İşlemci Kullanımı

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan cheleby
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

cheleby

Profesör
Reaksiyon puanı
227
Arkadaşlar şuan bilgisayarımda messenger,exa radyo,firefox(3-4 tane sekme ) açık.İşlemci kullanımı 100 oluyor,60 lara iniyor.Bir isteye gireyim hemen 100 e fırlıyor.Sd kullanımı 700 küsür mb.

Bilgisayarımın özellikleri amd 5000,2gb ram.

Birde sistem boşaltma işlemi diyor CPU:92.

Bu sorun yaşatırmı bana.İşlemcinin bukadar yukarılara çıkma nedeni nedir?

utku-k

Doçent
Reaksiyon puanı
13
Bana da olmuştu böyle, sürekli %100 kullanıyordu, format atınca geçti, format atana kadar "explorer.exe"yi kapatıp kullan bilgisayarı.

CTRL+SHIFT+DELETE yap, "İşlemler" sekmesinde "explorer.exe"yi seçip sonlandır. Başlat menüsü masaüstü simgeleri vs. her şey yok olacak. Programları, dosyaları vs. CTRL+R yaparak açarsın.

"explorer.exe"yi tekrar açmak istersen de yine CTRL+R yapıp, "explorer.exe" yazman gerek.

tarkan255

Doçent
Reaksiyon puanı
5
Bana da olmuştu böyle, sürekli %100 kullanıyordu, format atınca geçti, format atana kadar "explorer.exe"yi kapatıp kullan bilgisayarı.

CTRL+SHIFT+DELETE yap, "İşlemler" sekmesinde "explorer.exe"yi seçip sonlandır. Başlat menüsü masaüstü simgeleri vs. her şey yok olacak. Programları, dosyaları vs. CTRL+R yaparak açarsın.

"explorer.exe"yi tekrar açmak istersen de yine CTRL+R yapıp, "explorer.exe" yazman gerek.

arkadaşım o kısayolun adı "Ctrl+R" değil Windows Tuşu + R idi galiba...

bu arada işlemciyi %100 kullanıyosa temayı windows klasiğe ayarla, bilgisayarıma sağ tık özellikler gelişmiş sekmesi altında performans bölümü var. ayarlara tıkla açılan pencereden bütün görselle ilgili olan şeyleri iptal edip tamam de. bende işe yarıyo ama sende yararmı bilemem.

utku-k

Doçent
Reaksiyon puanı
13
arkadaşım o kısayolun adı "Ctrl+R" değil Windows Tuşu + R idi galiba...

bu arada işlemciyi %100 kullanıyosa temayı windows klasiğe ayarla, bilgisayarıma sağ tık özellikler gelişmiş sekmesi altında performans bölümü var. ayarlara tıkla açılan pencereden bütün görselle ilgili olan şeyleri iptal edip tamam de. bende işe yarıyo ama sende yararmı bilemem.

Evet, yanlış hatırlamışım, Windows + R olacak.

Benim bilgisayarım pek iyi değil, zaten aldığım günden beri hep Windows Klasik temasıyla ve en iyi performans ayarlarıyla kullanıyorum.

Her zaman olmuyor bu, uzun süre format atmayınca, bir süre sonra, artık virüs mü giriyor ne oluyor bilmiyorum ama %100 kullanmaya başlıyor.