Yardım İşlemcim zorlandığında laptopum şarj almayı anlık olarak durduruyor

Bu konuyu okuyanlar

DE PİEDRA

Öğrenci
Katılım
10 Haziran 2023
Mesajlar
2
Reaksiyon puanı
0
Puanları
1
Yaş
24
Bilgisayarım yaklaşık olarak 5 yıldır günlük olarak kullanıyorum. Film izlerken veya youtube vb uygulamaları kullanırken hiçbir şekilde bir sorun ile karşılaşmıyorum. Düşük sistem gerektiren bir oyun oynuyorum işlemcim %10-20 ve ekran kartının %5-10'u kadarını kullanıyor ve genellikle 2 saatten fazlada bilgisayarımı yormuyorum.

Bilgisayarımı yeni açtığımda ve bazen oyun oynarken şarj aletim takılı olduğu halde ( İşlemci ışığı yanarken ) batarya ile çalışma moduna geçiyor ve ekran parlaklığı kendiliğinden azalıyor bir saniye sonra tekrar şarj oluyor işaretinin geldiğini görüyorum, oyunu kapatana kadar bu böyle devam ediyor.

Bu durumu internette araştırdım benim gibi bu sorunu yaşayan bir çok kullanıcı var fakat hiçbir çözüm yolu bulamadım yardımcı olabilecek olan veya sorun hakkında daha önceden tecrübesi olan varsa lütfen yardım etsin.

Bilgisayarımın Özellikleri: Casper Nirvana Notebook -- İşlemci: İntel Core i7-4712mq @2.30ghz -- Ram: 12GB
Ekran kartı: İntel HD Graphics 4600 (aktif kullandığım) -- Geforce 940m ekran kartı (chipset arızası yaşadım şuan aygıt yöneticisinden pasif halde duruyor),
 
Üst