İşlemci overclock

metin_4545

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Pc mi overclock yapmak istiyorum pc özellikleri p4 2,80 ghz işlemci 1,5 gb ram anakart asus p4s800d-x bi ara denedim yapamadım resimli filan yardımcı olabilirmisiniz ben denedim pc açılmadı . overclock failed dedi. 3,00 yada 3,2 yaptıkmı yeter

ExCeLLeNT

Dekan
Reaksiyon puanı
17
Overclock pcnin ghz hızını mı yükseltiyor yükseltiyorsa nasıl yapılıyor ben hiç yapmadım ama.

vacip42

Profesör
Reaksiyon puanı
0
biraz profesyonel değilseniz hiö uğraşmayın derim benbile cesaret edemedim daha :D

Peter

Dekan
Emektar
Reaksiyon puanı
88
Ben koskocaman Pitır daha denememiş bulunmaktayım
Dual core işlemcim var 1,6 Ghz
Bir defa FSB ayarlarıyla oynadım 200 den 202 ye çıkarttım pc hiç olmadığı kadar ısındı sonra geri çektim yani cesaret edemiyorum bu krizde yanarsa işlemci bir daha bulamam :D
Ama bu konuyla Frostban3 abim çok ilgileniyor ona bir yöneltelim

Frostban3

Profesör
Reaksiyon puanı
1
Bulutlarda (F) şeklinde bir ışık gördüm, sanki beni çağırıyorlar :D

Öncelikle P4 işlemcini 2,8'den 3,2'ye çıkarınca, gözle görülür hiç bir performans artışı olmayacağını belirteyim.

Yine de OverClock yapmak istiyorsan, BIOS'a girip FSB hızını bir miktar artırman yeterli olacaktır. O işlemciyle o anakartı hiç kullanmadım, dolayısıyla OverClock menüsü nedir nasıldır bir fikrim yok. Fakat tahminlerime göre, "OverClock Failed" yazısının çıkmasının sebebi, belleklerinin hızının da artması olabilir. Çünkü FSB hızı artınca, beraberinde belleklerin de hızı artıyor. Eğer anakartının bellek çarpanı seçeneği varsa, daha düşük bir çarpana ayarlayarak bu sorunu atlatabilirsin.

Bir ihtimal de işlemcinin voltajının biraz yetersiz kalması olabilir. Voltaj ayarlarından da işlemcinin voltajını 0,05 Volt kadar artırırsan sorunun çözülebilir.

Hayırlı OverClocklar! :happy: