Ibrahim1981
Öğrenci
- Reaksiyon puanı
- 10
Evet arkadaşlar.
Yaklaşık 5 6 ay önce topladığım sistemim uzun zamandır çok ısınıyor.
Şöyleki: task manager'ı açsam 80°c lere, Google chrome'u açsam 100°c lere, yükseliyor.
Haliyle League Of Legends gibi bir oyunda bile işlemcim, ekran kartımı besleyemiyor ve sistemimde dar boğaz oluyor. Aklıma gelen bütün yöntemleri denedim.
Denediğim yöntemler sırayla şunlar:
*Format: 2 defa windows 10 kurdum, c yi ve d yi sıfırladım düzelmedi.
*Kasa bakımı: kasamın heryerini temizledim, termal macununu v.s değiştirdim.
*Çeşitli taramalardan geçirdim: Sorunu hardisk'den sanıp, hardiski disk taramasından geçirdim. Çeşitli antivirüs programları denedim, düzelmedi.
*Işlemciyi ne kulanıyorsa devre dışı bıraktım: Cortana, torrent ,steam ,hatta windows superfetch ve msi mysticlights'ı bile devre dışı bıraktım düzelmedi.
*Işlemcimi farklı bir sistemde denedim:
Arkadaşımda bulunan"GIGABYTE B360M H" anakart modelli sisteminde denedim, hiç bir ısınma gözlemleyemedik.
Çeşitli fikir ve önerilerinizi bekliyorum, Yurtdışından geldiğim için türkçem zayıf, imla hataları mutlaka yapmışımdır şimdiden affola.
"Sistem Özelliklerim"
-Masterbox Lite 5, Kasa.
-Msi z270 Gaming Pro Carbon, Anakart.
-Intel i5 7500 "Kaby Lake Mimarisine Sahip", işlemci.
-Msi Geforge GTX 1060 GamingX 6G, ekran kartı.
-Kingston HyperX Fury 8×2 3000 mhz, Ram.
-Coolermaster Masterliquid ML120L, Soğutucu .
-2 TB WD, Hardisk.
Bilgisayar açıldıktan hemen sonra, 10 Dk'lık ''League Of Legends'' ardından bilgisayarımın sıcaklık değerleri.
Yaklaşık 5 6 ay önce topladığım sistemim uzun zamandır çok ısınıyor.
Şöyleki: task manager'ı açsam 80°c lere, Google chrome'u açsam 100°c lere, yükseliyor.
Haliyle League Of Legends gibi bir oyunda bile işlemcim, ekran kartımı besleyemiyor ve sistemimde dar boğaz oluyor. Aklıma gelen bütün yöntemleri denedim.
Denediğim yöntemler sırayla şunlar:
*Format: 2 defa windows 10 kurdum, c yi ve d yi sıfırladım düzelmedi.
*Kasa bakımı: kasamın heryerini temizledim, termal macununu v.s değiştirdim.
*Çeşitli taramalardan geçirdim: Sorunu hardisk'den sanıp, hardiski disk taramasından geçirdim. Çeşitli antivirüs programları denedim, düzelmedi.
*Işlemciyi ne kulanıyorsa devre dışı bıraktım: Cortana, torrent ,steam ,hatta windows superfetch ve msi mysticlights'ı bile devre dışı bıraktım düzelmedi.
*Işlemcimi farklı bir sistemde denedim:
Arkadaşımda bulunan"GIGABYTE B360M H" anakart modelli sisteminde denedim, hiç bir ısınma gözlemleyemedik.
Çeşitli fikir ve önerilerinizi bekliyorum, Yurtdışından geldiğim için türkçem zayıf, imla hataları mutlaka yapmışımdır şimdiden affola.
"Sistem Özelliklerim"
-Masterbox Lite 5, Kasa.
-Msi z270 Gaming Pro Carbon, Anakart.
-Intel i5 7500 "Kaby Lake Mimarisine Sahip", işlemci.
-Msi Geforge GTX 1060 GamingX 6G, ekran kartı.
-Kingston HyperX Fury 8×2 3000 mhz, Ram.
-Coolermaster Masterliquid ML120L, Soğutucu .
-2 TB WD, Hardisk.
Bilgisayar açıldıktan hemen sonra, 10 Dk'lık ''League Of Legends'' ardından bilgisayarımın sıcaklık değerleri.