İşlemciye OC yaptım değerler normal mi(Ryzen3 1200)

selamiygt

Öğrenci
Reaksiyon puanı
8
işlemciye oc yaptım 1.25v de 3700mhz verdim ve bilgisayrı prime95 testine soktum (yani işlemcinin 4 çekirdeğini köküne kadar zorladım) ve değerlerim bu şekilde sizce anormal bir durum var mı düzeltmem gereken
işlemci.png

SeNNuri2131

Öğrenci
Reaksiyon puanı
39
Yakında işlemci yanar

Son düzenleyen moderatör:

met 35

Mak. Müh.
Reaksiyon puanı
9,078
Overclocku biostan yapın. Manuel voltaj yerine offset mode yi deneyin.Mevcut voltajınıza biosdan bakın,onun üzerine 1,23 voltu geçmeyecek şkilde ilave yapın.

selamiygt

Öğrenci
Reaksiyon puanı
8
Overclocku biostan yapın. Manuel voltaj yerine offset mode yi deneyin.Mevcut voltajınıza biosdan bakın,onun üzerine 1,23 voltu geçmeyecek şkilde ilave yapın.
çok teşekkür ederim hocam
Mesaj otomatik birleştirildi:

hocam voltaj değerim 1.212 voltaj değerini artırmadım autodan normale çektim şimdi ise bir şey fark ettim CPU-Z programından voltajdeğerimin ara ara anlık olarak 0.412 ye düştüğü gördüm bu bir sorun mu sorun ise ne yapmam gerekiyor Resim Yükle - Hızlı Resim Paylaş - Hızlı Resim

çok teşekkür ederim hocam

hocam voltaj değerim 1.212 voltaj değerini artırmadım autodan normale çektim şimdi ise bir şey fark ettim CPU-Z programından voltajdeğerimin ara ara anlık olarak 0.412 ye düştüğü gördüm bu bir sorun mu sorun ise ne yapmam gerekiyor Resim Yükle - Hızlı Resim Paylaş - Hızlı Resim
2 - Hızlı Resim

Son düzenleme:

met 35

Mak. Müh.
Reaksiyon puanı
9,078
Anakartının tam marka modelini bi yaz.

met 35

Mak. Müh.
Reaksiyon puanı
9,078
Biosda M.İ.T menüsüne tıklarsan ,advanced freuency settings e tlıklrsan,advanced cpu core settings ' e tıklarsan, açılan sayfadan cool'n quiet i disabled yap.

Autodan ,normale çektim dediğin yeri ryzen masterdemi yaptın ,biosdamı.

selamiygt

Öğrenci
Reaksiyon puanı
8
Biosda M.İ.T menüsüne tıklarsan ,advanced freuency settings e tlıklrsan,advanced cpu core settings ' e tıklarsan, açılan sayfadan cool'n quiet i disabled yap.

biostan yaptım hocam

WhatsApp Image 2021-03-11 at 18.31.30.jpeg

burada voltaj değerlerim gözüküyor

buradaki dinamik olanı autodan normale çektim. ryzen masterden voltajı dediğiniz gibi yaptım voltaj değerleri 1.224 olarak gözüktüğü için orayı autodan normale çektim hocam

Ekli dosyalar

• WhatsApp Image 2021-03-11 at 18.31.31.jpeg
    WhatsApp Image 2021-03-11 at 18.31.31.jpeg
    80.8 KB · Görüntüleme: 71
Son düzenleme:

met 35

Mak. Müh.
Reaksiyon puanı
9,078
Bi sorum daha olacak. dinamic vcore yani DVİD de, normal ,autodan başka bi seçenek varmıydı.

basit

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
6,510
Soğutucun hiç iyi değil bence.
Ben 1.280 V ve 3850 Mhz ile 80 dereceleri görüyorum stok fan ile.

selamiygt

Öğrenci
Reaksiyon puanı
8
Bi sorum daha olacak. dinamic vcore yani DVİD de, normal ,autodan başka bi seçenek varmıydı.
evet voltaj ekleyebiliyorum ama onu anlamadığım için ryzen master programından voltaj ekledim

