İşletim sistemi yapmak

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

karabaş

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
arkadaşlar ben bilgisayar mühendisliği son sınıf öğrencisiyim,c,c++,assembly,html,c# dillerini biliyorum.bir işletim sistemi yazmak istiyorum neler gerekli,nasıl yapacağım,8 kişilik bir ekibimiz var.:blink:

Max2Life

Asistan
Reaksiyon puanı
0
arkadaşlar ben bilgisayar mühendisliği son sınıf öğrencisiyim,c,c++,assembly,html,c# dillerini biliyorum.bir işletim sistemi yazmak istiyorum neler gerekli,nasıl yapacağım,8 kişilik bir ekibimiz var.:blink:

Önce bir bilgisayar gerekli :=) **

Bilgisayar mühendisliği son sınıf öğrencisisin ve gelmiş bunu burda mı soruyorsun ?
Hangi Üniversite o sana diplomayı verecek olan cidden merak ettim?

Hiç mi okulunda danışacağın prof yada araşt. görevl. yok??

Linux çekirdeğini kullanabilirsin, bu konuda bir sürü ingilizce makale var. Onları incele linux'un geliştiricilerinin bulunduğu forumlara takıl ordan daha iyi bilgi edinirsin.

engerex

Dekan
Reaksiyon puanı
26
PIC programlamadan başlayabilirsiniz.

cuhadar

Doçent
Reaksiyon puanı
13
8 Kişilik ekip masaüstü yazılım için ideal olabilir ancak bir işletim sistemi için çok küçük bir ekip. Her türlü elemena ihtiyaç duyulabilir. Sistem rayına oturursa siz de Ms gibi yurtdışından elemanlarla çalışabilirsiniz.

MasterFather

Profesör
Reaksiyon puanı
59
yav he he :) .bende işletim sistem uzmanıyım.:D şu windows 8 nerden kapanıyor.onu soracaktım.

58Ozan

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
yav he he :) .bende işletim sistem uzmanıyım.:D şu windows 8 nerden kapanıyor.onu soracaktım.

abi mantıklı şeyler yazın ya ben bile kullanmadığım halde biliyorum oturumu kapatıyorsun sonra bilgisayarı kapat var ona bas kapanır:mrgreen:

MasterFather

Profesör
Reaksiyon puanı
59
abi mantıklı şeyler yazın ya ben bile kullanmadığım halde biliyorum oturumu kapatıyorsun sonra bilgisayarı kapat var ona bas kapanır:mrgreen:

:D sen bu espriyi gerçek mi sandın.adam bilgisayar mühendisliği son sınıf.yazdığı dilleri bildiğini iddaa ediyor.işletim sistemi nasıl yapılır diyor.

Bende dalgasına yazdım. :)

58Ozan

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
:D sen bu espriyi gerçek mi sandın.adam bilgisayar mühendisliği son sınıf.yazdığı dilleri bildiğini iddaa ediyor.işletim sistemi nasıl yapılır diyor.

Bende dalgasına yazdım. :)

aynen o dilleri ben bilsem şimdiye 10 tane program 8 script yazardım

ck-xe

Dekan
Reaksiyon puanı
39
Sıfırdan yapacaksanız 8 kişi yetmez.

giskur11

Profesör
Reaksiyon puanı
160
Ayıptır söylemesi koskoca 1.5 milyarlık ülke çin işletim sistemini ubuntu'ya yaptırıyor demekki 8 kişiyle yapılacak bişi değil.

fyodor

Asistan
Reaksiyon puanı
2
Adamla dalga geçmeyin. Siz zannediyorsunuz ki herşey çok basit. 10 program 8 scriptmiş peh.

nyoo

Profesör
Reaksiyon puanı
6
hahahah, arkadaşım yanlış anlama ama önce dos 5.0 tarzı bi os üretin, gerisi kolay.

