- Reaksiyon puanı
- 10,455
Yapılabilir.
usta pcyi kapatmam lazim onun için de önemli bir işim var ama kalınlığı 0.2-0.4 cm arası yani iyi baya kalınlığı pcnin arka fanindan çok daha kalınyandan foto atma ımkanın varmıdır?
ne kadar ve nasıl yapılır bilgi verebilir misiniz fazla bilgi iyidirYapılabilir.
kardesım fanın bu ıse 3.6 ghz ustu yaparsın fazla voltaj vermeusta pcyi kapatmam lazim onun için de önemli bir işim var ama kalınlığı 0.2-0.4 cm arası yani iyi baya kalınlığı pcnin arka fanindan çok daha kalın
Mesaj otomatik birleştirildi:
ne kadar ve nasıl yapılır bilgi verebilir misiniz fazla bilgi iyidir
evet bukardesım fanın bu ıse 3.6 ghz ustu yaparsın fazla voltaj verme
cell menudeki 333u 340 yaptım açtım sıkıntı olmadi 360 yaptığımda ise fanlar çalıştı ama 2 usb portuna elektrik gelmedi ve ekran kartı çalışmadı ama ekran karti fani çalıştıcell menüde gördüğüm kadarı ile voltaj menüsü yok.
advanced bios features e tıkla. Bi de, oranın sayfasına bakayım.
Sade frekans arttırarak o.c yapılmaz.
340 yapınca kaç ghz de çalıştı? Powerin ne? Kaç watt?evet bu
cell menudeki 333u 340 yaptım açtım sıkıntı olmadi 360 yaptığımda ise fanlar çalıştı ama 2 usb portuna elektrik gelmedi ve ekran kartı çalışmadı ama ekran karti fani çalıştı
Belirli bir frakans verilerek (voltaj vermeden) overclokc olabilir dostumcell menüde gördüğüm kadarı ile voltaj menüsü yok.
advanced bios features e tıkla. Bi de, oranın sayfasına bakayım.
Sade frekans arttırarak o.c yapılmaz.
340 yapınca ghz çok değişmedi sanki powerim VALIX marka 430w bir psu340 yapınca kaç ghz de çalıştı? Powerin ne? Kaç watt?
Belirli bir frakans verilerek (voltaj vermeden) overclokc olabilir dostum
430w psu yetmez dostum340 yapınca ghz çok değişmedi sanki powerim VALIX marka 430w bir psu
Zaten öyle yapman LAZIMbilgisayar açilmayinca (ekrani gelmeyince) bios pili ile biosa reset atmam gerekti
attığım fotograflara bakarak nasıl yapılır anlatabilir misiniz?olabilir
430w yetmiyorsa oc yapmayacağım çokta gerekli değil oc yapmadan nasıl işlemcimden daha iyi performans alirim?430w psu yetmez dostum
Zaten öyle yapman LAZIM![]()
ben Pentium(R) Dual-Core CPU E5400 işlemcime yaptım sen ona her türlü atarsınArkadaşlar merhaba;
Benim yeni ekran kartı aldığım bir sistemim mevcut sistemim şu şekilde;
Anakart: MSI MS-7592
İşlemci: Intel(R) Core(TM)2 Quad CPU Q8400 @ 2.66GHz, 2670 Mhz, 4 Çekirdek, 4 Mantıksal İşlemci
Ekran kartı: AMD Radeon HD6850
PSU: 460w +80 sertifikası falan var mı bilmiyorum. Markası da Quake.
Şimdi görebileceğiniz gibi işlemcim biraz düşük kalıyor bunların yanında. Bende ghz olarak işlemcime overclock yapıp hızlandırmak ve diğer bileşenlere yetiştirmek istiyorum. Acaba overclock ile ghz arttırsam psu'dan kaynaklı bir sıkıntı oluşur mu? Veya başka bir sıkıntı oluşur mu? Bu sisteme oc yapılır mı? Fikirlerinizi bekliyorum teşekkürler...
Hocam şu an biraz yoğunum ama şu video sizin için yararlı olabilir.attığım fotograflara bakarak nasıl yapılır anlatabilir misiniz?
