Işlemci fanindan gelen ses

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan murat25
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

murat25

Asistan
Reaksiyon puanı
4
Arkadaşlar işlemci fanından bugün araba motoru gibi garip bir ses gelmeye başladı.ne yapabilirim.bu sesten nasıl kurtulabilirim.yardımınızı bekliyorum.

Seyhoo

Dekan
Cezalı
Reaksiyon puanı
741
Arkadaşlar işlemci fanından bugün araba motoru gibi garip bir ses gelmeye başladı.ne yapabilirim.bu sesten nasıl kurtulabilirim.yardımınızı bekliyorum.

Güçlü kompresörle bir hava tut sonra fanın motor kısmına yağlı kontak spreyi sık. Eğer düzelmezse yağlı kontak spreyini fan çalışır vaziyette sık

drag-superman

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
merhaba;
pc laptop sa eğer yöntentemin çok bati sogutucu ile fan arasında zamanla tozdan dolayı bir tabaka oluşur bu tabakadan hava transferi olmaz hem cihazın fazla ısınır ısı hataları vermeye başlar, hemde fandan anormal sesler duymaya başlarsın,
Tamirciye vs gerek yok çok basit pc kapalıyken statik bir yıldız tornavida ile kendin yapabilirsin hemde yeni birşeyler keşvetmiş olursun.

Eğerki masaüstü pc ise bu işlem daha da kolay kasanın kapağını aç dinle hangi fan ses yapıyor, sonrasında pc yi kapat elektrik fişlerini çek ses gelen fan'ı mekanizmadan ayır yukarıda bahsettigim gibi tozunu al, fan'a ise piyasada pas söküçü olarak bilinen(otomotivde çok kullanılır) WD10 yada WD40 spreyle bu fan ı yıkar gibi temizle korkma bozulur diye devreleri eritecek kadar aktif bir çözelti değildir bu, içerdeki oksit kir toz ne varsa temizleyecek ve fan mekanizmasını yağlayacaktır yapman gereken hepsi bu .

Ben yıllardır pc lerimden bir tık dahi duymam temizliklerini genelde bu sekilde yaparım bilgine dostum.

S

SDN Okuru

SDN Okuru
drag-superman iyi anlatmış buna ragmen ses yine varsa kaliteli alman malı fan al.çin fanlarını takma

murat25

Asistan
Reaksiyon puanı
4
Dün fanı değiştirdim.ses kesildi.yağ dökme gibi şeyleri önermediler.bakım yaptıktan sonra da ses yine de çıkıyormuş.ben de yeni fan taktırdım.sessiz çalışıyor. yine de yardımlarınız için teşekkür ederim.