H2SO4

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
8 kişisiniz ama hiç kimse nasıl yapılacağını bilmiyor. umarım diğerleri de son sınıf değildir
bunları biliyorum demek için nerelerde kullanıldığını da bilmen lazım.
önce neyi bilip bilmediğini öğren, sonra biraz araştır, kafanda bir şeyler olsun takıldığın yerleri sor

By-Chost

Asistan
Reaksiyon puanı
8
C dilinde printf("İşletim Sistemi");
C++ dilinde cout("İşletim Sistemi"); bunları dene.. :P

MasterFather

Profesör
Reaksiyon puanı
59
C dilinde printf("İşletim Sistemi");
C++ dilinde cout("İşletim Sistemi"); bunları dene.. :P

o çok zor ve zahmetli bir iş.Basic 'de bir button oluştursun.Msgbox("Merhaba dünya...")

sonu%C3%A7.png

Kuvvetmira

Profesör
Reaksiyon puanı
38
o çok zor ve zahmetli bir iş.Basic 'de bir button oluştursun.Msgbox("Merhaba dünya...")

sonu%C3%A7.png

Bizde bunları yapıyoz okulda 2 sayıyı toplatıyoz orda yazıyo felan :D Bu modülleri yazan adam hep Merhaba dünya yazdırıyor arkadaş :)
İşletim sistemine gelince hiç bilgim yok kolay olsa herkez yapardı yani

ahmtyks

Asistan
Reaksiyon puanı
2

hocam kusura bakmayın siz işletim sistemi yapamazsınız.Hem 8 kişisiniz hemde hala soruyorsunuz nasıl yapılır diye? bence boş boş açılmış konulardan biri.Hem 8 kişi olup hemde mühendis olup hemde c,c++,assembly,c# dillerini bilip bu soruyu sormak saçma değil mi? ben o dilleri bilsem kimseye birşey sormam hemde 8 kişilik güçlü kadrom varsa hiç mi düşünmüyorsunuz şurdan başlayalım diye? 8 kişiyseniz işletim sistemi yapmayın kimse kullanmaz yada yapacaksanız eğer sadece kamularda kullanılacak birşey yapın mesela meb sizle anlaşıp okullardaki bütün bilgisayarları Türk işletim sistemi yapalım diyebilir sizde nette çoğu siteyi kısıtlayıp öğrencilere özel işletim sistemi yapabilirsiniz.Bence 8 kişilik ekiple sağlam bir fps oyunu çıkar Türkiye'de oyun sektöründe büyük açık var kocaman pasta var ve bunu yiyen yok :D

Empatik

Profesör
Reaksiyon puanı
8
Dalga geçilecek bir durum yok. Ancak o seviyedeyseniz bırakın Allah aşkına işletim sistemiymiş filan. Farklı alanlara yönelin Mobile. Uygulama geliştirin oyun filan . Önce bir gelir sağlayın ;)

ck-xe

Dekan
Reaksiyon puanı
39
Bu arada forumda yeni olanlara şu bilgiyi vermeyi unutmuşum :) Arada sırada işletim sistemi yapmakla ilgili konular açılıyor ve şu meşhur bölümün kapanmasıyla ilgili konular da açılır :P Şaşırmasın kimse :D

seckyn

Profesör
Reaksiyon puanı
18
...ama ramboberk sıfırdan yapmadı. Oradan buradan aldığı kodlarla, paketlerle yaptı işletim sistemini :)
Nedense hep işletim sistemi nasıl yapılır gibi sorular görünce aklıma ilk o geliyor :P Hem artık koskoca tübitak bile öyle yapmıyormu artık:DBir işletim sistemi üzerine bir tema 2 tane program tamam:D Adamı zamanında eleştirdiler birde azcık destek olsaydık keşke :D

Hello Kitty.

Rektör
Reaksiyon puanı
104
Nedense hep işletim sistemi nasıl yapılır gibi sorular görünce aklıma ilk o geliyor :P Hem artık koskoca tübitak bile öyle yapmıyormu artık:DBir işletim sistemi üzerine bir tema 2 tane program tamam:D Adamı zamanında eleştirdiler birde azcık destek olsaydık keşke :D

Bir iki tema deyip küçümseme. Açık kaynak paketleri bile birleştirmek için programlama bilgisine ihtiyacın var ve ehlide olman gerekir.

yunasyus

Profesör
Reaksiyon puanı
6
Arkadaşın çok üzerine gitmişsiniz.. Belli ki bunları okuduktan sonra forumdan koşarak uzaklaştı..

