arada çok güzel oluyorlar. Annemin Ispanaklı böreği pudra şekeriyle Allah'ın Avustralya'lılarını bile fanatik yaptı:))) Gelip gelip soruyorlar ne yapacaksın diye:)) Diyorum alın ıspanağı ben yapayım (Ispanak kg 36 dolar)

Ay Parçası

Profesör
Reaksiyon puanı
27
ıspanaklı pasta oluyor mu ya enteresan daha önce hiç duymamıştım :ohmy:

yavuz_4106

Dekan
Reaksiyon puanı
51
Bu gün ıspanak çorbası içtim yeter bana ıspanaksız pastamı verin :D (ekmeksiz tercihimdir)şarkı vardı birde böyle...