İşletim Sistemleri Hakkında Bi Kaç Sorum Olacak...(+Rep )

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan Rom.
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Rom.

Rektör
Emektar
Reaksiyon puanı
177
Gelelim şimdi Zurnanın Zırrrttt Dediği yere Şimdi Başımızda Bela Bi ders var Açık Kaynak İşletim Sistemleri (AKİS) Ve şuan bu dersten Olacağımız son ve en kritik sınavdan Hocanın bize sorabileceği ve Azami derecede çıkma ihtimali olan 4 Adet sınav sorusunu büyük zorluklarla ele geçirmiş bulunmaktayım, Bana Yardımcı olacak, en azından bir gencin şu lanet okul hayatında ve aynı lanetlikteki dersinden yüksek bi puan almasına vesile olmak isteyen arkadaşlardan cevapları bekliyorum :winkiss:
Çok fazla derinden cevaplar da gerekmiyor aslında, şöyle ilk bakıldığında direk göze çarpan farklılıklar Mâkul :winkiss:
Çoğu yerde aradım ama istediğim cevaplar onlar değildi :surrender:
Veee İşte Sorular geliyor

1. Ubuntu ve Kubuntu arasındaki farkları yazınız ?
2. Windows 7, Vista, XP arasındaki Farklar nelerdir?
3. Windows 7 Vista XP ağ özellikleri,ağ ayarları,donanım farklılıkları nelerdir?

Saygılar
İyi forumlar
:4:

Bu arada 3.Soru ne demek istiyo ben de Anlayamadım :D

PlainLogic

Profesör
Reaksiyon puanı
12
1. ubuntu gnome kullanır kubuntu kde kullanır benim bildiğim bu
2. ikiside stabil çalışır windows 7 görsellik öne çıkar ama xp gibi iyi optimize edilmiş gelecek vaat eden bir işletim sistemi vista üzerinde hiç durma bile cevaplarken

captaingreen

Profesör
Reaksiyon puanı
20
Bu Ubuntu be kubuntu arasında farklar

kubuntu ubuntu tabanlı linux dağıtımıdır. kubuntu, ubuntu paketleri üzerine kde masaüstü eklenerek oluşturulmuş dağıtımdır. ubuntu üzerine kde kurarak da kubuntu elde edebilirsiniz, yada tam tersini. kubuntu geliştiricileri, debian ve kde geliştiricileri ile birlikte çalışarak kubuntuyu oluştumak üzere ubuntu`ya kde eklemektedirler. ubuntu denilince direk gnome masaüstü olan linux sistemi akla geldiği için kde`nin `k` harfi kullanılark karışıklığı önlemek için ismi kubuntu olarak değiştirilmiştir. aslında yeni veya farklı bir dağıtım değildir. kubuntu`da neler var · kde 3.4.2 · hal desteği (flash diskler için) · ubuntu destekli donanım desteği · openoffice.org 2 beta 2 · x.org 6.8.2 · gwenview resim görüntüleyici · amarok müzik çalar · k3b cd ve dvd yazıcı · konversation irc sohbet araçları · kaffeine video oynatıcı · ve daha binlerce yararlı uygulama vardır.

PlainLogic

Profesör
Reaksiyon puanı
12
açık kaynak işletim sistemi dersin adı sorularda windows soruluyor bence sorular bunlar değil sana birisi yanlış bilgi vermiş

Rom.

Rektör
Emektar
Reaksiyon puanı
177
bence sizin hoca bu soruları kafası güzelken hazırlamış :D

açık kaynak işletim sistemi dersin adı sorularda windows soruluyor bence sorular bunlar değil sana birisi yanlış bilgi vermiş

Dersler verimli geçmediği için Hoca Windows'u da Katıyor arada bi, yani hocanın mantığı: Herkes Wivdows kullanıyor ama Linux'un avantajları daha fazla Onun için linux sürümlerinin arasındaki farkları da Windows sürümlerinin arasındaki farkları da bilirseniz sizin için iyi olur düşüncesiyle hazırlanmış sorular bunlar :pilot:

AliA

Ordinaryüs
Emektar
Reaksiyon puanı
530
Usta hani biz repçi değildik? :D:D:D

Bu arada yeni ifadelere alışmak biraz zor olacak sanki. :hammer:

:D

Rom.

