İşlemci Yetemiyor mu ?

cetepolissss

Asistan
Reaksiyon puanı
0
arkadaşlar Bnim Esdki Sistemim ddr2 Anakart 1 gb Ram 1 Gb nvidia Ge force 9500 gt ekran kartı power 350 watt işlemci pentium d Şimdi Kara Verdim Ve Gittim Yni Anakart Msı G41m P33 combo Aldım + 4 Gb Ram Aldım
ama Bu sefer pc facebokktan opyun oynarken pc zorlayınca tak donup resetleme ypıyor neden acaba bilgisayarcıya götürdüm işlemcin çok eski 4 gb rami yetişemiyor dedi ne ypmalıyım

1ruby1

Profesör
Reaksiyon puanı
38
işlemcin ısınıyor olabilir, termal macunu kontrol et..

KaJMeR13

Profesör
Reaksiyon puanı
9
evet. o işlemci eski ve yeni anakart artı yeni rame yetişemez. ama bu reset atacağı anlamına gelmez :)
yani yetişemez yani bu işlemci yeni bir anakart ve rami ve senin oyunlarının ihtiyaçlarını karşılayamaz.
ama reset atmasının(en fazla don-kasma olur) başka bir açıklaması vardır. yani aşka bir sorun vardır.
mesela ısı.
sıcaklıkları grafikler halinde kaydeden programlar var.
onlar dan birini kur.
reset atarsa kendiliğin, yada donarsa grafiksel olarak(ya da başka türlü) kaydedilen sıcaklık değerlerini kontrol et. bakalım hangisi anormal :)

cetepolissss

Asistan
Reaksiyon puanı
0
İşlemcini Tam Altını Elliyom Anakartın Yani Alev Alev cpu Cıkyıo Baya 2 Fan Calısıyor 1 Tane Dahamı Ekliyim

KaJMeR13

Profesör
Reaksiyon puanı
9
hocam elindeki intel işlemci 95 waat elektrik harcıyor.
benim amd athlon ii x2 işilemci pentium d den daha iyi. 45 nanometre(pentium d 65 nm).
max sıcaklık 60.(oyun oynarken.)
senin işlemci ise boşta 60 drece. oyun oynarken 90 a kadar yolu var.
ama şu da var: benim işlemci 65 watt ve 70 derece oldu mu yanar. ben max 60 ı gördüm şu ana kadar O/C yapmama rağmen. senin işlemci ise 100 dereceden önce yanmaz.
kasaya fan takman işlemciye etki eder mi bilme.m ama iyi bir termal macun iyi gelir.

bende sadece bir tane arkada egzoz fan var. kasadaki tüm yan kapaklar kapalı.(kapak delikleri dahil.-yan kapaktaki küçük delikler)

bu arada sana bir öneride bulunayım. kaasnın arkasına iyi bir egzos fan tak ve kapaklardan delikli olanı kasanın arka tarafına tak. yani kapakların yerini değiştir. etkisini göreceksin. :)

cetepolissss

Asistan
Reaksiyon puanı
0
Gungor Tavsiyene uyucam evet anakartı işlemciyi götürdüm alırken Anakartı Böyle Güçlü Dışarıdan Vuran Pervane İşlermi Faydası Ne Kadar olur