İşlemci konusunda Yardım

ShiRuKhaN

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Arkadaşlar daha önceki yardımlarınız için teşekkür ederim tekrardan. Son olarak bir kaç soru var kafamda , onları gidermem için yardımcı olursanız memnun olurum :) Oyun kasası topluyorum alacagım donanımların çoğu belli kesinleşti yani. Ancak işlemci konusunda bazı sorularım olcak. Amd mi yoksa intel mi? amd ise neden amd intel ise neden intel ? :) intel alırsam i7 3770k mı yoksa i7 3820 mi almalıyım ? gtx 680 gibi bi ekran kartı düşünüyorum 700 watt psu sistemim için yeterli olur mu ? çok soru sordum aynı oranda cevap bekliyorum

S

SDN Okuru

SDN Okuru
amd kullanıcaksan güçlü soğutuculara ihtiyacın var soğutucu alt yapın güzelse performans olarak amd derim. anakartta aslında önemli bi unsur sistem donanımlarını güncellerken intele uygun bi anakart aldıysan çoğu donanımda uyumsuzluk yaşamazsın. işlemcileri modellerini tam olarak bilmiyorum önbellekle ve ghzlerine bakalılarak sonuca ulaşabilirsin önbelleklemesinin büyük olması daha az swap işlemi yaptırarak işlemciyi daha az yorar bunu çok artısını görürsün.

ShiRuKhaN

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
amd kullanıcaksan güçlü soğutuculara ihtiyacın var soğutucu alt yapın güzelse performans olarak amd derim. anakartta aslında önemli bi unsur sistem donanımlarını güncellerken intele uygun bi anakart aldıysan çoğu donanımda uyumsuzluk yaşamazsın. işlemcileri modellerini tam olarak bilmiyorum önbellekle ve ghzlerine bakalılarak sonuca ulaşabilirsin önbelleklemesinin büyük olması daha az swap işlemi yaptırarak işlemciyi daha az yorar bunu çok artısını görürsün.

Amd lerin önbellekleri daha fazla sanırım intel 3770k da 8 mb önbellek var yeterli midir

karacaerc

Profesör
Reaksiyon puanı
18
700w yeterli olur, piledriver amdler çalışma frekansı olarak çok yüksekler ve intelden de ucuzlar. Amd seçmek için yeterli nedenin var yani :)

Colours

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
sizin yerinizde olsam çok çok daha iyi bir anakart alırdım, işlemci filan hikaye aslında. çok iyi/çok fazla ram+anakart ve iyibir ekran kartı hiçbir sıkıntı çıkarmayacaktır. tabiki kasanın sogutucu aksamı iyi oldugunu düşündügümüzde.

ShiRuKhaN

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
sizin yerinizde olsam çok çok daha iyi bir anakart alırdım, işlemci filan hikaye aslında. çok iyi/çok fazla ram+anakart ve iyibir ekran kartı hiçbir sıkıntı çıkarmayacaktır. tabiki kasanın sogutucu aksamı iyi oldugunu düşündügümüzde.

:) benim sistemim çok eski mümknse iyi bi işlemci olsun dedim hazır alıyoken :) 3570k + h60 almayı planlıyorum. bir de ek olarak bi sorum olacak ben oynayacagım oyunları 1080p ultrada oynayacagım , alacagım monitörde dvi olması mı lazım ? yoksa tek hdmi girişiyle direkt ekran kartından görüntü saglayabiliyomuyum? bu konuda hiç bi bilgm yok yaş dha küçk malum ögrencez yavaş yavaş :)

nsgnc

Profesör
Reaksiyon puanı
10
İsimsizler Misafirler kafalarına göre sallıyorlar. AMD'nin ısınma sorunu YOKTUR. 8 çekirdekli bir amd işlemci al derim.

Oyuniçin istediğne göre parayı intel işlemciye vereceğin yerde ekran kartına yatırman daha akıllıca.

ShiRuKhaN

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
ekran kartı msi gtx 680 olcak o konuda sorun yok :) overclock yaparak uzun süre idare edeblrmiym 3570k yla

DumDumaq

Dekan
Reaksiyon puanı
9
Laotoba amd gitmez Kım dıyorsa yalan söylüyor. Hayatımda görmedım duymadım. Genellikle Intel kullanılır Bütün elalem delide bitek sizmi akıllısınız. Masaüstü alacaksan da intel tavsiye etmem Amd iyidir, ayrıca 3770k mı 3820 mi diye sormanı anlayamadım, Senın dediğine göre 3770k Dan veya 3820m dEN 1 model war.

ShiRuKhaN

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Laotoba amd gitmez Kım dıyorsa yalan söylüyor. Hayatımda görmedım duymadım. Genellikle Intel kullanılır Bütün elalem delide bitek sizmi akıllısınız. Masaüstü alacaksan da intel tavsiye etmem Amd iyidir, ayrıca 3770k mı 3820 mi diye sormanı anlayamadım, Senın dediğine göre 3770k Dan veya 3820m dEN 1 model war.
neyse i7 degil i5 3570 k alacagım sorun kalmadı :) ( ayrıca laptop olayı nerden çktı ? :) )

nsgnc

Profesör
Reaksiyon puanı
10
ekran kartı msi gtx 680 olcak o konuda sorun yok :) overclock yaparak uzun süre idare edeblrmiym 3570k yla

İstediğin işlemci daha az performanslı fakat daha pahalı.
Fx-8350 almanı tavsiye ederim. Karar senin.

Eklediğim resimde herşey ortada. (Yasal değilse kaldırılsın lütfen)
17012013234035.png

nsgnc

Profesör
Reaksiyon puanı
10
Bu tabloyu görmeden gitti çocuk. Daha yavaş işlemciye boşuna o kadar para ödeyecek.

Colours

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
:) benim sistemim çok eski mümknse iyi bi işlemci olsun dedim hazır alıyoken :) 3570k + h60 almayı planlıyorum. bir de ek olarak bi sorum olacak ben oynayacagım oyunları 1080p ultrada oynayacagım , alacagım monitörde dvi olması mı lazım ? yoksa tek hdmi girişiyle direkt ekran kartından görüntü saglayabiliyomuyum? bu konuda hiç bi bilgm yok yaş dha küçk malum ögrencez yavaş yavaş :)

kardeşim çok kasıyorsun bence ;) sıkıntı yok sen kasayı söyledigin gibi topla tüplü monitör bile olsa sana led tv gibi gelir.

ShiRuKhaN

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
:) tamam yarın yada pazar günü alıyorum hayırlısıyla teşekkürler hepinize