dalga geçmekte bir nebze olsun haklısınız bilgisayar mühendisi son sınıf 8 kişi işletim sistemi yazıcaz ne yapalım demesi biraz değil çok abes olmuş :) ama direk yapamazsınız diyim bende :) sadece çekirdeği yazmak bile 8 kişiyle imkansız :)

seckyn

Profesör
Reaksiyon puanı
18
Zaten adamlar işin ehliydi de ne güzel kendimize ait bir sistemdi ama pisi pisine vazgeçtiler :D Benim gözümde pardus 2013 bir pear os bir zorin kadar olamadı malesef :)

S

SDN Okuru

SDN Okuru
Madem 8 kişi işletim sistemi yazabiliyor ben de tek başıma need for speed serisine bi oyun yazayım. En kralını yapacağım. Ne yapmam gerekir accık bana da yardım edin. Kararlıyım yapacağım bu işi gerçi bilgisayar mühendisi değilim ama olsun az biraz anlarım bilgisayardan.

nagaracuga

Doçent
Reaksiyon puanı
498
arkadaşlar ben bilgisayar mühendisliği son sınıf öğrencisiyim,c,c++,assembly,html,c# dillerini biliyorum.bir işletim sistemi yazmak istiyorum neler gerekli,nasıl yapacağım,8 kişilik bir ekibimiz var.
İlk önce "boot loader nasıl yapılır?", "programlama dilleri işletim sistemine nasıl port edilir?" gibi konuları inceleyerek işe başlayabilirsiniz.

"Bilgisayar mühendisliği öğrencisisin, burada bunu nasıl sorarsın" gibi cevaplar yazanlar sanki bilgisayar mühendisliği okuyup "işletim sistemi nasıl hazırlanır?" derste öğrenmişler de böyle tepkiler veriyorlar...

8 kişilik bir ekip işletim sistemi hazırlamak için yeterli olabilir. 1 kişinin hazırladığı, masaüstü ortamı ve grafik kullanıcı arayüzlü programları olan işletim sistemleri de var.

Bazılarına bildiğin işletim sistemlerinin ismini say desen belki 3 veya 4 tane sayabilir. Bir çok kimse dünyadaki işletim sistemlerinin sayısını bu kadar sanıyor. TÜBİTAK'ın çıkardığı Linux dağıtımını işletim sistemi sananlarla bile karşılaşabiliyoruz. Böyle kimselerin genellikle işletim sistemi hazırlama konusunda çok dar bir bakış açıları oluyor.

Ayrıca işletim sistemi ile uygulamaları birbirine karıştıranlar da oldukça fazladır. "İşletim sistemi yazdın diyelim, ... programı nasıl olacak?" diye soranlar olabiliyor. İşletim sistemini hazırladıktan sonra çeşitli programlama dillerini işletim sisteminize taşıdığınızda açık kaynak kodlu bir çok programı kendi işletim sisteminizde derlemeniz veya betik dilleriyle yazılmış iseler yorumlatmanız mümkün olabilir.

Max2Life

Asistan
Reaksiyon puanı
0
"Bilgisayar mühendisliği öğrencisisin, burada bunu nasıl sorarsın" gibi cevaplar yazanlar

işte o kişi benim :cool: mesajında inceden görderme yapmadan önce devamını da okusaydın keşke: "Hiç mi okulunda danışacağın prof yada araşt. görevl. yok??"

Eğer bilg. müh. son sınıf öğrencisi isen halen okuldan bağın kopmamıştır. Mezun olsan bile bu değişmez. Her zaman fakultende danışabileceğin araşt. görevl. yada hocaların vardır. Gereken bilgi ve desteği alabilirsin. Bunu burda nasıl sorarsın kısmı da işte burda patlak veriyor. Tamam sdn teknoloji sitesi ama bu nitelikte bilgi ve destek görebileceği bir yer değil. Onun asıl bilgi kaynağı üniversitesi olmalı...! sende buna hak verirsin.

Burda kalkıpta ilk mesajında 2 satır yazıyla bilgi istemeside bu konuda aslında ciddi olmadığı gösterir. Devam eden yorumlarda ciddiye alınmadığı aşikar.

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...