.ISO Dosyadan Bilgisayara İşletim Sistemi Nasıl Kurulur?

ikola

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Bir harddiskte veya USB'de bulunan iso dosyalarını kullanarak bilgisayara işletim sistemi kurabilir miyiz?

Vmware veya virtualbox'a nasıl iso dosyalarından işletim sistemi kurabiliyorsak ben bunun sanal ortamda değil de direk bilgisayara kurulup kurulamayacağını merak ediyorum.

yani boot sırasında sanal cd/dvd oluşturup buna .iso dosyası bağlanıp işletim sistemini direk bilgisayara kurma.

PC MERAKLISI

Dekan
Reaksiyon puanı
2
usb bellek için forumda anlatım mevcut ama iso şeklinde değilde usb belleğe kurark yapabilirsin

hdd olayıda aynı

Exploit Coder

Profesör
Reaksiyon puanı
26
.iso dosyasını Cd veya DVD ye yazdıracaksın daha sonra yükleyeceksin ancak bu şekilde olur. iso dosyası kalıp dosyasıdır. İçindekileri CD ye veya DVD ye yazdırmak için hdd ye işletim sistemi yüklemek için değil.

5LK

Asistan
Reaksiyon puanı
0
Yapabilrsin.Örneğin;Elinde Windows 7 .iso'su var.Bunu Win-RAR'la çıkarıp kurablirsin.

stttntnzn

Asistan
Reaksiyon puanı
2
windowsun üst sürümüyse direk setupdan yüklersin. sıfırdan kurulum yapacaksan yada eski versiyonlardan biriyse cmd -> diskpart komutunu kullanarak iso'yu usbye aktarabilir, sistem açılışında usb'den direk kurulum yapabilirsin. normal isoyu usb dizinine açmakla boot edilmez ama diskpartla açılışta boot oluyor. hem cd'den çok daha hızlı kurulum. her türlü sistemi kurarsın. bn şahsen tüm windows ve biçok linüx türevlerini kurmuşluğum var bu yöntemle.

crayzyus

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
slm dvd den kurarken bilgisayarı yeniden baslatınca xp acılıyor direk kuruluma baslamıyor neden acaba veya direk xp acıkken kurulum yapamazmıyız

Miroğlu_80

Profesör
Reaksiyon puanı
0
Daemon tools nero image drive kullanarak iso dosyası cd veya dvd ye kaydetmeden windows üzerinden kurulabilir açılıştan kurmak için cd dvd ye kopyalamak gerekir...

çağlar522

Doçent
Reaksiyon puanı
5
1-usb 'in varsa nfts olarak biçimlendir ,at usb ye dosyaları ,bot et bu kadar.
2-eger windows 7 ise winrarla iso 'yu açıp setuba tıklayarakta kurabilirsin(ama format atamasın ve ayrı bir dizine kurman gerekir.)