Soru İşlemcimi yükseltebilir miyim ?

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan SmHX
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

SmHX

Öğrenci
Reaksiyon puanı
1
Casper excalibur g770 i5 1030h 8 gb laptopum var işlemicimi yükseltme imkanım var mı ekran kartı olarakta gtx 1650 var ekran kartımıda yüksetlmek istiyorum mümkün mü?

LifeStyle

Profesör
Reaksiyon puanı
802
laptoplarda işlemci ve ekran kartı genelde değişmez. ram takviyesi yapabilir, hdd/ssd değiştirilebilir.

Jubei

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
479
Casper excalibur g770 i5 1030h 8 gb laptopum var işlemicimi yükseltme imkanım var mı ekran kartı olarakta gtx 1650 var ekran kartımıda yüksetlmek istiyorum mümkün mü?
Merhaba.
Her iki sorunuz için cevap vereyim, hem evet hem hayır.

Evet işlemci ve ekran kartını yükseltebilirsiniz ve bunun için cebinizden ciddi bir ücret çıkacak, bunu karşılayabilirseniz yükseltebilirsiniz.

Hayır yükseltemezsiniz çünkü bazı anakartlarda işlemci ve ekran kartları anakarta gömülü oluyor.

Hadi diyelim işlemci ve ekran kartı anakarta gömülü değil çok şansılısınız ve , bu seferde önünüze engel olarak özel modlanmış bios gelecek ve bu nedenle kısıtlamalar ile karşılaşacaksınız ve anakarta özel bios yazılması gerecek.

Yine hadi diyelimki kısıtlı bios yok ancak işlemci ve ekran kartı anakarta gömülü bu seferde bu iki donanım için değişim yapabilecek usta ve makinesini bir arada bulmanız Türkiye,de çok çok zor.

Yine olumlu düşünmek adına, diyelimki işlemci ve ekran kartı anakarta gömülü değil, kısıtlı bios olayıda yok, ustası ve makinesi de var ve örnek olarak işlemcinizi Intel Core i7-10875H ile değiştirmek istediniz, fiyatlardan haberiniz var mı?

Daha Pil + Adaptör + Termal soğutma sisteminin değişimlerine girmedim bile.

Şimdi ben size soruyorum, Laptop,unuzn işlemci ve ekran kartını yükseltebilir misiniz?

SmHX

Öğrenci
Reaksiyon puanı
1
Merhaba.

Evet işlemci ve ekran kartını yükseltebilirsiniz ve bunun için cebinizden ciddi bir ücret çıkacak, bunu karşılayabilirseniz yükseltebilirsiniz.

Hayır yükseltemezsiniz çünkü bazı anakartlarda işlemci ve ekran kartları anakarta gömülü oluyor.

Hadi diyelim işlemci ve ekran kartı anakarta gömülü değil çok şansılısınız ve , bu seferde önünüze engel olarak özel modlanmış bios gelecek ve bu nedenle kısıtlamalar ile karşılaşacaksınız ve anakarta özel bios yazılması gerecek.

Yine hadi diyelimki kısıtlı bios yok ancak işlemci ve ekran kartı anakarta gömülü bu seferde bu iki donanım için değişim yapabilecek usta ve makinesini bir arada bulmanız Türkiye,de çok çok zor.

Yine olumlu düşünmek adına, diyelimki işlemci ve ekran kartı anakarta gömülü değil, kısıtlı bios olayıda yok, ustası ve makinesi de var ve örnek olarak işlemcinizi Intel Core i7-10875H ile değiştirmek istediniz, fiyatlardan haberiniz var mı?

Şimdi ben size soruyorum, Laptop,unuzn işlemci ve ekran kartını yükseltebilir misiniz?
Hocam çok teşekkürler öyle bir anlattınız ki düşünmüyorum artık böyle birşey
Mesaj otomatik birleştirildi:

Merhaba.

Performansımı başka türlü nasıl arttırabilirm bunun hakkında bir bilgi verebilirmisiniz peki

Jubei

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
479
Hocam çok teşekkürler öyle bir anlattınız ki düşünmüyorum artık böyle birşey
Mesaj otomatik birleştirildi:

Performansımı başka türlü nasıl arttırabilirm bunun hakkında bir bilgi verebilirmisiniz peki
Ram alın ve hatta 3200Mhz veya daha üstü alın , düzenli olarak toz temizliği ve termal macun değişimi mutlaka yapın, laptop,u düz zeminde kullanın, Windows Yüksek Performans modunu kullanın, bunların haricinde yapacak pek bir şeyde yok açıkçası, diğer istediğiniz şeylerin olurunu olmazını zaten anlatmıştım.:)?

ConfickerBelasi

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
16,127
intel de K olmayanlar BGA lehimli sadece bga makinası ile değişir de cpu nereden bulacaksın?