İşlemci Daralması

OsmanUCR

Öğrenci
Reaksiyon puanı
4
Selamun Aleyküm işlemcimin marka ve modeli imza kısmında yazıyor. Bir kaç gün önce işlemcimin belli bir sıcaklıkta (65) )sabit kaldığının ve daraldığının farkına vardım.

Mesela geçen gün sadece valorant oynarken yine 65 derecede sabit olduğunu gördüm işlemciyi ne kadar yorarsam yorayım hala 65 derece de olduğunu gördüm.

ama dün yine sadece valorant oynarken işlemci sıcaklığını 87 - 90 derece civarında gördüm ve oyunumda ciddi bir fps artışı olduğunu fark ettim.

ama yine bitmedi bugün hem valorant arka planda açıkken hemde zula açıkken yine 65 de sabit kaldığını gördüm ne oluyor yani bu windows canı isteyince işlemci gücünümü sabitliyor ne yapıyor ?

işlemcii.JPG

pckastı

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Selamun Aleyküm işlemcimin marka ve modeli imza kısmında yazıyor. Bir kaç gün önce işlemcimin belli bir sıcaklıkta (65) )sabit kaldığının ve daraldığının farkına vardım.

Mesela geçen gün sadece valorant oynarken yine 65 derecede sabit olduğunu gördüm işlemciyi ne kadar yorarsam yorayım hala 65 derece de olduğunu gördüm.

ama dün yine sadece valorant oynarken işlemci sıcaklığını 87 - 90 derece civarında gördüm ve oyunumda ciddi bir fps artışı olduğunu fark ettim.

ama yine bitmedi bugün hem valorant arka planda açıkken hemde zula açıkken yine 65 de sabit kaldığını gördüm ne oluyor yani bu windows canı isteyince işlemci gücünümü sabitliyor ne yapıyor ?

işlemcii.JPG
güncellemeleri fln denetleyin veyatta virüs programı denetleme yapın

HÜDHÜD

Rektör
Reaksiyon puanı
6,551

işlemcii.JPG
Bios ayarlarında fan hızı ayarı gibi bir ayar, performans seçeneği olabilir veya işlemcinizin modeline markasına göre mutlak bir performans ince ayar programı vardır diye düşünüyorum... amd nin bunun için özel bir programı var mı diye aratınız.

Merchrior

Asistan
Reaksiyon puanı
160
Her şeyden önce sadece Valorantta bu oluyorsa oyunda da sorun olabilir. Bilgisayarı bi stres testine sokup ölçümleri buraya atar mısınız?

CapScroLL

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
2,683
Stres testini hangi yazılım ile yapıyorsunuz?

CapScroLL

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
2,683
Ekran kartı modeli nedir?

CapScroLL

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
2,683
Eski olması problem değil, bir işlemci için 90 derece çok fazla... Kasayı açıp fanın soğutucu bloğuna dokunarak ısıyı kontrol edebilir misiniz? Sensörler ile ilgili problem olup olmadığını kontrol edelim.