Soğutucun hiç iyi değil bence.
Ben 1.280 V ve 3850 Mhz ile 80 dereceleri görüyorum stok fan ile.
soğutucunun ayakalrı falan tam sığmadı anakarta değişik taktım çok ahım şahım değil ama idare ediyor efendim RDR' oynarken 67 derecede seyrediyor

evet voltaj ekleyebiliyorum ama onu anlamadığım için ryzen master programından voltaj ekledim

soğutucunun ayakalrı falan tam sığmadı anakarta değişik taktım çok ahım şahım değil ama idare ediyor efendim RDR' oynarken 67 derecede seyrediyor
soğutucan ziyade kasam eski ve hava çıkışı yok denecek kadar az stok soğutucum ile işlemcim %95 üzerine çıkıyordu oc yapmadan :D

Son düzenleme:

met 35

Mak. Müh.
Reaksiyon puanı
9,078
voltaj eklenecek yer orasıydı,yani DVİD denilen yer.
Ama ryzen masteri kullanmadığına göre artık,voltajında 1,22 civarlarında demektir. Şimdi daha soğuk çalışması lazım işlemcinin Sakın hem ryzen master ,hem biosu aynı anda kullanma. Anakart neye tepki vereceğini sapıtır.
Kasanın yan kapağını da sökmediysen,sök,at. İçerisi buz gibi olur.

selamiygt

Öğrenci
Reaksiyon puanı
8
HHoc
voltaj eklenecek yer orasıydı,yani DVİD denilen yer.
Ama ryzen masteri kullanmadığına göre artık,voltajında 1,22 civarlarında demektir. Şimdi daha soğuk çalışması lazım işlemcinin Sakın hem ryzen master ,hem biosu aynı anda kullanma. Anakart neye tepki vereceğini sapıtır.
Kasanın yan kapağını da sökmediysen,sök,at. İçerisi buz gibi olur.
Hocam bu voltajla biraz daha GHz eklemelimiyim sizce yavaş yavaş arttırarak

met 35

Mak. Müh.
Reaksiyon puanı
9,078
3,8 ghz ile bi dene.Yalnız yan kapağı açmadıysan,aç.

met 35

Mak. Müh.
Reaksiyon puanı
9,078
Normaldir. Bazen overclock tan öbürü bu tip dengesizlikler olabilir.Biosun açılışta kafası karışabiliyor. Sen oyun performansına bak. Reset ,donma vs. yoksa sorun yok.

selamiygt

Öğrenci
Reaksiyon puanı
8
Normaldir. Bazen overclock tan öbürü bu tip dengesizlikler olabilir.Biosun açılışta kafası karışabiliyor. Sen oyun performansına bak. Reset ,donma vs. yoksa sorun yok.
Şimdi cinebench testine soktum donma reset gibi bir durum olmadı fakat işlemci puanım 40 puan düşmüş :D

basit

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
6,510
Kanka 5 noktalı termal macun sürme tekniği var. Onu dene. 5-s-8 derece daha da soğutuyor.

met 35

Mak. Müh.
Reaksiyon puanı
9,078
Şimdi cinebench testine soktum donma reset gibi bir durum olmadı fakat işlemci puanım 40 puan düşmüş :D
o testte 30-40 puan önemli değil. Tekrar yapsan ,yine değişebilir.
100 ghz den sıcaklık artışı çok olmaz çünkü. Çok fazla olursa, işlemci core boost frekanslarına tam çıkamıyabilir. o zaman cinebenchte falan bariz düşmeler yaşarsın.

selamiygt

Öğrenci
Reaksiyon puanı
8
o testte 30-40 puan önemli değil. Tekrar yapsan ,yine değişebilir.
100 ghz den sıcaklık artışı çok olmaz çünkü. Çok fazla olursa, işlemci core boost frekanslarına tam çıkamıyabilir. o zaman cinebenchte falan bariz düşmeler yaşarsın.
hocam yardımlarınız için çok teşekkür ediyorum vaktinizi bana ayırdığınız için

met 35

Mak. Müh.
Reaksiyon puanı
9,078
hocam yardımlarınız için çok teşekkür ediyorum vaktinizi bana ayırdığınız için
Rice ederim. İnsan,nereyse 20 senedir overclock ile uğraşırsa,yardım etmeden olmuyor,tabi. Bildiklerimiz, bi işe yarasın,herkes faydalansın. :)