Yardım İşlemci boşta 50-65 derece arası

Maich

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
merhaba işlemcim sadece chromeda gezerken sıcaklıgı 55 60 derecelerde dolanıyor ama 65 i hiç bir zaman geçmiyor,yakın zamanda yeni soğutucu alıcağım fakat alana kadar işlemciye bir zarar vermek istemiyorum 2 3 gün beni götürse yeticek sizce bir sıkıntı olurmu sadece chromeda dolaşıcağım,teşekkürler.
Sistem bilgileri:
Nvidia GTX 1050 ti ekran kartı
msi bazooka anakart
amd ryzen 5 1600 işlemci
xigmatek scylla 120 soğutucu(son 3 günü)
8 GB corsair ddr 4 ram

Jubei

Profesör
Reaksiyon puanı
479
Merhaba.
İçiniz rahat olsun, bilgisayar donanımları arasında en zor zarar verebileceğiniz ( ki bunun için çoğunlukla fiziki müdahale gerekir. ) parça işlemcidir, işlemci kendini korumak için 99 dereceye geldiğinde zaten ya bilgisayarı kapatır ya da yeniden bilgisayarı başlatıp BIOS menüsüne yönlendirir.
Üç gün değil isterseniz 1 ay kullanın, sorun olmayacaktır.

Maich

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Merhaba.
İçiniz rahat olsun, bilgisayar donanımları arasında en zor zarar verebileceğiniz ( ki bunun için çoğunlukla fiziki müdahale gerekir. ) parça işlemcidir, işlemci kendini korumak için 99 dereceye geldiğinde zaten ya bilgisayarı kapatır ya da yeniden bilgisayarı başlatıp BIOS menüsüne yönlendirir.
Üç gün değil isterseniz 1 ay kullanın, sorun olmayacaktır.
Anladım teşekkürler,peki ömrünü falan azaltma durumları olabilirmi,uzun süre bu sıcaklıklarda çalıştıgında ömrü kısalmazmı sizce?

Jubei

Profesör
Reaksiyon puanı
479
Anladım teşekkürler,peki ömrünü falan azaltma durumları olabilirmi,uzun süre bu sıcaklıklarda çalıştıgında ömrü kısalmazmı sizce?
İşlemciler üretilirken çok zorlu testlerden geçerler, günlük kullanımda işlemcinin ömrünü kısaltamazsınız, dediğim gibi içiniz rahat olsun, bilgisayarınızın keyfini çıkarın.

Maich

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
İşlemciler üretilirken çok zorlu testlerden geçerler, günlük kullanımda işlemcinin ömrünü kısaltamazsınız, dediğim gibi içiniz rahat olsun, bilgisayarınızın keyfini çıkarın.
Anladım teşekkürler içimi rahatlattınız :)

hakancalis

Profesör
Reaksiyon puanı
953
Uzun vadede zararı olabilir ama 2-3 gün ise pek problem olmaz ancak bu 2-3 gün içersinde oyun oynamak,render almak gibi sistemi zorlayacak işlemler yapmanızı önermem.