Işlemcim 85 derecede yardim lütfen!!

texen1991

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Merhaba arkadaşlar, Öncelikle ben bilgisayarımı temizlemeye kalkıştım tüm tozları temizleyip fanları söküp kontak sprey sıkıp temizledim. fakat işlemcimin fanını söktüğümde onada kontak sprey sıktım ve sonradan öğrendiğim kadarıyla işlemci soğutucusuna kontak sprey yağlanmadan dolayı zarar veriyormuş ve soğutmasını engelliyormuş. bunu öğrenince bende işlemci fanını söküp soğutucuyu iyice kolanyayı peçeteye döküp temizledim ve oradaki kurumuş macunu da temizledim ayrıca işlemcinin üzerindeki koruyucu tırnak kapağın üzerinde bulunan az macunu da temizledim yağdan arındırayım diye. sonrasında bios tan cpu ısısına baktığımda shutdown termeration 85 derece 135 fahrenayt cpu ise 60 larda başlayıp 30-40 saniye sonra 85 dereceye çıkıyor. 60 derecede iken fan rpm 900 civarında iken 85 dereceye çıktığında 2100 civarında dönme hizina ulaşıyor.

ilk başta fanı doğru takamadığımda olabileceğini düşündüm tırnaklar geçmemiş sandım tekrar söküp bu sefer iyice oturttup fanı elimle kontrol ettiğimde kaya gibi oturduğunu farkettim daha sonra tekrar baktıgımda fakat sorun geçmemişti.

Sonrada aklıma termal macun geldi macunsuz taktığımdan olabileceğini düşündüm size bunu danışmak istedim sorun macun yüzünden mi ?

Bilgisiyar'da cpu ölçer ile işlem yaparak hareket eder oldum mesela bilgisayar hiçbirşey yapmadığımda 2-3 saat masaüstünde bekleme durumda kapanmıyor 3 saat sonra kapanıyor bu da cpunun ısındığını gösteriyor sanırım. Teşekkürler.

Seyhoo

Dekan
Cezalı
Reaksiyon puanı
741
Termal macun sürmediğin için. Sür termal macun rahat bir şekilde ısı alışverişini sağlar. Diğer türlü çok zor

- - - Mesaj Güncellendi - - -

http://www.vatanbilgisayar.com/zm-stg2-super-thermal-macun.html

Bu termal macunu öneririm CPU sıcaklığıma burdan bakabilirsiniz

AJCwEWe.png

clients

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
36
fan ayaklarını kontrol et sallanıyor olabilir. fan ayakları tam oturmadıgından ısınıyor.
kasa açıkken cpu derecesine bak. elinle fana bastır ısı düşüşü olacakmı oluyorsa fan bacaklarınyla oyna. iyice oturt. termal macunuda ihmal etme son aşamada

D

Deleted member 312196

SDN Okuru
Yanlis anlama ama, o macunu oraya süs icin sürmüs olamazlar degil mi? Termal macunu sürmeden isiyi düsüremezsin.

falcon291

Profesör
Reaksiyon puanı
45
Termal macunu yenile... Fan ile ilgili bir sorun olduğunu düşünmüyorum.

texen1991

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Macun sürdüm sorunum çözüldü ilginiz için teşekkür ederim.

S

SDN Okuru

SDN Okuru
işlemci fanına termal macun sür.. zalmanınkini aldım bende.. daha 1 ay oldu süreli..

ekran kartına sür..

köprüler vardır anakartlarda.. onlara da sürebilirsin.. rahatlar makinan.. eğer anlıyorsan anakarttan fan dönüş hızlarını da artık.. ben 10 15 arası düştüğüne şahidim..

tarzzamani

Asistan
Reaksiyon puanı
35
Kasanın havalandırma deliklerini kontrol et, işlemci üzerindeki tozları tamamen sil, daha sonra termal macun u sür ve işlemci ayaklarının tam olarak oturduğuna emin ol.

SincapÇocuk

Asistan
Reaksiyon puanı
1
Merhaba arkadaşlar, Öncelikle ben bilgisayarımı temizlemeye kalkıştım tüm tozları temizleyip fanları söküp kontak sprey sıkıp temizledim. fakat işlemcimin fanını söktüğümde onada kontak sprey sıktım ve sonradan öğrendiğim kadarıyla işlemci soğutucusuna kontak sprey yağlanmadan dolayı zarar veriyormuş ve soğutmasını engelliyormuş. bunu öğrenince bende işlemci fanını söküp soğutucuyu iyice kolanyayı peçeteye döküp temizledim ve oradaki kurumuş macunu da temizledim ayrıca işlemcinin üzerindeki koruyucu tırnak kapağın üzerinde bulunan az macunu da temizledim yağdan arındırayım diye. sonrasında bios tan cpu ısısına baktığımda shutdown termeration 85 derece 135 fahrenayt cpu ise 60 larda başlayıp 30-40 saniye sonra 85 dereceye çıkıyor. 60 derecede iken fan rpm 900 civarında iken 85 dereceye çıktığında 2100 civarında dönme hizina ulaşıyor.

ilk başta fanı doğru takamadığımda olabileceğini düşündüm tırnaklar geçmemiş sandım tekrar söküp bu sefer iyice oturttup fanı elimle kontrol ettiğimde kaya gibi oturduğunu farkettim daha sonra tekrar baktıgımda fakat sorun geçmemişti.

Sonrada aklıma termal macun geldi macunsuz taktığımdan olabileceğini düşündüm size bunu danışmak istedim sorun macun yüzünden mi ?

Bilgisiyar'da cpu ölçer ile işlem yaparak hareket eder oldum mesela bilgisayar hiçbirşey yapmadığımda 2-3 saat masaüstünde bekleme durumda kapanmıyor 3 saat sonra kapanıyor bu da cpunun ısındığını gösteriyor sanırım. Teşekkürler.
aynn bende termal macun öneririm