Rektör
Emektar
Reaksiyon puanı
177
Usta hani biz repçi değildik? :D:D:D

Bu arada yeni ifadelere alışmak biraz zor olacak sanki. :hammer:

:D

Benim 2 tane Repim var :D
Ama o iyi replerden değil tabii :chris:

Sen 3. soruyu anlayamamissin ben hic bir yerini anlayamadim.
Turkceyi o kadar ozenle katletmissin ki tebrik etmek lazim. :clap:

Bu sorulari hangi dahi sorduysa, bence sen onun hakkinda bir tez falan hazirla. :1eye:

Ilk sorunun cevabini google verir yada en azindan wikipedia, o da olmadi Turk-linux destek siteleri var.

2. Olan soru bile degil aslinda sacma sapan anlamsiz cumle.

3. Soruyu soranin bu soruyu sorarkenki amacini gercekten merak ettim dogrusu.
Neyi merak ediyor mesela daha detayli soramazmiymis?
ipv6 protokolunun cok gelistirildiginden ama hala IPv4 protokolunun daha populer olmasi gibi seyler mi?
Ayrica Windows7 henuz bir isletim sistemi sayilamayacagi icin ozellikleri arastirma konusu yapilamaz.
Cunki ozellikleri degisime aciktir ve ozellikleri hakkinda yapilacak bir arastirma bu ozelliklerden en az birinin bile degismesi durumunda anlamsiz hale gelir.

Sonuc:

Sen sinifta kaldin :hammer:

Bu arada bildigim ve umdugum kadariyla hala bu forumda Rep yok.

☻/|sDn|
/▌
/ \

O 2. sorudaki Özellikleri değil Farkları olacaktı bunu anlayamayacak kadar kapasiten olduğu için şükretmelisin :sleep1:
Ayrıca soruların sorulma amaçlarını da ikinci mesajımda belirttim.
Bu arada Forumda Rep olayı olmadığını ben zaten gayet iyi biliyorum biraz düşünsen onu da gırgır olsun diye yazdığımı anlarsın :pilot:

Rom.

Rektör
Emektar
Reaksiyon puanı
177
Soruda da belirttim zaten Basit olması gerektiğini sen daha neyin tantanasını yapıyorsun arkadaşım.
Ayrıca doğru düzgün cevap vermeyeceksen de kirletme konuyu :hammer:
Sana Fok balıklarınla Mutlu günler diliyorum :D

beyazad

Profesör
Reaksiyon puanı
22
O hooo, beyler siz hemen polemiğe girdiniz...:angry:

sivaspor

Profesör
Reaksiyon puanı
2
Ben de sana adam gibi bu sorularin anlamsiz oldugunu biraz esprili olarak anlatmaya calistim ama mide bulandirmak icin cok caba harcadigin icin tadi kacti.
Neyse sanada anlamli ve Essiz sorularinla mutlu gunler.

☻/|sDn|
/▌
/ \

Rom.

Rektör
Emektar
Reaksiyon puanı
177
Ben de sana adam gibi bu sorularin anlamsiz oldugunu biraz esprili olarak anlatmaya calistim ama mide bulandirmak icin cok caba harcadigin icin tadi kacti.
Neyse sanada anlamli ve Essiz sorularinla mutlu gunler.

☻/|sDn|
/▌
/ \

Bak arkadaşım Sorular benim sorularım değil, Hocanın verdiği sorular, ben de arkadaştan çaldım zaten, Zaten ben de soruların anlamını biraz olsun anlayabilseydim cevaplayabilirdim :clap:

Sert çıkıştım çünkü önemli olan bi konuyu ufak kelime hataları bularak bulanıklaştırmaya çalıştın tepkim bunaydı...Haa öyle olmadığını söyledin tamam o zaman eyvallah :winkiss: Her asil insan gibi özürlerimi dileyerek işi tatlıya bağlamayı da bilirim arkadaşım :winkiss:
Mutlu günler
İyi forumlar :tt2: