İşletim sistemi (OS) yapımı hakkında

I_am_computer

Öğrenci
Reaksiyon puanı
1
Ben ve grubum bir işletim sistemi yapmayı düşüyoruz. İlk başta dos ekranı gibi siyah olucak. daha sonra grafik ekleyeceğiz. c++ ile yazıcaz. bunun için assembly lazım olurmu? ve grafik eklemek için illa opengl mi öğrenmem lazım? hangisi daha çok işimize yarar ve önerebileceğiniz kitap varmı ingilizce-türkçe farketmez

Akkara

Dekan
Emektar
Reaksiyon puanı
9,395
Merhaba;
Böylesi bir girişimde açıkçası hiç bulunmadım ama İngilizce'yi, bilgisayar kavramlarını bilmek gerekir ve programlama deneyimi şart; basit bir işletim sistemi yazmak için bile bunlar olmazsa olmazlar.

Bu konu aslında forumumuzda pek çok kez dile getirilmiş, birkaç konunun linkini yazıyorum, geçmiş tecrübelere ve konuda yer alan bilgilere bakarak kendinize ve grubunuza bir yol belirleyebilirsiniz. Tabii bu konuyu aynı zamanda başka kaynaklardan da derinlemesine araştıracaksınız.

SDN forumda önceden açılmış konulardan bazıları:
Yeni bir işletim sistemi yapmak için neler yapılmalı?
İşletim sistemi yapmak
İşletim Sistemi Yapmak
Sıfırdan İşletim Sistemi
Yeni bir işletim sistemi yapmak istiyorum

Basit bir işletim sistemi nasıl yazılır hakkında bazı yabancı kaynak siteler:
http://www.cs.bham.ac.uk/~exr/lectures/opsys/10_11/lectures/os-dev.pdf
How to write a simple operating system in assembly language
Make a Simple Operating System
Creating your own Hello World Operating System
Expanded Main Page - OSDev Wiki
flat assembler
git.minix3.org Git

Kaynak kitaplar*
C programla dili hakkında:
C Programming - Free Computer, Programming, Mathematics, Technical Books, Lecture Notes and Tutorials

Assembly ve makine dilleri hakkında:
Assembly and Machine Languages Programming - Free Computer, Programming, Mathematics, Technical Books, Lecture Notes and Tutorials

Derleyiciler (compilers) hakkında:
Operating Systems (OS) Design and Construction - Free Computer, Programming, Mathematics, Technical Books, Lecture Notes and Tutorials

*Yukarıda verdiğim linklerin dışında paylaştığım sitede daha pek çok doküman var, hepsini incelemedim ama indirip bakabilirsin. Mutlaka yardımı olur.

(Not: konu başlığınız "işletim sistemi (os) yapımı hakkında" olarak değiştirildi.)

Size ve ekibinize şimdiden başarı ve kolaylıklar dilerim. İyi forumlar.

I_am_computer

Öğrenci
Reaksiyon puanı
1
Merhaba;
Böylesi bir girişimde açıkçası hiç bulunmadım ama İngilizce'yi, bilgisayar kavramlarını bilmek gerekir ve programlama deneyimi şart; basit bir işletim sistemi yazmak için bile bunlar olmazsa olmazlar.

Bu konu aslında forumumuzda pek çok kez dile getirilmiş, birkaç konunun linkini yazıyorum, geçmiş tecrübelere ve konuda yer alan bilgilere bakarak kendinize ve grubunuza bir yol belirleyebilirsiniz. Tabii bu konuyu aynı zamanda başka kaynaklardan da derinlemesine araştıracaksınız.

SDN forumda önceden açılmış konulardan bazıları:
Yeni bir işletim sistemi yapmak için neler yapılmalı?
İşletim sistemi yapmak
İşletim Sistemi Yapmak
Sıfırdan İşletim Sistemi
Yeni bir işletim sistemi yapmak istiyorum

Basit bir işletim sistemi nasıl yazılır hakkında bazı yabancı kaynak siteler:
http://www.cs.bham.ac.uk/~exr/lectures/opsys/10_11/lectures/os-dev.pdf
How to write a simple operating system in assembly language
Make a Simple Operating System
Creating your own Hello World Operating System
Expanded Main Page - OSDev Wiki
flat assembler
git.minix3.org Git

Kaynak kitaplar*
C programla dili hakkında:
C Programming - Free Computer, Programming, Mathematics, Technical Books, Lecture Notes and Tutorials

Assembly ve makine dilleri hakkında:
Assembly and Machine Languages Programming - Free Computer, Programming, Mathematics, Technical Books, Lecture Notes and Tutorials

Derleyiciler (compilers) hakkında:
Operating Systems (OS) Design and Construction - Free Computer, Programming, Mathematics, Technical Books, Lecture Notes and Tutorials

*Yukarıda verdiğim linklerin dışında paylaştığım sitede daha pek çok doküman var, hepsini incelemedim ama indirip bakabilirsin. Mutlaka yardımı olur.

(Not: konu başlığınız "işletim sistemi (os) yapımı hakkında" olarak değiştirildi.)

Size ve ekibinize şimdiden başarı ve kolaylıklar dilerim. İyi forumlar.
Teşekkürler