İşlemci değişir mi

İsacan00

Öğrenci
Reaksiyon puanı
13
Muhtemelen AMD yerine intel düşünüyordur, ama amd işlemci pinleri ile intel pinleri uyumlu olmuyor. Yani o laptopta yapacağınız değişiklik yine amd serisi ile olur. Yanlışımyoksa :)

Bakın şöyle bir konu var

AMD'nin Ryzen 5 İşlemcileri Intel Core i5'leri Tokatlıyor!
Peki ben bu ryzen 5 3550h aldım daha sonra ryzen 5 1600X ile değişir mi ya da amd işlemci bütün amd islemcilerle değişir mi
Mesaj otomatik birleştirildi:

Acaba değiştirmek istediğin işlemci ne ki? :D
Amd yerine ileride i7 düşünüyordum

mgajans

Öğrenci
Reaksiyon puanı
6
Peki ben bu ryzen 5 3550h aldım daha sonra ryzen 5 1600X ile değişir mi ya da amd işlemci bütün amd islemcilerle değişir mi

Amd yerine ileride i7 düşünüyordum

Tahmin ettiğim gibi :)

Şimdi intelde nsaıl socket/pin sayısı varsa tahminim amdde de vardır. Almadan önce iki işlemcinin anakartınıza olan uyumuna bakarsanız sorun yaşamazsınız.

HÜDHÜD

Rektör
Reaksiyon puanı
6,550
İkisinde de değişim olmaz :D Mantıklı bi değişim fikri bile değil...

mgajans

Öğrenci
Reaksiyon puanı
6
"AMD, bu işlemciyle beraber soket tiplerini tek tipe geçirerek AM4 yapacağını duyurdu "
Diye bir yazı gördüm, Arkadaşında yazdığı gibi sonuç olumsuz. Nasıl alırsanız öyle devam.

İsacan00

Öğrenci
Reaksiyon puanı
13
Tahmin ettiğim gibi :)

Şimdi intelde nsaıl socket/pin sayısı varsa tahminim amdde de vardır. Almadan önce iki işlemcinin anakartınıza olan uyumuna bakarsanız sorun yaşamazsınız.
İşlemcinin anakart uyumuna nereden öğreneceğim ya da anakartin socket yapisina

mgajans

Öğrenci
Reaksiyon puanı
6
"AMD, bu işlemciyle beraber soket tiplerini tek tipe geçirerek AM4 yapacağını duyurdu "

son mesajıma bakın :(

HÜDHÜD

Rektör
Reaksiyon puanı
6,550
Kısaca, olmaz. amd işlemci yerine intel takılmaz. intel yerine de amd işlemci takılmaz. hatta amd işlemcilerin bile kendi içinde değişimleri mümkün değil dizüstülerde, hiiiiiiiiiççç bulaşma o işlere, zarar ziyan düşünceler bunlar.

İsacan00

Öğrenci
Reaksiyon puanı
13

Bilgi için teşekkür ederim laptop olarak monster abra a5 v15.2 almaya karar verdim onda i7 9750h ve GTX1650 var sorun çıkartmaz heralde