İşlemci Sıcaklığım Normal mi?

BF3 GAMER

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
İşlemci sıcaklığım bilgisayarda hiçbişey yapmazken 60-70 derece arasında değişiyo oyun oynarken 85-98 sizce normal mi?

lqnd

Profesör
Reaksiyon puanı
4
İşlemci sıcaklığım bilgisayarda hiçbişey yapmazken 60-70 derece arasında değişiyo oyun oynarken 85-98 sizce normal mi?

çok kötü acilen iyi bir soğutucu ve yüksek termal iletkenlikli termal macun almalısın

neskalii

Profesör
Reaksiyon puanı
23

Hiç normal değil çok yüksek değerlerde senin işlemci ve diğer parçaların ömrünü aşırı kısaltır o sıcaklıklar fanlarını temzilemeyi termal macunu değiştirmeyi bunları yaptıktan sonra sıcaklıklar hala aynıysa cpu soğutucu almanı öneririm misal bende sunbeam core comtac freezer var 12 cm lik modeli en yüksek sıcaklığı yazın en hararetli zamanlarında ne kadar zorlarsan zorla 47 yi bi derece geçmiyo boştayken 24-27 derecelerde zaten kışın hiç demiyorum bile 14-16 derecelerde ...

Gurberkable

Asistan
Reaksiyon puanı
3
Bende de 62 derece şuan. Bir oyuna girdim 10 dakika geçmedi 83 dereceye çıktı. Laptop kullanıyorum 3 ay oldu alalı ben ne yapacağım peki? Söküp macun süremem!..

İşlemci i7 3630QM

hızıracil

Doçent
Reaksiyon puanı
4
acil o sıcaklığı indirmeye bak yoksa bilgisayarının biraz masraf çıkartabilir sana

KaJMeR13

Profesör
Reaksiyon puanı
9
normal bir işlemci için 90 derece normal değil ama senin işlemciyi bilemeyiz işlemci ne?
mesela bende athlon ii x2 var. max 70 derece oluyor.
60 geçtigini görmedim.3-4 saat ful yüklendim 61 oldu.boşta 30-40 arası
O\C yapsam bile 60 a ulaşmıyor
eğer işlemcin yeni nesil bir şeyse normal değil. ama eski ise normal.

mekolac44

Doçent
Reaksiyon puanı
5
eğer notebook kullanıyorsanız zaten bazı işlemciler lehimli oluyor macun sürmeniz gerekmez içini açın temizleyin (özellikler fan kısmı) bununla birlikte soğutucu kullanırsanız çok iyi olur destkop makina varsa macun sürün soğutucu takın veya kasaya extra fan ilave edin ben ön paneli matkapla deldim bir fan ekledim bir işlemci soğutucusu aldım ve macunumu sık sık değiştiriyorum bu arada en uzun mesajımı yazdım inşallah yararlı olmuştur

- - - Mesaj Güncellendi - - -

bu arada o/c yaptım i5 661 3.33@4.3 ​ghz ona rağmen şuan stabil

S

SDN Okuru

SDN Okuru
Bende 80-90 derece sicakliklar tehlikeli diye biliyordum ama internette islemcini "Intel <model numaran> specs" diye aratirsan, Intelin kendi sayfasinda islemcinin teknik ozellikleri ve max. calisma sicakligi var. Mesela i7 3630QM icin 105 derece diyor.
Benim AMD Phenom II masaustu islemcisi o sicaklikta hasat olur ama laptop islemcileri dah dayanikli demek ki.