İşlemci Ve Kasa Sıcaklığından Yakınanlar . Benim Yöntemime Bir Bakın

NikeSteeL

Dekan
Reaksiyon puanı
131
İşlemcim Sürekli Yazın bu aylar 60 C lere fırlıyordu .

Ama Aşağıdaki Resimler le uyguladığım Yöntem le Bu sorunu ortadan kaldırdım ve Bilgisayarım artık Çok Stabil Çalışıyor . İsterseniz Sizde Alın

Sistem Özelliklerim:
İşlemci :AMD Athlon(tm) 64 X2 Dual Core Processor 4000+, MMX, 3DNow (2 CPUs), ~2.1GHz
Anakart:ASUS M2N-MX
PSU :400 Watt
E.Kartı :ATI Radeon X1550 Series
RAM :2 Adet 1 Gb Kingston 667 RAM
HDD : 2 adet Samsung 160 Gblik Harddisk

İlk Önce Satın aldığım Malzemeler:

THERMALTAKEA2491 140MM TURBO KASA FANI1
12,75 TL COOLER MASTER120MM KASA FANI1
14,17 TL

Aşağıdaki Resimde 120 MM Thermaltake Fanı HDD ve Disket Yuvasının üzerine Gelecek şekilde "Quiksilver" Marka(50kuruş) Ayakkabı Yapıştırıcı ile Yapıştırdım Dışardan içeriye Hava Üfleyecek Şekilde.
Yan Kapaktaki Küçük Fanı ve yuvasını Söküp Kasanın Arkasına İçerden Dışarıya Hava üfleyecek Şekilde Sıcak havayı Tahliye Etmesi için Monte Ettim
7938kasaici.JPG

Aşağıdaki Resimde ise 140 MM COOLER MASTER Fanı Dışarda içeriye hava Üfleyecek şekilde . Yan Kapağa . Eski küçük Fanın yerine Monte ettim.!
5039yankapak.JPG

Aşağıdaki Resimde ise Kasamın Önünde Fan yeri Olmadığı için İçeriye Yerleştirdiğim 120mm Lik Fanın Dışardan Temiz hava Alması için Disket Yuvasının Kapağını Çıkardım .! Fan La aynı Hızaya Denk Geldi .!
7221kasadisi.JPG

Ve Büyük FinaL!!! Ortam ve İşlemci Sıcaklıkları.!! Ayrıca HDD lerin ve Çekirdeklerin Sıcaklıkları ise Aşağıdaki Resimlerde . Eş zamanlı Çekilmiştir 2
resim

709Saat.JPG

8549sicaklik1.JPG
:thumbup:

:Gerçekten Ortam Aşırı Sıcak Durduğum yerde Terliyorum :(

freewill

Dekan
Reaksiyon puanı
61
amdnin 4000 serisinden nefret ediyorum 4600 vardı yazın kullanamıyordum 30 dk sonra kapanıodu cihaz 70 dereceden aşağı dşmüyordu bende sattım artık :D

spybot

Guru
Emektar
Müdavim
Reaksiyon puanı
630
Şuan laptopumun sıcaklığı 57 derece oldu..:D

NikeSteeL

Dekan
Reaksiyon puanı
131
amdnin 4000 serisinden nefret ediyorum 4600 vardı yazın kullanamıyordum 30 dk sonra kapanıodu cihaz 70 dereceden aşağı dşmüyordu bende sattım artık :D

26 Ytlik bir Masraf ile yukardaki gibi Şıkır şıkır kullanırdın :) Konuyu düzeltemediğinden Ekleyemiyorum

Everest Kararlılık testi ile bu Şartlarda 50 Dakikalik bir Testte. Tam yük ve Stres Altında 55 C ye geçmedi işlemci.!

bu şekilde Donanımınız Verimliliklerini artırabilir . ömürlerini uzatabilirsiniz . !!

