İşlemci Problemi (galiba!) YARDIM

YellowRed

Rektör
Reaksiyon puanı
27
slm. ben bir sinema bölümü öğrencisiyim. son sınıfta okuyorum. yaklaşık 5 yıl önce okula yeni başladığımda bir pc aldım. sistem:

P4 3,00 Ghz işlemci
SIS AGP 8x anakart
ATI Radeon 9600 SE 128 mb vga
Kingston 512x2 1 GB DDR 400 ram
Seagate 80x2 160 GB IDE hdd

bu sisteme geçtiğimiz yaz, Sapphire ATI Radeon HD 3650 512 MB GDDR3 AGP ekran kartı aldım.

fakat sistemde yavaşlama oldu. eskiden oynayamadığım oyunları oynuyorum ama windowsta gelen bir performans kaybı var.

üstelik dikkatimi çeken bir konu var. okulum gereği kurgu yazılımları kullanıyorum. eskiden Adobe Premiere, Edius veya Photosop gibi yazılımlar açılırken ekrana gelen splash penceresinde "Multi Processor Detected" yazardı. artık "Single Processor Detected" yazıyor ve programın açılması eskiye nazaran çok daha uzun sürüyor.

ayrıca tv izlerken (avermedia dvb-s pro ile) veya video izlerken internet açtığımda sayfalarda gezinirken tv de veya video da takılmalar oluyor. görev yöneticisinden Avertv.exe ye gelip sağ tuşla tıklayıp "öncelik ata" dan "yüksek" yapınca sorun çözülüyor. aynı işlem video izlerken de geçerli. yani orda da sorunu çözüyor.

sizce bu ne demek? işlmecide mi bir problem var? lüften yardımcı olun.

captaingreen

Profesör
Reaksiyon puanı
20
Bu sorun işemciyle bir alakası yok,ekran kartındaki ayarları bi kontrol et mutlaka seçenek vardır.

YellowRed

Rektör
Reaksiyon puanı
27
ayarları defalarca kontrol ettim. hatta bir servise de gösterdim. bişe çıkmadı.

captaingreen

Profesör
Reaksiyon puanı
20
Servis ne bilirki zaten insan gendi kendine öğrenme yeteneğine sahip zaten ben koca balıkesirde thermal macun aradımda onedir dediler bana ya böyle işte onun problemi ekran kartında diyorum ben mutlaqka gözdn kaçırdığın bişey olmalı.

sebu23

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
BIOS ayarları ile alakalı bir problem vardır belki. BIOS dan default ya da fabrika ayarlarına geri

getirmeyi denesen.

YoungClever

Profesör
Reaksiyon puanı
2
işlemci fanını temizlemeyi denediniz mi??

ayrıca psunuzun yetmemesi gibi bir durum da olabilir..

multiprocessor-single processor olayı, hyper threading'i kapattığınızdan dolayı olabilir.. bu durumda bios ayarlarını biraz kurcalayın derim..

ayrıca sistemde zararlı yazılımlar (virüs vb) girmiş ve işlemciyi yoruyor olabilir..