430w yetmiyorsa oc yapmayacağım çokta gerekli değil oc yapmadan nasıl işlemcimden daha iyi performans alirim?
böyle ayarlarsam açılır mı diyorsunuz pc?333 den 360 çıkartmak demek, yüzde 8 bile değil. Onu bile performanso larak hissedemezsin. 400 lere falan geleceksin ki,işlemcin 2,66 dan 3,2 ghz lere hızlanır ki,bariz hissedilir. Seni frenliyen ramlerin .Biosta 1866 mhz gördüm. onları 1333 yap.spread spectrum ve İNTEL Speedstep, C1E muhakkak disabled olsun frekansını 370 oalrak tekrar dene.
o 1866 değil 1066 sanırım333 den 360 çıkartmak demek, yüzde 8 bile değil. Onu bile performanso larak hissedemezsin. 400 lere falan geleceksin ki,işlemcin 2,66 dan 3,2 ghz lere hızlanır ki,bariz hissedilir. Seni frenliyen ramlerin .Biosta 1866 mhz gördüm. onları 1333 yap.spread spectrum ve İNTEL Speedstep, C1E muhakkak disabled olsun frekansını 370 oalrak tekrar dene.
usta 430w olmasa psu hemen yaparım ama yetmemesi veyahut yanmasından korktuğum için yardım almak istedimben Pentium(R) Dual-Core CPU E5400 işlemcime yaptım sen ona her türlü atarsın![]()
usta bu videodaki bios benimki ile aynı değil. benimkinde bunların hiçbirisi yok ondan anlamıyorum yapamıyorum. nasıl yapmam gerek?Hocam şu an biraz yoğunum ama şu video sizin için yararlı olabilir.
denemek lazım da herhangi bir zarar olur mu?Bak ,attığın sayfada üstte ,333 frekansı 370 yap.
FSP/DRAM ratio dediğin yer ,auto da. ona tıklayınca rakamalar çıkacak. hepsini tek tek dene. her bi rakamı deneyince ram frekansın değiştiğini göreceksin. Şu an normal 1066 mhz. değişen rakamlardan, 1066 nın daha aşağılarında olan bi değeri yakala ve onu seç .Atıyorum,800 mhz veya buna yakın bi değer mesela.
SPREAD SPECTRUM VAR,onu disabled yap.
advanced bios featurese tıklayıp, fotosunu yolla demiştim.
Bak ,attığın sayfada üstte ,333 frekansı 370 yap.
FSP/DRAM ratio dediğin yer ,auto da. ona tıklayınca rakamalar çıkacak. hepsini tek tek dene. her bi rakamı deneyince ram frekansın değiştiğini göreceksin. Şu an normal 1066 mhz. değişen rakamlardan, 1066 nın daha aşağılarında olan bi değeri yakala ve onu seç .Atıyorum,800 mhz veya buna yakın bi değer mesela.
SPREAD SPECTRUM VAR,onu disabled yap.
advanced bios featurese tıklayıp, fotosunu yolla demiştim.
yerini biliyorum küçük baya küçük birsey onun yerini değiştiriyoruzOlmaz ,ama pc açmazsa her sefer pili sökeceğine clearcmos soketi ile resetliyebilirsin anakartı. Anakartının tam modelini yazarsan, yerini tarf ederim.
888 var en yakin fsb dramde onu yaptimCELL menüde işin bitmedi. fsb/dram ratio üzerinde çalışıp ram hızını düşüreceksin, ondan sonra yukarda attığın fotodaki cpu featurese tkla açılan sayfa ve foto.
yok ne yazik ki yapilacak baska birsey varmi dediginiz hersey tamameğer bi altı varsa daha iyi olur.
İlginç olması lazımdı. rakamların ve seçenekelrin hepsini kontrol ettinmi. Yoksa yapacak bi şey yok bu değer ile deneyeceğiz.yok ne yazik ki yapilacak baska birsey varmi dediginiz hersey tamam
evet hepsini kontrol ettimİlginç olması lazımdı. rakamların ve seçenekelrin hepsini kontrol ettinmi. Yoksa yapacak bi şey yok bu değer ile deneyeceğiz.
o neredeCPU FEATURES KALDI.