İşletim sistemi yapmak

kapanmax

Öğrenci
Reaksiyon puanı
5
Öncelikle herkese kolay gelsin diyorum ve başlıyorum

Başlıkda gördüğünüz gibi ben ve arkadaşım 0 dan bir işletim sistemi kurmak istiyoruz ne windowsa benzicek ne linuxa aslında linuxa benzeyebilir neyse benim yeterince bilgim yok ama arkadaşın var onla bu işe kalkıştık.Bir arkadaşda böyle bir konu açmış bir kişi eteklerinizdeki taşları döküm demiş.Bizim asıl amacımız bu:

Biz microsofta rakip olmak isteyen ve Türkiyeyi bu konuda ilerletip büyütmek isteyen 2 tane genciz yaşımızı sormak isterseniz 15 ama öyle bebe diyip konuya bakmamazlık yapmayın lütfen.İşletim sistemi kurmak için neler yapmalıyım onun için bana bilgi verirseniz hangi programları kullanmalıyım.

Bu arada bazı kişiler şöyle düşünür " Bu bebeler hiçbirşey yapamaz,Daha yaşınız küçük bırakın bu işleri " böyle yazacak ve buna benzer yazacak birşeyler varsa hiç yazmayın amacımı microsofta rakip olmaksa ki olmak büyük şeyler peşindeyiz demektir bunu unutmayın.

Dalga geççek varsa şimdiden yazmasın arkadaşlar ve abilerim.Bilgili olanlar yardım ederse sevinirim.

Küçüklerim (varsaki) gözlerinden,Büyüklerimiz ise ellerinden öperim.

- - - Mesaj Güncellendi - - -

Ve bu arada söleyimde çevremdekilere veya başkalarına amacım hava atmak değildir ve hiçbir zaman olamazda.

nagaracuga

Doçent
Reaksiyon puanı
496
COSMOS kullanarak deneysel bir şeyler yapabilirsiniz. Biraz assembly bilgisi ile C programlama dilini kullanarak çekirdek yazabilirsiniz.

kapanmax

Öğrenci
Reaksiyon puanı
5
arkadaş delphi dilini öğren diyor biraz daha yardım edebilirseniz çok sevinirim..