Peter

Dekan
Emektar
Reaksiyon puanı
88
Hayırlı olsun :dirol:

YoungClever

Profesör
Reaksiyon puanı
2
26 Ytlik bir Masraf ile yukardaki gibi Şıkır şıkır kullanırdın :) Konuyu düzeltemediğinden Ekleyemiyorum

Everest Kararlılık testi ile bu Şartlarda 50 Dakikalik bir Testte. Tam yük ve Stres Altında 55 C ye geçmedi işlemci.!

bu şekilde Donanımınız Verimliliklerini artırabilir . ömürlerini uzatabilirsiniz . !!

sen bence o iki fanı almadan önce kasa içindeki kabloları toplasaydın.. çünkü hava akımını çok etkiliyor ve senin kasa biraz dağınık..ama sonuçta işe yaradıysa problem yok..

ayrıca, senin yöntem benim kasada işe yaramaz çünkü, hdd nin oraya fan koymak için yerin kalmış.. benim gtx260 o kadar büyük ki hdd yi zor taktım =) kasayı resmen 2 ye bölüyo: gtx260 altındakiler ve üstündekiler diye =)

NikeSteeL

Dekan
Reaksiyon puanı
131
Ses durumu ne alemde :D

1700-1800 RPM civarlarında bu Fanların hızları Fan lar büyük olduğu için . Sana Açık açık Söylim Sadece işlemci fanının Sesini duyuyorum . Yeni taktığım fanlar Çıt Çıkarmıyor.!

sen bence o iki fanı almadan önce kasa içindeki kabloları toplasaydın.. çünkü hava akımını çok etkiliyor ve senin kasa biraz dağınık..ama sonuçta işe yaradıysa problem yok..

ayrıca, senin yöntem benim kasada işe yaramaz çünkü, hdd nin oraya fan koymak için yerin kalmış.. benim gtx260 o kadar büyük ki hdd yi zor taktım =) kasayı resmen 2 ye bölüyo: gtx260 altındakiler ve üstündekiler diye =)

Yok be YoungClever . Daha nasil Toplim .! 2 HDD 4 Fan 1 DWD-R var Ve de HDD lerim Sata daha ne kadar toplanabilir :) İşlemci ve Anakartın önü açık !!

PlainLogic

Profesör
Reaksiyon puanı
12
bu konuyu okuduktan sonra kasanın ön tarafına bir tane tahliye fanı(içerden dışarıya hava üfleyecek) yerleştirmeye karar verdim :D

NikeSteeL

Dekan
Reaksiyon puanı
131
bu konuyu okuduktan sonra kasanın ön tarafına bir tane tahliye fanı(içerden dışarıya hava üfleyecek) yerleştirmeye karar verdim :D

Amacımda Buydu . Zaten Forumdaki bu Sorunla Boğuşan Arkadaşlara Bir Fikir Vermekti . Benim Yaptığım Yapmak zorunda değilsiniz En azından Bir Fikriniz Olur . Ama ben Çok değişik Şekillerde Fanların yerlerini değişterek de Denedim . En uygun Model bu Oldu .!

YoungClever

Profesör
Reaksiyon puanı
2

ön-alt taraftaki fanın içeriye üflemesini, üst-arkadaki ve psu daki fanın ise dışarıya üflemesi daha mantıklı... çünkü ısınan hava genleşir, yoğunluğu azalır ve yükselir.. yani alt kısımdaki hava nispeten daha soğuktur.. böylece ön-alt kısımdan alınan nispeten soğuk hava, kasa içinde ısınarak arka-üst kısımdan atılır..ayrıca gerek duyulursa, işlemcinin veya ekran kartına denk gelicek şekilde, kasanın yan kapaklarına ekzos fan (havayı dışarı tahliye eden) takılabilir.. en mantıklı fan koma sistemi de bunların birleşimidir zaten..

fan olayını dabilimsel olarak da açıkladım ya :lol: