Soru İşlemci çok ısınıyor

NonStoppiting

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
İyi günler, Hp bilgisayarım aktif kullanırken 80 86 derece arasında dolanıyor saniyelik olarak da 96 97'yi gördüğü olabiliyor. Kullanırken fan sesinin artması dışında bir işlevsel bozukluk olmuyor. Bakımını 6 7 ay önce yaptırdım ondan sonra da çok kullanmamıştım ama son 20 gündür aktif kullanıyorum. Bu değerlerin bilgisayara zararı olur mu? Soğutucuların çok bir faydası olmadığı söyleniyor tavsiye eder misiniz? Çözüm olarak ne önerirsiniz?
Gpu sıcaklık değerleri normal gidiyor.
Bu değerler oyun oynarken de olmuyor ekran kaydı yaparken.
HP Notebook - 15-bs107nt
Intel® Core™ i5-8250U
8 GB DDR4
AMD Radeon™ 520 Grafik Kartı

Emnn

Profesör
Emektar
Müdavim
Reaksiyon puanı
1,939
İşlemci aslında bir düşük güç işlemcisidir. Bu kadar ısınması pek hayra alamet değildir. Kalitesi bir termal macun değişikliği ve fan bakımları sistemin sıcaklık değerlerini düşürebilir.

NonStoppiting

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
İşlemci aslında bir düşük güç işlemcisidir. Bu kadar ısınması pek hayra alamet değildir. Kalitesi bir termal macun değişikliği ve fan bakımları sistemin sıcaklık değerlerini düşürebilir.
Boştayken 50 60 arasında ama yükteyken bazen cpu ve gpu 86 90 arasında özellikle 88de çok durabiliyor. Yükü kapattığımda hemen 70lere iniyor. Kötü mü sizce bu tekrar bir bakım yapmak gerekir mi?

Emnn

Profesör
Emektar
Müdavim
Reaksiyon puanı
1,939
Kaliteli bir bakım sisteminize iyi gelip sıcaklıkları düşürecektir.

redworld123

Öğrenci
Reaksiyon puanı
13
işlemci biraz eski ama u işlemci bu kadar ısınması normal degıl eski olması etkili olabilir pc'nin. bende de hp nın laptop var gamıng kasa h işlemcili cok ısınıyor diye hp ile iletişime geçtigimde bana her seferınde ona göre dizayn edildi gayet normal dedıler ve evet cok sukur kac yıl oldu hala sağlam yanı aynı durum olabilir eger termal macunu degıstırdıysen ve fanlar sağlıklı bir şekilde çalışıyor ise