İşlemci alırken nelere fikkat edilmeli

Fakir Kaçakcı

Öğrenci
Reaksiyon puanı
3
Herkese merhabalar

Merhabalar ben bilgisayar sistemlerine merak saldım ve yeni işlemci alacağım
İşlemci türleri nelerdir nasıl işlemci almalıyım nelere dikkat almalıyım işlemciler nelere göre çok iyi olur açıklayabilir misiniz

Kırrık67

Profesör
Reaksiyon puanı
946
işlemci alırken en önce dikkat etmen gereken şey soket yapısı.anakart ve işlemcinin soket türünün aynı olması.2. dikkat etmen gereken nokta core ve thread sayısı. bu ne kadar çok olursa işlemcinin performansı o denli artar.şöyle düşün geçenlerde de bu örneği vermiştim.50 kiloluk yük var yukarı çıkartacaksın.elinde ise tanesi 40 kilo taşıyabilen 4 motor var. yükü çıkartman için 2 motor takarsan çıkar. ama 4 tane motorla çıkartırsan daha hızlı olur. 3. şey ise hızı. hız işlemcilerde ghz ile gösterilir. bu değer ne kadar çoksa o kadar iyi. 4 şey,işlemcinin önbelleği bu değer de ne kadar çok olursa o kadar iyi.mb ile gösterilir.

Fakir Kaçakcı

Öğrenci
Reaksiyon puanı
3
işlemci alırken en önce dikkat etmen gereken şey soket yapısı.anakart ve işlemcinin soket türünün aynı olması.2. dikkat etmen gereken nokta core ve thread sayısı. bu ne kadar çok olursa işlemcinin performansı o denli artar.şöyle düşün geçenlerde de bu örneği vermiştim.50 kiloluk yük var yukarı çıkartacaksın.elinde ise tanesi 40 kilo taşıyabilen 4 motor var. yükü çıkartman için 2 motor takarsan çıkar. ama 4 tane motorla çıkartırsan daha hızlı olur. 3. şey ise hızı. hız işlemcilerde ghz ile gösterilir. bu değer ne kadar çoksa o kadar iyi. 4 şey,işlemcinin önbelleği bu değer de ne kadar çok olursa o kadar iyi.mb ile gösterilir.
Anladım çok teşekkür ederim ben anakart ram ve işlemci alacağım orta düzey bir şekilde bunlar birbirine uyacak şekilde bana ne kadar girer ona göre para toplayacağım

Kırrık67

Profesör
Reaksiyon puanı
946
Anladım çok teşekkür ederim ben anakart ram ve işlemci alacağım orta düzey bir şekilde bunlar birbirine uyacak şekilde bana ne kadar girer ona göre para toplayacağım
6000 tl gibi olursa bütçen kolaylıkla iyi parçalar bulursun 4000 tl civarı monitörsüz sıfır bir sistem bulmak biraz zor.

Kırrık67

Profesör
Reaksiyon puanı
946
Adam sistem dememişki sadece işlemci anakart ram demiş :)
işlemci alınca mecburen anakart da değişecek. eğer varsa. yani anakart boyutu değişirse kasa da değişmeli olabilir. psu yani güç kaynağı da değişmeli eğer varsa. ram ve işlemci de eklersen ekran kartı da aldığını varsayarak söyledim :)
Mesaj otomatik birleştirildi:

Monitör ve idare eder bi ekran kartım var kasayıda değişcem toplam bi 3500 civarı girer mi
yani düşük de olsa yaklaşık o kadar.

Fakir Kaçakcı

Öğrenci
Reaksiyon puanı
3
işlemci alınca mecburen anakart da değişecek. eğer varsa. yani anakart boyutu değişirse kasa da değişmeli olabilir. psu yani güç kaynağı da değişmeli eğer varsa. ram ve işlemci de eklersen ekran kartı da aldığını varsayarak söyledim :)

yani düşük de olsa yaklaşık o kadar.
İlgilendiğin için teşekkür ederim

PC Tek

Asistan
Reaksiyon puanı
267
Herkese merhabalar

Merhabalar ben bilgisayar sistemlerine merak saldım ve yeni işlemci alacağım
İşlemci türleri nelerdir nasıl işlemci almalıyım nelere dikkat almalıyım işlemciler nelere göre çok iyi olur açıklayabilir misiniz
Ben bir tane yazı yazmıştım bunun için. Göz atabilirsiniz.

Fakir Kaçakcı

Öğrenci
Reaksiyon puanı
3
Çok teşekkür ederim böyle başka rehberlik yazılarınız varsa onların da linkini atabilir misiniz

Sayfada baktım bi de ram yazısı var ona da bakacağım teşekkürler