İşlemci Soğutucusunun iyi veya kötü olduğunu nasıl anlıyorsunuz?

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan drocco
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

drocco

Profesör
Reaksiyon puanı
991
Herhangi bir değer yok? Ne bileyim hani saniye başına fan dönme hızı gibi bir değer falanda yok. Fan boyutları da aynı?

Mesela bu soğutucu neden kötü?
Cooler Master Hyper 212 LED kule tipi.

Bununla neden i5 9600k yı overclock yapamıyorum?

ömerim55

Profesör
Cezalı
Reaksiyon puanı
1,323
Sıcaklık değerlerinden ve stress testinden. Denemeden pek anlaşılmaz. Kaliteli markalar almak lazım. İnternette kullanıcı yorumlarına da bakmayı unutma.

met 35

Mak. Müh.
Reaksiyon puanı
9,078
O soğutucu ,performansı ileri bi soğutucu değil de ondan . Bizim millet ,normal olarak, pek fazla anlamıyor bu işlerden ,Tabiri caizse, 3-5 kişi bi malı bilmeden anlamadan övünce ,yüzlerce kişi de onun peşinden gidiyor.

Elindeki soğutucunun aynısı olan EVO modelini ,yüzlerce kişi övünce ,hata ile aldım. Aldığım gibi de sattım. 20 senedir overclock işinde olduğumdan ,naçizane, bu tip soğutuculardan elimden çok fazla geçti.

Kule tip soğutucu alırken ,ilk şart ağırlığına bakın. Isı transferi ,soğutma,mesleğimden ötürü de,bilgi ve ilgi alanım .

drocco

Profesör
Reaksiyon puanı
991
O soğutucu ,performansı ileri bi soğutucu değil de ondan . Bizim millet ,normal olarak, pek fazla anlamıyor bu işlerden ,Tabiri caizse, 3-5 kişi bi malı bilmeden anlamadan övünce ,yüzlerce kişi de onun peşinden gidiyor.

Elindeki soğutucunun aynısı olan EVO modelini ,yüzlerce kişi övünce ,hata ile aldım. Aldığım gibi de sattım. 20 senedir overclock işinde olduğumdan ,naçizane, bu tip soğutuculardan elimden çok fazla geçti.

Kule tip soğutucu alırken ,ilk şart ağırlığına bakın. Isı transferi ,soğutma,mesleğimden ötürü de,bilgi ve ilgi alanım .

Peki sıvı soğutma mı yoksa hava soğutma mı sence. O değilde bu işlemciye overclock yapacak olursam zaten direk sana mesaj atacam önce bi soğutucu alcam senin tavsiye ettiğini sonra da beraber bir overclock yapalım bütün core ları ve threatları 5.0 Ghz de çalıştıralım seninle.
Mesaj otomatik birleştirildi:

Peki sıvı soğutma mı yoksa hava soğutma mı sence. O değilde bu işlemciye overclock yapacak olursam zaten direk sana mesaj atacam önce bi soğutucu alcam senin tavsiye ettiğini sonra da beraber bir overclock yapalım bütün core ları ve threatları 5.0 Ghz de çalıştıralım seninle.

ömerim55

Profesör
Cezalı
Reaksiyon puanı
1,323

Ürün ne kadar ağırsa içinde o kadar demir kullanılmış oluyor.

met 35

Mak. Müh.
Reaksiyon puanı
9,078
Sıvı soğutmalar ,240 mm radyatör olmazsa pek işe yaramıyor. 2 tane farklı marka,120 mm radyatörlü kullandım ve hava soğutmalardan pek farkını göremedim.

Hava soğutma alırkende ,dediğim şartları sağlaması lazım.Yoksa 300-400 tl ye markalı da olsa, bi hava soğutma alıp gerekli soğutmayı sağlamadıktan sonra ,100-200 daha verip ,240 mm bi sıvı soğutma almak çok daha performanslı.

Ömerim55,

Ağırlığın etkisi şu oluyor ,esasen.Malzeme kullanımı artmış oluyor tabiki. Isı transferinde ,en önemli etken,yüzey alanı olduğu içinde ,alan arttığı için,ısı alışverişi/soğutma performansı artıyor.:)