Soru İşlemcim bozulmuş mudur?

AldrichMorgan

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Yeni aldığım termal macunu sürmek için işlemci soğutucu mu çıkarmıştım. Geri takarken girişindeki beyaz plastiği kırdım ve tutmuyor. Zaten yeni Bi soğutucum geliyor bu konuda sıkıntı yok. Fakat bilgisayarı açtığımda temel hızı 4.20 ghz olan işlemcim 0.20-0.50 arasında çalışıyor. Acaba soğutucumdan mı kaynaklanıyor yoksa geri takarken işlemciye yanlışlıkla zarar vermiş miyimdir?

Sıcaklığı 15 20 saniye gibi kısa bir sürede 80-100 dereceye çıkıyor ardından mavi ekran verip kapanıyor.

İşlemci:İ7 7700k

argateus

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
tahminimce soğutucu olmadığından bu kadar hızlı bu derecelere çıkıyor belli bir hızdan sonra kendini korumaya aldığından kapanıyordur

AldrichMorgan

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
tahminimce soğutucu olmadığından bu kadar hızlı bu derecelere çıkıyor belli bir hızdan sonra kendini korumaya aldığından kapanıyordur
Ben de öyle tahmin ettim fakat ghz neden bu kadar çok düşüyor anlamadım.

Sıradan Kullanıcı

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
8,193
Boşta normal benim işlemcim de boşta 1 ila 1.9ghz arasında geziyor. Mavi ekran vermesi de normal çünkü soğutucu tam baskı yapamıyor. Soğutucular çok baskılı biçimde işlemciyle temas eder normalde. Şu an baskı tam olmadığı için işlemci soğutması tam görevini yapamıyor.

Yeni soğutucu gelene kadar işlemcinizi yük altına almadan kullanabilirsiniz bir sorun olmaz.

Son düzenleme:

AldrichMorgan

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Boşta normal benim işlemcim de boşta 1 ila 1.9ghz arasında geziyor. Mavi ekran vermesi de normal çünkü soğutucu tam baskı yapamıyor. Soğutucular çok baskılı biçimde işlemciyle temas eder normalde. Şu an baskı tam olmadığı için işlemci soğutması tam görevini yapamıyor.

Yeni işlemci gelene kadar işlemcinizi yük altına almadan kullanabilirsiniz bir sorun olmaz.
Ghz'in o kadar düşmesi soğutucu taktıktan sonra düzelebilir mi?

Emnn

Profesör
Emektar
Müdavim
Reaksiyon puanı
1,939
soğutucu gelmeden bilgisayarı kullanmamanızı öneririm tedbiren ne olur ne olmaz yüksek sıcaklıklara çıkar bu sefer daha büyük bir masrafa girersiniz

Sıradan Kullanıcı

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
8,193
Ghz'in o kadar düşmesi soğutucu taktıktan sonra düzelebilir mi?
7. nesil boşta zaten çok düşük ghz düşebiliyor. Eski işlemcim i3-7100 boşta 0.2 0.3ghz de dolaşıyordu. Korkmayın yani. İşlemci bozulsa ya hiç görüntü alamazsınız ya da yükte anında reset atar. Sizin ısındığı için resetliyor korkmayın.

AldrichMorgan

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
7. nesil boşta zaten çok düşük ghz düşebiliyor. Eski işlemcim i3-7100 boşta 0.2 0.3ghz de dolaşıyordu. Korkmayın yani. İşlemci bozulsa ya hiç görüntü alamazsınız ya da yükte anında reset atar. Sizin ısındığı için resetliyor korkmayın.
Teşekkürler içim rahatladı. İşlemcime zarar verdim diye çok korktum.

Eratosthenes

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
854
Teşekkürler içim rahatladı. İşlemcime zarar verdim diye çok korktum.
Benim bilgisayarımda şuan hiçbir sıkıntı olmamasına rağmen temel hızı 3.5 ghz olan işlemcim şuan 0.7 ghz hızında çalışıyor yani hız düşmesi bir sorun olduğu anlamına gelmez
Mesaj otomatik birleştirildi:

Konu eskiymiş yeni fark ettim