İşlemcim 90 Dereceye Yapıyor Yanıyor İmdat

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan yagmaci
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

yagmaci

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
arkadaslar işlemcim 90 dereceye cıkıyor bazen dün termal macun aldım sürdüm az düşürdü

üzerindeki fan sorunsuzca calısıyor

sizce sorun nedir?

Reaksiyon puanı
0
biosun standart ayarlarını kullanıyorsan işlemcide donanımsal bir problem var sanırım.
fakat overclock falan yapıyorsan zaten biliyorsundur ki bu ısınmalar normal.
kısa dönemli tavsiyem eğer vista kullanıcısıysan enerji ayarlarından işlemci çalışma yüzdesi değerlerini değiştir. maksimum çalışma değerini %70 yap örneğin böylece normalden daha az ısınacağını tahmin ediyorum. tabii performansın da azalacak.

freewill

Dekan
Reaksiyon puanı
61
soğutucu plağı işlemciye temas etmiyordur eğer 478 pin işlemci kullanıyorsan mandallardan biri kırılmış olabilir o yüzden tabaka kısmı yapışmıyordur overclock yapıyorsan fazla voltaj vermiş olabilir ya da board üstündeki sensörde sorun olabilir ;) ve daha fazlası genelde en sık rastlanan sorunlar bunlar

orcnd

Dekan
Reaksiyon puanı
255
yazın bende 80 dereceyi görmüştüm amd 5000+ ile biraz kasa ile ilgisi var benim kasa eski sistem yeniydi. kasayı modifiye ettim 60 dereceye kadar düştü(3 tane fan taktım biri 12cm ve önde). yinede yetinmedim ocz vandetta2 aldım (üzerinde 12 cm olan bir işlemci soğutucusu kendileri) şimdilerde 30 derecelerde oc'lu olarak.

eğer kasan dandik değilse arkadaşların dediği gibi sensörlerde de sorun olabilir. bunu anlamanın en iyi yolu da denemek bir benchmark programı ile kastırıp dondurmaya çalışabilirsin eğer donarsa harbiden ısınıyor sensörler sağlam demektir.

rower

Asistan
Reaksiyon puanı
1
işlemci fanını cıkartıp bi temizle üstü toz tutup hava akımını engelliyo bide işlemciyle sogutucu demir arasındaki beyaz sıvıyı bi yenile derim benimde işlemci kendi kendine kapatıyodu bılgısayarı 80 leri falan görmüştüm bunları uyguladım geçti ama başka bi problem varsa yardımcı olamıyıcam :s

yagmaci

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
fan ile cpu arasında bi temaslıkta yok sımsıkı taş gibi ama ısınıyo yinede